Babyskydd bäst i test 2024 – 10 bästa bilstolar för bebisar

Vi utser bästa babyskyddet i vårt bäst i test. Hitta våra toppval med både ISOfix och utan, samt roterbara och fasta.

Ett bra babyskydd till bilen är något som du som förälder bör investera i för att säkerställa att din bebis åker tryggt och säkert. Babyskyddet är barnets första bilstol och används från att man är ett nyfött spädbarn och upp till cirka 15 månader, beroende på modell. 

Förutom att göra så att ditt barn sitter säkert i bilen så bidrar även ett babyskydd till att barnet är bekvämt, med bra stöd på rätt ställen. I och med att man kan montera de flesta babyskydden på en bas med ISOfix idag så är de också enkla att installera i bilen. 

För att hjälpa dig hitta bästa babyskydd så har vi utsett 10 toppmodeller i detta bäst i test. Här nedan hittar du en översikt på dessa!

Översikt bästa babyskydd 2024

1. BeSafe iZi Go Modular X2

BeSafe iZi Go Modular X2 är ett bäst i test babyskydd som håller hög kvalité. Med denna kan man känna sig säker på att barnet sitter bra. Ett av de säkraste babyskydden.
5/5

Hitta bäst pris hos:

2. Maxi-Cosi Pebble 360

Maxi-Cosi Pebble 360 är ett roterbart babyskydd med isofix och passar från nyfött spädbarn och upp till 1-2 år. Ett av de bästa babyskydden på marknaden tycker vi.
4.8/5

Hitta bäst pris hos:

3. Axkid Modukid Infant 2

Axkid Modukid Infant 2 är ett babyskydd som kommer högt upp i vårt bäst i test. Med denna sitter bebisen mycket bekvämt och du som förälder har möjlighet att justera positionen allteftersom ditt barn växer.
4.7/5

Hitta bäst pris hos:

4. UPPAbaby MESA

Uppababy Mesa är en bäst i test babybilstol som är lätt och smidig att hantera.
4.6/5

Hitta bäst pris hos:

5. Britax Römer Baby-Safe 3

Britax Römer Baby-Safe 3 är ett bra babyskydd som passar både i framsätet och baksätet. Det går att säkra med både isofix och bälte.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

6. Maxi-Cosi Coral 360

Maxi-Cosi Coral 360 ett ett roterande och vridbart babyskydd med stor sufflett och fina färger. Det går att klassa som bästa babyskyddet på många sätt.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

7. Cybex Cloud T i-Size

Cybex Cloud T är ett bekvämt, säkert och snurrbart babyskydd, som finns med på vår topplista över bäst i test babybilstolar.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

8. Doona+ Babyskydd

Doona+ är ett babyskydd med hjul som enkelt kan göras om till barnvagn. Mycket smidigt och flexibelt samtidigt som det sparar plats.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

9. Britax Baby-Safe Core

Britax Baby-Safe Core är ett prisvärt och billigt babyskydd som har allt man behöver för en säker och bra bilresa för bebisen.
4.4/5

Hitta bäst pris hos:

10. Bugaboo Turtle Air By Nuna V2

Bugaboo Turtle Air by Nuna V2 är ett snurrbart babyskydd som är en av de bästa modellerna enligt vårt bäst i test.
4.4/5

Hitta bäst pris hos:

Innehållsförteckning

Köpguide babyskydd

Att hitta rätt babyskydd till bilen som passar ens behov kan vara klurigt, det finns en uppsjö av olika modeller på marknaden.

Det går att hitta både babyskydd med bas och babyskydd utan ISOfix samt roterande babyskydd och fasta modeller. Oavsett vad just du söker ska vi hjälpa dig i jakten på det bästa babyskyddet.

För att underlätta för dig i valet om vilken babybilstol som du bör välja har vi tagit fram en köpguide – vi listar de viktigaste sakerna att tänka på inför att du ska välja och köpa ett babyskydd till bilen.

Installationen

Det första du bör se över är vilka möjligheter du har när det kommer till att installera babyskyddet i bilen. Beroende på vilken bilmodell du har och hur bilsätena ser ut kan svaret på frågan om vilken monteringsmetod som passar bäst nämligen variera något. 

Viktigt är att du anpassar val av babyskydd efter den bil du har för att säkerställa att bilstolen kan installeras på ett korrekt sätt, så att barnet åker säkert och får bra skydd vid potentiell kollision.  

