Bästa babysitter 2024 – Hitta 7 bäst i test modeller

I vårt babysitter bäst i test hittar du våra toppval. Både elektroniska och vanliga modeller för alla plånböcker.

Har ni, eller ska ni få, tillskott till familjen? Grattis! Många härliga, lärorika och roliga år väntar er framöver. Som nybliven förälder kan det dock kännas lite överväldigande när man ger sig ut på marknaden av barnprylar och inser att utbudet är som en djungel.

Men en mycket användbar och avlastande produkt i början är babysittern. Det är det perfekta hjälpmedlet för att du som nybliven förälder ska kunna få lite andrum och vila mellan varven som du bär på barnet. Bebisen sitter skönt och tryggt i sin stol och du får händerna fria. Läs mer nedan för att hitta bästa babysitter 2024!

Översikt bästa babysitter 2024

1. BabyBjörn Bliss

BabyBjörn Bliss är vårt val av babysitter bäst i test. Den har allt man kan önska hos en babysitter och passar både nyfödda och större barn. Finns i flera färger och gjord i ett fint material.

Babysitter bäst i test

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. Ergobaby Evolve 3-in-1

Ergobaby Evolve 3-in-1 är en riktigt bra babysitter för barn som växer med dem. Den kan ändras och anpassas efter åldern.

Bästa babysitter - Alternativ

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. 4Moms Mamaroo

4moms mamaroo är bästa elektriska babysittern och erbjuder en högteknologisk design med full kontroll. Vagga barnet till sömns.

Bästa elektriska babysitter

4.8/5

Hitta bäst pris hos:

4. Beemoo Play Rocker

Beemo Play Rocker är bästa billiga elektriska babysitter. Den har en snygg design, vadderat bälte och flertalet trevliga funktioner där den bland annat kan vagga barnet.

Bästa billiga elektriska babysitter

4.7/5

Hitta bäst pris hos:

5. Stokke Steps Bouncer

Stokke Steps Bouncer är en bra babysitter för nyfödda och kommer med en stabilt spädbarnsinlägg. Den finns i flera fina färger och passar väl in i moderna hem.

Bästa 2-i-1 babysitter

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

6. Maxi-Cosi Kori

Maxi-Cosi Kori är bästa billiga babysitter, den har en fin design och säkert bälte framtill.

Bästa billiga babysitter

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

7. Bumbo babysitter

Bumbo babysitter är en fast modell som har en ergonomisk sits för barnet. Lätt att ta med på resan och smidig att rengöra.

Bästa fasta babysitter

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

Innehållsförteckning

Köpguide babysitter

Precis som en bra bärsele är skönt att ha när bebisen har kommit så är även babysittern är väldigt användbar pryl under bebisens första år. På marknaden idag finns det en mängd olika varianter och modeller av babysitters. Det innebär att du oavsett behov och önskemål kan hitta en som passar riktigt bra. 

För att babysittern ska uppfylla alla dina krav gäller det dock att du väljer rätt modell – nedan listar vi de viktigaste aspekterna att tänka på innan du köper en babysitter! 

Elektrisk babysitter eller vanlig?

Utbudet av babysitters kan idag delas upp i två kategorier; elektriska och ”vanliga”, det vill säga icke elektriska. Beroende på hur du önskar använda produkten kan det ena eller andra alternativet passa bättre. 

Den elektriska babysittern kan antingen vara batteridriven eller drivas genom att man kopplar in en nätadapter i väggens eluttag. Det finns för- och nackdelar med båda, men den främsta egenskapen hos den eldrivna varianten är att du kan sätta den i gungning. 

Många gånger kommer dessa babysitters även med moderna funktioner som inbyggda melodier och ljud, samt i vissa fall även med andra funktioner som vibreringsläge och lampor. Det till skillnad från en ”vanlig” babysitter där allt sker manuellt. 

Det behöver dock inte vara mindre smidigt eller lätthanterligt, utan det handlar bara om att du får sköta det själv. 

Hitta våra val av elektrisk babysitter bäst i test. Dessa modeller kan bland annat vagga barnet av sig själv, så du kan lugnt göra annat.

