Guide till Babblarna – Vem är vem och vart kan man se det?

Hitta all information som du kan tänkas behöva om Babblarna i vår guide. Vem är vem och vart kan man se Babblaren besvaras av oss.

Babblarna är färgglada och lekfulla karaktärer som har blivit älskade av barn i både Sverige och många andra länder. Dessa små figurer med sina unika personligheter och vänliga utseenden har förmågan att engagera och underhålla barn i alla åldrar. 

Här kommer vi att utforska Babblarnas värld, gå igenom karaktärerna och deras äventyr, samt ge en guide till hur barn kan se Babblarna i olika format.

Innehållsförteckning

Vilka är Babblarna?

Babblarna är färgglada karaktärer som representerar olika personligheter och ljud. De består av sex huvudfigurer: Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Varje Babblare har sin egen färg och sätt att vara, vilket gör det lätt för barn att känna igen och relatera till dem.

Babba

Babba från Babblarna är den bruna figuren och gillar att prata, läsa och diskutera saker med andra.

Babba är den bruna Babblaren och är en social och pratsam figur som tycker om att diskutera saker och gärna läser sagor. Babba gillar att ta täten och tycker om att arrangera aktiviteter som inkluderar alla.

Bibbi

Den gula Babblaren heter Bibbi och detta är en lite mer försiktig figur som tycker om att ta det lugnt.

Bibbi är den gula Babblaren och är lite försiktig och stilla av sig. Bibbi tycker om att lära sig saker och att ta det lugnt, och är det något Bibbi älskar så är det lösa klurigheter och uppfinna.

Bobbo

Bobbo är den röda Babblaren och är en sprallig och glad krabat med hett temperament.

Bobbo är den röda i gänget och är en lekfull och glad liten figur, som också besitter ett hett temperament. Några av Bobbos favoritsaker att göra är att dansa och ge sig ut på äventyr.

Dadda

Dadda är den gröna figuren i Babblarna och tycker om att kramas och är både impulsiv och lite klumpig.

Den gröna figuren i Babblaren-gänget är Dadda, som är en lite klumpig och impulsiv figur, men som älskar att kramas. Dadda spenderar gärna sin tid ute i naturen och tycker om att titta och känna på växter och djur.

Diddi

Diddi är den rosa figuren i Babblarna och är ett riktigt yrväder som älskar att röra på sig och har massor av energi.

Diddi är den rosa Babblaren och är ett riktigt yrväder som verkligen inte kan sitta still. Diddi är full av energi och är konstnärligt lagd, med stort tycke för att måla, hoppa och göra volter.

Doddo

Den blåa Babblaren heter Doddo är en lugn och chill figur, som gillar att sjunga.

Den blåa Babblaren är Doddo och det här är en stabil och lugn figur, som sätter sina vänner först framför sig själv. Är någon ledsen eller ser ut att vara utanför kan du räkna med att Doddo är där för att stötta och kanske sjunger en sång.

Babblarnas musik och sånger

Musik och sånger är en viktig del av Babblarnas värld. Genom deras musik kan barnen lära sig språkljud, ramsor och enkla ord. Babblarnas sånger är pedagogiska och roliga, vilket gör det till ett underhållande sätt för barn att lära sig och ha kul samtidigt.

Animerade filmer och TV-serier

Babblarna har också blivit animerade i filmer och TV-serier. Dessa animerade äventyr tar barnen med på spännande resor genom färgstarka världar, där de kan lära sig och ha kul med Babblarna. Genom animationerna blir karaktärerna ännu mer levande och engagerande för barnen.

Läs om Babblarna i vår stora guide.

Var kan man se Babblarna?

Babblarna går att se på flera olika plattformar. Där du kan titta på dem kan variera beroende på din geografiska plats och tillgängligheten på vissa tjänster. Här är några ställen där du i skrivande stund kan se Babblarna:

YouTubeBabblarnas officiella YouTube-kanal har många avsnitt och musikvideor som är tillgängliga att titta på gratis.

Streamingtjänster: Babblarna går att se hos vissa streamingtjänster, som SVT Play och Viaplay.

TV-kanaler: Babblarna kan även ses på vanliga TV-kanaler, så som SVT Barn (tidigare Barnkanalen).

Babblarnas leksaker och spel

Babblarna finns också som mjukisdjur och leksaker som barnen kan leka med. Dessa leksaker hjälper barn att skapa egna äventyr och utveckla sin kreativitet. Det finns också Babblar-spel där barn kan interagera med karaktärerna och lära sig mer om språkljud på ett roligt sätt.

Du hittar ett stort utbud av Babblarna-prylar hos JollyroomBabyV Litenleker.

Sammanfattning av Babblarna

Babblarna är mer än bara färgglada karaktärer – de är en värld av fantasi, lärande och lek. Genom böcker, musik, filmer, leksaker och spel kan barnen upptäcka och utforska Babblarnas värld på olika sätt. 

Med sina lekfulla och pedagogiska egenskaper har Babblarna blivit en populär resurs för barns språkutveckling och underhållning. Ge ditt barn möjligheten att utforska och njuta av Babblarna och deras äventyr!

Vanliga frågor om Babblarna

De heter Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Varje figur har en egen färg och personlighet som barn kan känna tillhörighet till.

Den finns även en hund i Babblarna och denna heter Vovvo.

Babblarna på engelska har fått namnet The Babblers.