Olika alternativ för installation av babyskydd

Med bilbälte – Samtliga babyskydd kan monteras med bilbältet, det vill säga rakt upp och ner i sätet. Med denna metod slipper du investera i en bas eller ISOfix, och ges även mer flexibilitet när det kommer till placering och användning i olika bilar. 

Med ISOfixbas – Detta är det absolut enklaste och säkraste alternativet för installation av babyskydd i bil. Installation med ISOfix-bas är dock endast möjligt om bilens säten har så kallade ISOfix-fästen. Funkar det är det nästan omöjligt att installera babyskyddet på fel sätt, och det är otroligt smidigt att klicka i och ur stolen.

Med bältad bas – Ett annat alternativ är att installera babyskyddet med en bältad bas. En sådan kan fästas i de flesta säten (även de som saknar ISOfix-fästen) och underlättar när ska du sätta i och ta loss bilstolen. Installationen går dock inte riktigt lika snabbt och smidigt som med ISOfix-basen. 

Babyskydd med eller utan bas

Nästa fråga du bör ställa dig är om du vill köpa ett babyskydd som kommer med eller utan bas, det vill säga i ett färdigt paket eller om du bara vill köpa själva babyskyddet. Här är såväl behov som användningsområde och budget avgörande för vad som är bäst för dig. Har du ingen egen bil kommer du med stor sannolikhet inte ha så mycket användning för en bas. 

Om du däremot vill kunna använda babyskyddet både med och utan bas, samt få lite mer flexibel användning under flera år rekommenderas att du köper ett färdigt modulpaket. Då får man med en tillhörande bas som kan användas såväl för babyskyddet som för den bästa bakåtvända bilbarnstolen, som blir aktuellt när barnet är mellan 2-4 år. 

Med bästa babyskyddet åker barnet säkert och bekvämt, samtidigt som du som föräldrar får det smidigare.

Roterbara babyskydd

Många vill idag köpa roterande babyskydd, det vill säga bilbarnstolar för bebisar som kan vridas och vändas fritt. Detta då en sådan konstruktion gör det mycket smidigare att sätta ner och spänna fast bebisen, samt spänna loss och ta ur det från babyskyddet – då kan du rotera babyskyddet mot bildörren för att enkelt komma åt. 

Ett snurrbart babyskydd är som mest användbart om du planerar att ha kvar babyskyddet i bilen och bara ta ur barnet. Om du tror att du istället kommer lyfta ur hela babyskyddet är denna funktion inte lika användbar, men kan komma till nytta när barnet blir lite äldre.

Kompatibel med barnvagn

Det är möjligt att kombinera ett babyskydd med en barnvagn. På samma sätt som att babyskydd kan fästas på en tillhörande bas är de utformade för att kunna monteras och användas på vissa barnvagnar.

Detta kan vara mycket fördelaktigt om du på ett smidigt, snabbt och enkelt sätt vill kunna lyfta ur hela babyskyddet (med barnet) från bilen för att sen direkt kunna fästa det och köra iväg med vagnen, till exempel om du ska gå och handla eller om barnet sover. 

Om detta känns som något som kan passa dig finns det två olika alternativ att kolla efter. Det ena är att du köper ett babyskydd som kan fästas direkt på chassit på den barnvagn du har. Det andra alternativet är att du väljer ett babyskydd som kan fästas med hjälp av babyskyddsadaptrar på din barnvagn. Se till att du gör rätt val utifrån den vagn du har!

Vill du ha inspiration på bra barnvagnar så kolla gärna in vårt barnvagn bäst i test.

Ett bra babyskydd har en hög säkerhet och komfort. Du hittar bäst i test babyskydd hos oss, något för alla plånböcker och preferenser.

Säkerhet

De flesta babyskydd som säljs på marknaden idag är krocktestade för att säkerställa högsta möjliga säkerhet för ditt barn under bilturen. Det är också vanligt att babyskydden är utformade med så kallade sidokrockskydd för att minska risken för skador och besvär vid möjlig kollision.

Det finns dock enklare modeller som saknar dessa säkerhetsfunktioner, och som inte heller är testade. Det är verkligen värt att lägga lite extra pengar på att köpa ett riktigt säkert babyskydd som ser till att barnet sitter bra och tryggt i alla lägen. 