Ska babysittern användas till en nyfödd?

De flesta babysitters som finns att köpa idag är rekommenderade att använda från det att bebisen är några månader gammal. 

Vill du kunna använda babysittern till en nyfödd är det dock oftast väldigt enkelt att lösa – du köper bara till ett tillhörande spädbarnsinlägg, såvida den modell du valt inte är anpassad för att användas för spädbarn. Tänk även på att babysittern bör kunna fällas ner till liggläge. 

Mångsidig användning

Babysitterns främsta funktion är att du ska kunna placera bebisen i den för att själv få en paus, till exempel då du vill få händerna fria för att göra annat. Det är även en stol som kan användas då man vill få barnet att somna. 

Många av de modeller som finns att köpa idag kan dock fylla fler funktioner och erbjuda bredare användningsområden än så. 

Det finns bland annat babysitters som på olika sätt kan justeras för att därefter kunna användas som stol vid matbordet – då slipper du alla risker som kommer med att lyfta upp själva babysittern på bordet. Där kan passande varianter vara de som är höj- och sänkbara, eller sådana som kan fästas på en matstol från samma tillverkare. Alternativen är många. 

Hitta bästa babysitter, vi utser våra favoriter bland både elektriska och vanliga modeller. Hitta påkostade och billiga modeller.

Tvättmöjligheter för en bäst i test babysitter

En babysitter används väldigt många gånger inte bara då barnet ska vila eller sova, eller då man helt enkelt vill att barnet ska sitta någon annanstans än i famnen hos en förälder. 

Utan en babysitter används ofta även i samband med att barnet ska matas, samt vid lek och bus. Detta resulterar många gånger i att det spills både det ena och det andra på bebisens stol. 

Vill du att din babysitter ska kunna hållas ren, fräsch och fin i många år framöver kan vi därmed starkt rekommendera att du väljer en med avtagbar och tvättbar klädsel. Det underlättar minst sagt underhållet och ser till att rengöringen görs snabbt och smidigt oavsett vilka fläckar stolen fått. 

Extra funktioner i den bästa babysittern

Det finns en rad roliga och användbara extra funktioner och detaljer som babysittern kan vara utrustad med. Till att börja med ingår ibland en lekbåge, eller så kan de köpas till som tillbehör. En lekbåge är fylld med leksaker och monteras framför bebisen i babysittern. Den hjälper till att stimulera både motorik och syn.

Vidare kan babysitters vara utrustade med olika typer av ljud och melodier, antingen via leksaker eller inbyggt i själva babysittern. Dessa kan hjälpa till att lugna bebisen och få den i harmoni.

De mer högteknologiska modellerna kan även styras med appar i telefonen, där kan man välja musik, vibration och andra roliga saker.

Topplista bästa babysitter 2024

1. Babybjörn Bliss

Babysitter bäst i test 2024

BabyBjörn Bliss är vårt val av babysitter bäst i test. Den har allt man kan önska hos en babysitter och passar både nyfödda och större barn. Finns i flera färger och gjord i ett fint material.
BabyBjörn Bliss är bästa babysitter enligt oss. Den är stabil, har fin design och bekväm för bebisen att sitta i.

Babybjörn Bliss är helt klart den bästa babysittern på marknaden just nu, och det av många anledningar! Till att börja med är dess design otroligt elegant och stilren vilket gör att den passar bra in i alla olika hem och miljöer. 

Den är dock inte bara designad för att vara snygg, utan den har även många funktioner som bidrar till förbättrad användning. Tack vare babysitterns fyra lägen, som enkelt justeras med en hand, gör den sig lika bra oavsett om den ska användas för lek, vila, sova eller som barnstol. Du väljer själv vad som passar i stunden, och anpassar stolen därefter. 

BabyBjörn Babysitter är bäst i test enligt oss. Den är stabil, bekväm och passar in i det moderna hemmet.

Utöver att den har en ergonomisk utformning där barnet får riktigt bra stöd för både huvud, nacke och rygg, är den designad för att vara väldigt enkel att hantera för dig som förälder. När du inte längre ska använda den är det hur smidigt som helst att fällas ihop till ett kompakt transportläge – perfekt vid såväl transport som vid förvaring.

Sist men inte minst har Babybjörn Bliss babysitter ett avtagbart och tvättbart tyg i mjuk och mysig bomull – barnet har det mysigt och skönt där i samtidigt som du när som helst kan tvätta den ordentligt ren. Även byxselen kan tas av. Allt detta får du till ett mycket bra pris!

Hitta bästa pris på BabyBjörn Bliss hos:

2. Ergobaby Evolve 3-in-1

Bästa babysitter 2024 - Alternativ

Ergobaby Evolve 3-in-1 är en riktigt bra babysitter för barn som växer med dem. Den kan ändras och anpassas efter åldern.
Ergobaby Evolve 3-in-1 är bästa babysitter för den som vill ha en mångsidig och flexibel modell.

En lite dyrare, men samtidigt väldigt prisvärd modell av babysitter är Ergobaby Evolve 3-in-1. Precis som du hör på namnet får du här hela tre olika användningsområden i en och samma produkt, vilket gör denna till en självklart alternativ till bästa babysitter i detta bäst i test.  

Närmare bestämt kan denna babysitter först användas för spädbarn med det mjuka och stöttande spädbarnsinlägget, för att därefter användas som en trygg och praktisk babysitter till bebisar, för att slutligen användas som en skön fåtölj för barn upp till 3 år. 

Denna mångsidiga användning gör detta till en mycket prisvärd investering då du kan använda den i många år framöver. Du kan känna dig trygg med att spädbarnet får optimalt stöd för hela kroppen, samtidigt som den växande bebisen får gott om plats i den lugnande babysitterns vaggande rörelser. Lätt och smidig att använda helt utan sladdar och redskap. 

Ergobaby Evolve är ett riktigt bra val av babysitter, här syns den hopfälld.

Vid behov kan du sen ta bort babysitterns sele och låta det lite äldre barnet sitta i den som en skön och mysig stol, till exempel vid tv:n eller i lekrummet. Du använder enkelt pedalen för att justera och anpassa stolens höjd i 3 olika lägen utifrån användningsområde. 

Det slutar dock inte där! Babysittern från Ergobaby kan när som helst fällas ihop till helt platt läge för att vara så lätthanterlig som möjligt vid både transport och förvaring. Överdraget kan också tas av och tvättas i maskin. Pricken över i:et är helt klart dess tidlösa design och kvalitativa material – välj den färg som passar dig bäst! 

Hitta bästa pris på Ergobaby Evolve 3-in-1 hos:

3. 4Moms Mamaroo

Bästa elektriska babysitter 2024

4moms mamaroo är bästa elektriska babysittern och erbjuder en högteknologisk design med full kontroll. Vagga barnet till sömns.
4moms mamaroo är en elektrisk babysitter som är bäst i test. Den har en rad olika funktioner som komma hjälpa dig att ta hand om bebisen.

För dig som känner att en elektrisk babysitter är det mest passande alternativet vill vi tipsa om 4Moms Mamaroo. Inte nog med att just denna modell har fått väldigt mycket beröm och uppskattning från användare så är det också en stor favorit hos oss!

Det som är så smart med en elektrisk babysitter som denna är att du kan starta igång någon av dess 25 rörelsekombinationer (ja, du läste rätt – den har 25 olika rörelsemönster inprogrammerade!) fördelat på 5 hastigheter, 5 rörelser och 4 ljud. På så sätt slipper du själv vagga eller gunga stolen. 

Kombinationen av dessa rörelser och babysitterns lugnande melodier som finns att spela kommer garanterat vara till hjälp när barnet ska vila, sova eller när du bara behöver få paus i din egen underhållning. Den kan användas från nyfödd till 6 månaders ålder. 

4Moms Mamaroo är en elektrisk babysitter som är bäst i test enligt oss. Denna vaggar barnet till sömns utan att du behöver göra något. Dessutom ingår fina leksaker att hänga ovanför.