Se även: Bästa babysitter

Andra smarta funktioner

Sist men inte minst kan det vara värt att se över om några av följande funktioner är önskvärt hos det babyskydd du investerar i:

Justerbart läge – Det finns babyskydd med justerbart läge för ryggstödet, det vill säga att det kan justeras från plant läge till fullt liggläge. Detta är ofta väldigt bra för dig som planerar att använda babyskyddet utanför bilen, exempelvis på vagnen. Ett ryggstöd som kan justeras innebär även att barnet kan använd det längre.

Sufflett – De flesta babyskydd som finns på marknaden är utrustade med en sufflett. En sufflett ser till att barnet inte bara kan få skydd från sol och värme, utan även från vind och regn. Med suffletten begränsar du också insynen. Det finns babyskydd med sufflett som fästes direkt på, och så finns det babyskydd med inbyggda reglerbara.

Hjul – Om du vill kunna använda babyskyddet såväl i bilen som barnvagn finns det babyskydd med hjul. Denna kan då göras om till en liten vagn och kan sen användas för kortare promenader, på restaurang, i affären, i storstan, osv.

Topplista bästa babyskydd 2024

1. BeSafe iZi Go Modular X2

BeSafe iZi Go Modular X2 är ett bäst i test babyskydd som håller hög kvalité. Med denna kan man känna sig säker på att barnet sitter bra. Ett av de säkraste babyskydden.
BeSafe iZi Go Modular X2 babyskydd kan köpas med och utan isofix.

BeSafe iZi Go Modular X2 är enligt oss det absolut bästa babyskyddet på marknaden just nu, och det av flera anledningar. Till att börja med är säkerheten av högsta klass då denna babybilstol bland annat är försedd med Dynamic Force Absorber, som är en teknologi framtagen för att skydda barnets huvud och nacke på bästa sätt vid en kollision.

Vidare gillar vi att man kan fästa babyskyddet på de flesta vagnchassin, för att bilda ett travelsystem. Det är precis lika smidigt att fästa skyddet på vagnen som det är att fästa det i bilen. Mångsidig användning är något vi värdesätter otroligt högt. 

En annan trevlig detalj som gör livet lättare som förälder är den magnetiska bältesassistansen, som innebär att det bältet som barnet har på sig hålls åt sidan, så att du enkelt kan sätta i och ta ur bebisen. En riktigt smidig finess som sparar tid.

Den vadderade fempunktsselen är också bekväm och säker, vilket i kombination med den mjuka men stöttande dynan ger optimal ryggvinkel och komfort för barnet. När barnet blir större är det enkelt att ta ut dynan och reglera nackskyddet. Dessutom är denna babybilstol utrustad med en lång sufflett med SPF50+ i solskydd.

Babyskyddets bas kan sedan användas på samma smidiga och enkla sätt när man går över från BeSafes babyskydd till deras bakåtvända bilbarnstolar. Detta innebär att du sparar både tid och pengar på att göra en riktigt bra investering direkt. 

En solklart babyskydd bäst i test vinnare enligt oss!

Hitta bästa pris på BeSafe iZi Go Modular X2 hos:

2. Maxi-Cosi Pebble 360

Maxi-Cosi Pebble 360 är ett roterbart babyskydd med isofix och passar från nyfött spädbarn och upp till 1-2 år. Ett av de bästa babyskydden på marknaden tycker vi.
Maxi-Cosi Pebble 360 är en bäst i test bilbarnstol för nyfödda och kan roteras och vridas för att man enklare ska kunna lägga i bebisen.

Detta är ett riktigt bra babyskydd som tack vare dess storlek och konstruktion kan användas från det att barnet är nyfött tills det att barnet är runt 15 månader (från 40-83 cm, eller 0-13kg). Denna användningstid är något längre än vad andra babyskydd erbjuder. 

Att vi valde att lista just detta babyskydd från Maxi-Cosi så högt upp i vår bäst i test lista beror dock inte bara på användningsperioden. Utan det vi framförallt gillar hos denna modell är dess 360-rotationshandtag – handtaget gör detta till ett roterbart babyskydd som kan vändas  360 grader, vilket minst sagt underlättar när du ska sätta ner och lyfta ur barnet. 