För såväl din egen som för barnets trygghet och komfort är denna produkt även utformad med en riktigt behaglig vadderad fempunktssele. Du kan också justera babysittern helt steglöst ända ner till fullt liggläge för att hela tiden kunna anpassa dess position efter tillfälle och behov. 

Trodde du att det var slut där? Då kan vi komma med den glädjande nyheten att det finns mer att hitta hos 4Moms Mamaroo. Den kommer nämligen även med en tillhörande, riktigt smart app som möjliggör för dig att direkt via telefon styra och justera rörelser, ljud och hastighet. 

I appen kan du även använda den nya funktionen för att hitta det rörelsemönster som är mest likt ditt eget, för att sen starta igång det. Sist men inte minst finns det funktioner som Bluetooth och röststyrning. Babysittern har även en rolig och interaktiv lekbåge. Utan tveka bästa elektriska babysitter på marknaden!

Hitta bästa pris på 4Moms Mamaroo hos:

4. Beemoo Play Rocker

Bästa billiga elektriska babysitter 2024

Beemo Play Rocker är bästa billiga elektriska babysitter. Den har en snygg design, vadderat bälte och flertalet trevliga funktioner där den bland annat kan vagga barnet.
Beemo Play Rocker är bästa elektriska babysitter i budgetklassen enligt oss. Denna stilrena och välgjorda modell är mycket prisvärd och kommer med både leksaker och inbyggd vaggfunktion.

Ett annat alternativ av en väldigt bra elektriska babysitter, men som även kan göra sig bra för dig med en något mer begränsad budget, är Beemo Play Rocker. Denna variant säljs till ett väldigt bra pris, men erbjuder samtidigt funktioner och egenskaper som gör att den både känns och är högkvalitativ, användarvänlig och smart.

Babysittern kan framförallt styras för att gungas i 5 olika hastigheter vilket innebär att du kan anpassa dess rörelser efter behov. Vill du använda gungningsfunktionen kan du också ställa in en timer direkt i babysittern, på antingen 15, 30 eller 60 minuter – du behöver inte tänka på att stänga av den, utan när timern är slut slutar stolen gunga.

Beemoo Play Rocker är en billig elektrisk babysitter, som hjälper till att vagga barnet.

Skulle det dock vara så att barnet vaknar och börjar röra på sig kommer gungningen automatiskt sättas på igen tack vare babysitterns detekteringsfunktion. Till det tekniska kan du här även använda dig av melodifunktionen – där finns 21 olika ljud att välja mellan, både melodier och naturljud, som enkelt och smidigt trycks på och av med fjärrkontrollen.

Tack vare att babysittern har ett justerbart ryggstöd i 2 olika lägen kan den användas vid flera tillfällen. Dess  360 graders rotation gör att du enkelt kan sätta i och ta ur barnet oavsett hur och var du står, samt vrida och vända stolen under användning enligt det som passar. Perfekt när ni till exempel sitter vid teven, när du ska duscha, eller när det är sovdags.

Beemo Play Rocker eldriven babysitter kommer också med en inbyggd, avtagbar lekbåge med två söta små mjukleksaker på. Roligt och underhållande för bebisen! Det finns många anledningar till vi valt att utse just denna stol till bästa billiga elektriska babysitter.

Hitta bästa pris på Beemoo Play Rocker hos:

5. Stokke Steps Bouncer

Bästa 2-i-1 babysitter 2024

Stokke Steps Bouncer är en bra babysitter för nyfödda och kommer med en stabilt spädbarnsinlägg. Den finns i flera fina färger och passar väl in i moderna hem.
Stokke Steps Bouncer är bästa babysitter för nyfödda. Denna mjuka och bekväma modell har ett inlägg för spädbarn som kommer hålla bebisen bekvämt och säkert på plats.

Denna babysitter från Stokke är ett perfekt alternativ för dig som är på jakt efter en mångsidig och multifunktionell produkt. Babysittern Steps Bouncer är nämligen utformad för att snabbt och smidigt kunna fästas på Stokke Steps matstol, vilket innebär att du tryggt och bekvämt kan använda den i höjd med bordet när ni ska äta. Det är riktigt bra!

Steps Bouncer från Stokke har dock inte bara blivit utnämnd till vår bästa 2-in-1 babysitter av den anledningen. Utan vi valde även just denna babysitter till en av våra toppfavoriter på grund av dess snygga, robusta design, dess mycket komfortabla utformning och dess anpassningsbara användningsmöjligheter.

Stokke Steps Bouncer är bästa 2 i 1 babysitter, denna kan dels användas som en vanlig babysitter men även som en extra insats i en matstol.

Utöver att den kan fästas på matstolen kan du när den används som vanlig babysitter justera den i olika lägen för att hitta det som passar din bebis efter vikt, ålder och behov. Ska den användas till ett spädbarn kan du enkelt lägga i det tillhörande ergonomiska spädbarnsinlägget för ökad komfort även för de minsta. 

Slutligen gillar vi också att babysittern har en inbyggd vadderad fempunktsele, en avtagbar lekbåge med upphängningsmöjligheter, samt ett smutsavvisande tyg som både är avtagbart och tvättbart för enkel rengöring. Vid förvaring och transport kan den vikas ihop helt platt. En riktigt bra babysitter, med andra ord. 

Hitta bästa pris på Stokke Steps Bouncer hos:

6. Maxi-Cosi Kori

Bästa billiga babysitter 2024

Maxi-Cosi Kori är bästa billiga babysitter, den har en fin design och säkert bälte framtill.
Maxi-Cosi Kori är en prisvärd och billig babysitter som kommer med en lekbåge med leksaker monterade på.

Har du en någon begränsad budget men vill trots det kunna lägga händerna på en bra och välfungerande babysitter? Maxi Cosi Kori kan ge dig just det, en bra, trygg och lättanvänd babysitter som säljs till ett väldigt bra pris. Det speciellt i förhållande till vad produkten faktiskt också ger. 

Den är väldigt enkel och smidig att justera med bara en hand, vilket innebär att du i alla lägen – även när du bär på bebisen – kan anpassa och positionera babysittern enligt behoven för stunden. Välj vilket av de tre lutningslägena som passar bäst där och då. 

Maxi-Cosi Kori är en billig babysitter som här är helt hopfälld, där ser man hur lite plats den tar.

Du kan även välja om den ska vara stillastående eller gungande genom att välja rätt läge för stöden, upp eller ner. Vi kan även säkerställa att barnet kommer få en trygg och trivsam upplevelse då stolen är mjuk och behaglig uppifrån och ner. Selen är justerbar och smidig att anpassa efter barnets storlek, och klädseln är mysigt mjuk samt avtagbar för tvätt. 

När babysittern inte längre används kan du på bara några sekunder fälla ihop den helt platt, för smart förvaring och enkel transport. Trots denna praktiska och smidiga konstruktion känns den robust och stabil när den står på sin plats. En mycket bra kombination enligt oss, där då får det du kan tänkas behöva för att känna dig trygg, lugn och tillfreds i hemmet. 

Hitta bästa pris på Maxi-Cosi Kori hos:

7. Bumbo babysitter

Bästa fasta babysitter 2024

Bumbo babysitter är en fast modell som har en ergonomisk sits för barnet. Lätt att ta med på resan och smidig att rengöra.
Bumbo är en billig och bra babysitter som är lätt att ha med sig överallt.

På marknaden av babysitters idag är de flesta modeller justerbara i lutning och rörelse, vilket innebär att de är anpassningsbara helt efter önskat användningsområde och behov för stunden. Om du däremot inte har ett behov av att kunna luta babysitter i olika lägen eller att gunga bebisen utan att själva behöva engagera dig kan sådana funktioner vara onödiga.

Vill du ha en så enkel och lätthanterlig babysitter som möjligt vill vi tipsa om Bumbo Babysitter. Detta är en så kallad fast babysitter, vilket innebär att den håller samma position i alla lägen. 