Väljer du att köpa detta babyskydd får du även med en tillhörande ISOfix-bas som säkerställer att du kan göra installationen i bilen snabbt och smidigt med bara en hand. Det säger klick, och vips är det korrekt och säkert fäst. Denna Familyfix-bas kan även användas med andra bilbarnstolar från märket. 

Andra smarta funktioner som gör Maxi Cosi Pebble 360 i-Size till en storfavorit hos oss, och många andra, är att den har en easy-in sele, en extra stor XL sufflett, ett skyddande sidoskydd, samt ett spädbarnsinlägg som ser till att bebisen sitter extra bekvämt första tiden. Detta är enligt oss ett av de bästa alternativen i vårt bäst i test babyskydd med ISOfix.

Hitta bästa pris på Maxi-Cosi Pebble 360 hos:

3. Axkid Modukid Infant 2

Axkid Modukid Infant 2 är ett babyskydd som kommer högt upp i vårt bäst i test. Med denna sitter bebisen mycket bekvämt och du som förälder har möjlighet att justera positionen allteftersom ditt barn växer.
ISOfix-basen till Axkid Modukid Infant, ett riktigt bra babyskydd.

Är du på jakt efter ett babyskydd som säljs med ett tillhörande bassystem, som ett färdigt paket? Då kan vi rekommendera dig att kolla in Axkid Modukid Infant 2 babyskydd. Här får du ett säkert babyskydd med en enkel och trygg ISOfix-bas som möjliggör praktisk enhands-fästning för smidigast användning. 

Denna bas kan justeras i sex olika lägen på djupet vilket innebär att den kan anpassas såväl efter barnets ålder och storlek som efter bilens utrymme och din valda placering. Vid installation kommer du med både färgindikatorer och ljud att få till korrekt installation. 

Babyskyddet kan användas från 40cm upp till 75cm, eller tills det att barnet väger 13kg. Därefter kan du välja att använda samma Axkid ISOfix bas med den nästkommande bilbarnstolen. Smart, bekvämt och tillåter dig att spara pengar.

En egenskap som gör att just detta babyskydd sticker ut från andra modeller på marknaden är dess lätta vikt på 3,7kg. Det möjliggör smärtfri hantering och smidig transport, till exempel mellan bilen och hemmet. Vid behov kan babyskyddet även fästas på barnvagn (de flesta modeller) med adapters tack vare Axkid Modukid systemet. 

Trots dess låga vikt är detta lätta babyskydd av högsta säkerhetskvalité med både ergonomiska kuddar, sidokrockskydd och reglerbar trepunktssele. Det kommer även med en reglerbar sufflett. Ett riktigt bra alternativ för dig som vill köpa ett lätt babyskydd med alla funktioner och egenskaper som man kan tänkas vilja ha. 

Hitta bästa pris på Axkid Modukid Infant 2 hos:

4. UPPAbaby Mesa

Uppababy Mesa är en bäst i test babybilstol som är lätt och smidig att hantera.
UPPAbaby Mesa tillhör kategorin bästa babyskydd. Den erbjuder ligglägge, rotering och hög säkerhet.

UPPAbaby Mesa är bland de säkraste babyskydden på marknaden. Babyskyddets extra ombonade sittdel, det rymliga men skyddande huvudstödet och det mjuka spädbarnsinlägget ser till att ditt barn alltid sitter tryggt och säkert oavsett hur och när det används.

Trepunktsselen är justerbar och kan därmed anpassas helt efter ditt barns storlek, för optimal passform och komfort trots att barnet växer. Det har även en väl tilltagen sufflett med solskydd samt inbyggd ventilation som säkerställer att temperaturen i babyskyddet håller sig på en behaglig nivå såväl inomhus som utomhus, i alla väder.

Detta babyskydd från UPPAbaby i modellen Mesa är också riktigt tacksamt att använda för dig som förälder (eller annan anhörig till barnet) då du enkelt och smidigt installerar det i bilen. ISOfix-basen ser till att du alltid installerar det på rätt sätt med både bild och ljud, och på ett lika enkelt klick har du tagit loss stolen igen. Du kan dock även fästa skyddet med bältet.

Sist men inte minst är babyskyddet en smart konstruktion som på bara några sekunder kan lossas från basen i bilen och därefter fästas på barnvagnens chassi – perfekt när du är på språng! 

Har du en UPPAbaby Vista eller Cruz barnvagn behövs inte heller några adaptrar för detta. Kort sagt en väldigt bra babyskydd med bas som passar både nyfödda och lite äldre barn. 