Det kan du också se på dess väldigt grundläggande och simpla utformning – barnet får sittstöd och hålls på plats med hjälp av selen och håligheterna för benen, men inte mer än så. Trots dess enkla utformning är den ergonomisk och skön för barnet att sitta i, men bör inte användas innan det att barnet själv kan stödja och hålla upp sitt huvud. 

I och med dess väldigt enkla och robusta design kan du utan problem använda Bumbo Babysitter inomhus som utomhus. Ytan är väldigt tålig och kan enkelt torkas av vid behov. Samtidigt är stolen lättviktig och smidig att bära vilket underlättar hantering i alla lägen. Kort sagt en bra, lättviktig babysitter av enkel, funktionell design som finns att köpa till bra pris. 

Hitta bästa pris på Bumbo babysitter hos:

Köpa babysitter

Det finns en rad olika återförsäljare där man kan köpa babysitters idag. Förutom fysiska butiker så finns det en stor uppsjö av butiker online, där priser brukar vara väldigt konkurrenskraftiga. Där kan man även i lugn och ro jämföra olika modeller inför ett köp.

De butiker som vi tycker har bäst utbud och priser just nu på babysitters är:

Sammanfattning bästa babysitter 2024

Det kan vara rätt svårt att hitta bästa babysitter på marknaden idag. Vad är just du i behov av, och vad kommer passa dig och ditt barn bäst?

För en del kan det bästa alternativet vara en elektrisk babysitter som vår testvinnare 4Moms Mamaro, medan det för andra räcker gott och väl med en väldigt enkel och funktionell babysitter som Bumbo Babysitter. Något vi kan säga säkert är att det finns många varianter av babysitters av hög kvalité, där funktionerna är många och tryggheten är stor.

Vi hoppas att du genom att köpa en bäst i test babysitter som vi tipsat om kan få en mer lättsam, bekväm och trygg vardag tillsammans med din bebis!

Nedan finner du en snabb sammanfattning över vår topplista av babysitter 2024:

  1. BabyBjörn Bliss – Babysitter bäst i test
  2. Ergobaby Evolve 3-in-1 – Bästa babysitter – Alternativ
  3. 4Moms Mamaroo – Bästa elektriska babysitter
  4. Beemo Play Rocker – Bästa billiga elektriska babysitter
  5. Stokke Steps Bouncer – Bästa 2-i-1 babysitter
  6. Maxi-Cosi Kori – Bästa billiga babysitter
  7. Bumbo babysitter – Bästa fasta babysitter
För fler guider, se t.ex. våra artiklar om bästa andningslarm & tips på hur du barnsäkrar hemmet.

Vanliga frågor om babysitters

Vilken babysitter som är bäst beror på hur dina specifika behov och önskemål ser ut. I detta bäst i test har vi dock valt att utse BabyBjörn Bliss till vinnare – dess stilrena och klassiska design med ergonomisk utformning bidrar med högsta möjliga komfort och säkerhet, samtidigt som den är mycket anpassningsbar vid både användning, transport och förvaring. 

Det beror lite på vilken modell av babysitter du väljer att köpa – det finns ingen specifik ålder att gå efter. Utan det handlar om att du ska välja en babysitter som passar just ditt barn och dina användningsbehov. Med ett spädbarnsinlägg kan de flesta babysitters användas för nyfödda, medan det i andra fall kan vara klokt att vänta till barnet är runt 4 månader.

De flesta babysitters är anpassade för att använda från det att barnet är nyfött alternativt runt 3-4 månader, tills det att barnet är runt 6 månader. Det finns dock babysitters som kan användas längre än så – här beror det på hur den är utformad samt hur just ditt barn sitter och trivs i stolen. 

En bebis bör inte sitta längre än en timme i samma position enligt Världshälsoorganisationen WHO. Därefter är det bra om bebisen får gör någonting annat en stund. Det går dock bra att låta barnet sitter i babysittern flera gånger på en dag.

De enkla och billiga babysitters kostar runt 500-600 kronor, medan mer påkostade modeller brukar ligga någonstans mellan 1000-2500 kronor.