Hitta bästa pris på UPPAbaby Mesa hos:

5. Britax Römer Baby-Safe 3

Britax Römer Baby-Safe 3 är ett bra babyskydd som passar både i framsätet och baksätet. Det går att säkra med både isofix och bälte.
Britax Römer Baby-Safe 3 är ett snyggt babyskydd som finns i flera färger, här ser man det gröna utförandet. Vi tycker att den här modellen är en av de bästa babyskydden på marknaden just nu.

En storfavorit från Britax är deras babyskydd Baby-Safe 3. Denna modell är utformad på ett modernt sätt med funktioner och egenskaper av toppkvalité, för att du som förälder ska känna dig trygg när du låter ditt barn vila säkert i stolen. Dessutom är det framtaget för att göra vardagen enklare och smidigare för dig, oavsett var du ska åka.

Det finns flera fördelar med just detta babyskydd, där en av dem är ISOfix-basen, som är en riktigt bra modell. ISOfix-basen är nämligen inte bara väldigt behändig att använda med just detta babyskydd, utan den passar även till och ger lika smidig hantering tillsammans med en drös andra barnstolar från Britax.

Tack vare rotationssystemet i basen kan du när som helst välja att vrida babyskyddet mot dörren, för smärtfri hantering i och ur stolen. Så kan man skona ryggen och armarna.

Vad gäller barnets komfort kan du känna dig trygg med att även den kommer att vara på topp. Babyskyddet har ett ergonomiskt, väldigt komfortabelt babyinlägg av mjukt material, samt en lutningsmekanism som ger ett mer ergonomiskt korrekt liggläge. Lutningen kan sedan justeras mer och mer upprätt, och huvudstödet höjas, ju större barnet blir.

Hitta bästa pris på Britax Römer Baby-Safe 3 hos:

6. Maxi-Cosi Coral 360

Maxi-Cosi Coral 360 ett ett roterande och vridbart babyskydd med stor sufflett och fina färger. Det går att klassa som bästa babyskyddet på många sätt.
Maxi-Cosi Coral 360 är ett roterbart bäst i test babyskydd där bebisen sitter säkert och bekvämt.

Vill du investera i ett bra och lätt babyskydd inför er kommande resa? Då kan Maxi Cosi Coral vara det bästa babyskyddet för dig! Denna modellen har nämligen en vikt på endast 1,7kg, vilket gör detta till den tveklöst mest lättviktiga modellen på marknaden. 

Trots denna låga vikt är babybilstolen utformad med ett flertal väldigt smarta och moderna funktioner som bidrar till en enklare vardag och en smidigare resa. 

Låt oss börja med babyskyddets bas och dess praktiska 360-funktion. Med denna funktionen menas att hela basen kan roteras 360 grader, vilket medför att du på bara några sekunder kan vrida babyskyddet mot dig för att sätta ner eller ta upp barnet. Allt detta kan du till och med göra med bara en hand! 

Denna Familyfix bas kan också användas till ett flertal andra bilbarnstolar, där den alltid ser till att stolen installeras korrekt för högsta säkerhet. Vid köp av Maxi Cosi Coral kan man välja till Familyfix 360 basen som ett komplett paket. 

Andra fördelar med detta roterande babyskydd är att det har ett säkert sidoskyddsystem för ökat skydd vid kollision i sidan, att det har en extra stor sufflett för solskydd, justerbart liggläge och handtag, samt ett väldigt bekvämt spädbarnsinlägg som kan tas ut vid behov. Detta är helt klart en värdig deltagare i vårt babyskydd bäst i test. 

Hitta bästa pris på Maxi-Cosi Coral 360 hos:

7. Cybex Cloud T i-Size

Cybex Cloud T är ett bekvämt, säkert och snurrbart babyskydd, som finns med på vår topplista över bäst i test babybilstolar.
Cybex Cloud T är ett babyskydd med fullt liggläge så att bebisen kan sova bekvämt.

Detta kan vara ett passande alternativ av babyskydd för dig som vill köpa ett babyskydd utan bas. Cybex Cloud T i-Size är nämligen ett babyskydd som är kompatibelt med den tillhörande ISOfix basen, Cybex Isofix-bas i-Size, men kan även användas endast med bilens bälte. Där avgör du alltså själv vad som passar dig bäst.

För optimal funktion och hantering rekommenderas dock att man använder babyskyddet ihop med den tillhörande basen. I kombination med den kan du nämligen ta del av såväl möjligheten att rotera som det justerbara liggläget och den smidiga monteringen i bilen.

Du kan senare använda samma bas för nästkommande bilbarnstol, det vill säga att du bara behöver köpa en och samma bas och ändå uppfylla flera års behov och användning.

Annat värt att nämna med babyskyddet är att den har ett flertal unika egenskaper som gör att den sticker ut bland andra liknande modeller. Där är bland annat det justerbara nackstödet – som kan ställas in i hela 12 olika positioner – samt den integrerade selen två funktioner värda att ta upp.

Babyskyddet har även ett utökat sidokrockskydd, ett spädbarnsinlägg för optimal position för mindre bebisar, samt en fristående justerbar sufflett med SPF50+. Tack vare travelsystemet kan babyskyddet fästas direkt på tillhörande barnvagn – perfekt då du inte vill störa barnet som sover.

Hitta bästa pris på Cybex Cloud T i-Size hos:

8. Doona+ Babyskydd

Doona+ är ett babyskydd med hjul som enkelt kan göras om till barnvagn. Mycket smidigt och flexibelt samtidigt som det sparar plats.
Doona+ Babyskydd med hjul sparar in plats tack vara att det är en bilstol och barnvagn i ett.

Doona+ babyskydd är en mycket unik modell på marknaden – detta är nämligen det absolut första babyskyddet som tillverkats med en integrerad vagn! Så vad menas då med det? Jo, det innebär att Doona+ är ett babyskydd med hjul. 

Dessa hjul kan du med en enkel knapptryckning fälla ut, och vips har babyskyddet förvandlats till en fullt fungerande och rullvänlig barnvagn. Detta är en otroligt smart och praktisk lösning för dig som vill slippa investera i flera barnprylar, för dig som vill spara plats eller för dig som ska ut och resa – konstruktion är godkänd för användning på flyg. 

Den smarta funktionen med utfällbara hjul medför även att du aldrig behöver konka på babyskyddet, till exempel från bilen till bostaden. Istället lossar du bara stolen från den tillhörande ISOfix-basen och trycker på knappen för hjulen – vips är babyskyddet körklart!

Vi kan garantera dig att ditt barn kommer sitta både tryggt, säkert och bekvämt i detta babyskydd såväl i som utanför bilen samtidigt som du själv får en smidig upplevelse. Detta är helt klart bästa babyskydd med hjul då det både underlättar och förbättrar vardagen på många sätt.  

Hitta bästa pris på Doona+ Babyskydd hos:

9. Britax Baby-Safe Core

Britax Baby-Safe Core är ett prisvärt och billigt babyskydd som har allt man behöver för en säker och bra bilresa för bebisen.
Britax Baby-Safe Core är ett billigt babyskydd som är bäst i test bland budgetmodellerna.

För dig som vill köpa ett billigt babyskydd kan vi rekommendera Britax Baby-Safe Core. Denna modell av babybilstol kommer till ett väldigt bra pris, men håller trots det måttet för att ge en säker och trivsam användning både för barn och förälder. 

Det är både ett relativt lättviktigt och lätthanterligt babyskydd, inte minst på grund av dess låga vikt och kompakta konstruktion. Det kan enkelt justeras för den växande bebisen tack vare det anpassningsbara nackstödet – som kan ställas i hela 10 olika positioner – och trepunktsselen. 

Bidragande till bebisen komfort är också stolens integrerade huvudkudde i ett stöttande material och den mjuka babyinsatsen. Du väljer själv om babyskyddet ska monteras med bilens bälte eller om du ska köpa till Britax Baby-safe Core Base för att få ett babyskydd med bas. Med basen görs installationen väldigt enkelt. 

Stolen har vadderade sidovingar för ökat skydd, kommer med en praktisk solsufflett och har ett handtag som är skönt att bära i. Hela klädseln kan också tvättas vid behov. Trots sitt låga pris är alltså detta billiga babyskydd ett mycket bra alternativ med många fina egenskaper. 

Hitta bästa pris på Britax Baby-Safe Core hos:

10. Bugaboo Turtle Air By Nuna

Bugaboo Turtle Air by Nuna V2 är ett snurrbart babyskydd som är en av de bästa modellerna enligt vårt bäst i test.
Bugaboo Turtle Air by Nuna V2 babyskydd sett från baksidan. Här ser man meshfönstret som ger ventilation och svalka till barnet.

Precis som namnet här utlovar är Bugaboo Turtle Air by Nuna ett lättviktigt babyskydd som, tack vare dess sköldliknande form, säkerställer högsta möjliga säkerhet och skydd för barnet som sitter där i. 

Babyskyddets skal är lätt men väldigt robust och stark vilket, i kombination med dess Aeroflex Foam, ger extra skydd då det absorberar kraften och energin vid en kollision. 

Med en vikt på endast 3kg kan du enkelt och smidigt bära in och ur skyddet från bilen, transportera det till hemmet eller ta med det i vardagen. Du kan också välja att använda babyskyddet på vagnen – köp till en adapter för din Bugaboo vagn och fäst skyddet direkt på. 

Utöver att själva konstruktionen är säker och smidig att hantera är detta även ett babyskydd som garanterar hög komfort för barnet i alla lägen. Dess sufflett med extra inbyggt solskydd ser till att inget väder eller vind kan störa barnet som vilar, och det mjuka materialet av merinoull känns skönt mot barnets hud. 

För att använda denna babybilstol i bilen krävs det bara att du installerar den medföljande ISOfix basen Bugaboo 360 bas by Nuna, klickar i stolen och vips är det klart. Basen är vridbar och underlättar hanteringen avsevärt. 

Hitta bästa pris på Bugaboo Turtle Air By Nuna V2 hos:

Köpa babyskydd

När du bestämt dig för ett babyskydd och det är dags att slå till med ett köp så finns det ett brett utbud av återförsäljare att välja på.

Några av de butiker som vi tycker erbjuder bäst utbud och mest konkurrenskraftiga priserna på babyskydd just nu är:

Sammanfattning bästa babyskydd 2024

Det är inte alltid helt lätt att veta vad man ska kolla efter och hur man ska tänka för att välja det bästa babyskyddet. Med tanke på det breda utbud som finns på marknaden kan det kännas som lite av en djungel att ta sig igenom för att hitta det rätta valet. Det finns något för alla, men det gäller också att man ska veta vad man söker!

Förhoppningen är att du genom att ta del av denna köpguide med information, tips och rekommendationer enklare kan hitta det babyskydd som är bäst för dig. Om det är vår bäst i test vinnare, BeSafe iZi Go Modular X2 i-Size, eller om det är vårt billigaste alternativ, Britax Baby-Safe Core, är upp till dig att avgöra.

I vår guide av bästa babyskydd har vi listat följande produkter:

  1. BeSafe iZi Go Modular X2
  2. Maxi-Cosi Pebble 360
  3. Axkid Modukid Infant 2
  4. UPPAbaby MESA
  5. Britax Baby-Safe 3
  6. Maxi-Cosi Coral
  7. Cybex Cloud T
  8. Doona+ Babyskydd 
  9. Britax Baby-Safe Core
  10. Bugaboo Turtle Air By Nuna

Vanliga frågor om babyskydd

Majoriteten av de babyskydd som finns på marknaden idag fästs i bilen antingen med hjälp av bilsätets bälte, eller med hjälp av en tillhörande bas. Där finns det många fördelar med att välja det sistnämnda alternativet, installation med bas, då det är både enklast och säkrast.

Om du vill fästa babyskyddet med en bas i bilen kan du välja mellan två olika alternativ: en ISOfix bas eller en bältad bas. ISOfix basen monteras snabbt och smidigt, och du kan sen klicka i babyskyddet direkt i basen. Den bältade basen är ofta något krångligare att både installera och använda.

De flesta babyskydd har en angivelse om att de kan användas tills det att barnet mäter mellan 75-85 cm, eller väger runt 13kg. Detta kan dock se olika ut för olika babyskydd, och olika barn växer ju också olika snabbt och på olika sätt. Det bästa måttet är gå efter är därmed att om barnets huvud sticker upp över kanten så är det för litet.

Vi har utsett BeSafe iZi Go Modular X2 till vårt val av bästa babyskydd 2024. Sett till pris, funktion och kvalité är den överlag det bästa valet. De övriga modellerna på vår topplista är dock alla utmärkta val också.