21 bra resmål för barn i Sverige – Barnvänliga resor lokalt

Vi tipsar om bästa resmålen för barn i Sverige. Roliga, bra och lärorika platser att besöka.

Man måste inte åka långt för att ha en rolig resa, Sverige är nämligen fullt av lärorika och bra resmål för barn och hela familjen. För att ni lättare ska hitta en passande resa så har vi sammanställt en lista med stor variation av aktiviteter som barn garanterat kommer att tycka om. 

Du hittar både lärorika och spännande resmål för barn, där ni kommer kunna skapa härliga och oförglömliga minnen tillsammans. Låt oss dyka ner!

Innehållsförteckning

21 roliga och bra resmål för barn i Sverige

1. Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby är ett bra resmål i Sverige för barn.

Ett absolut måste för alla barn som älskar Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter och alla andra figurer från Astrid Lindgrens böcker. Här får barnen möta sina favoritkaraktärer i deras naturliga miljö. Ett riktigt roligt och bra resmål för barn i Sverige.

Läs mer på Astrid Lindgrens Världs hemsida.

2. Gröna Lund, Stockholm

Gröna Lund är ett roligt semestertips med barn. Massor av attraktioner och saker att göra.

Gröna Lund är en fantastisk nöjespark som ligger på Djurgården i Stockholm. Den erbjuder över 30 roliga attraktioner, inklusive berg-och-dalbanor, karuseller, spel och konserter. Perfekt för hela familjen!

Hitta mer information på Gröna Lunds hemsida.

3. Kolmården & Bamses Värld, Kolmården

Kolmården djurpark är ett av många roliga resmål i Sverige med barn. Här får barnen bekanta sig med massor av olika djur. Det finns även populära Bamses värld att besöka.

Kolmården är Sveriges största djurpark och har djur från hela världen, vilket gör det till ett spännande och kul resmål för barn. Missa inte delfinshowen, safarin och den populära Bamses värld.

Läs mer på Kolmårdens hemsida.

4. Liseberg, Göteborg

Liseberg är ett barnvänligt resmål i Sverige som passar hela familjen.

Liseberg är en av Nordens mest besökta nöjesparker och har något för alla åldrar. Ni hittar allt från spännande berg-och-dalbanor till lugna karuseller och spel. Ett barnvänligt resmål i Sverige där alla i familjen kan ha kul och njuta.

Du kan hitta mer information på Lisebergs hemsida.

5. Vasamuseet, Stockholm

Vasamuseets är ett lärorikt och spännande resmål för barn i Sverige.

Ett historiskt museum där barnen kan lära sig om det berömda Vasa-skeppet. Museet erbjuder en mängd interaktiva utställningar och aktiviteter för barn.

Läs mer på Vasamuseets hemsida.

6. Skara Sommarland, Axvall

Skara Sommarland är det perfekta resmålet för barn under sommaren i Sverige. De erbjuder en enorm vattenpark och många åkattraktioner.

Skara Sommarland är en av Nordens största nöjesparker och är ett riktigt kul resmål för barn under sommaren tack vare sin spännande vattenpark och roliga attraktioner. När man vill ta en paus från all vattenlek finns det även möjlighet att t.ex. köra gokart!

Hitta öppettider och information på Skara Sommarlands hemsida.

7. Skansen, Stockholm

Skansen är ett roligt resmål i Sverige med barn. Här får man uppleva djur på nära håll.

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och djurpark och här kan barnen dels lära sig om hur folk levde förr i tiden, samtidigt som det går att se massor av spännande djur. Ett riktigt bra och roligt resmål i Sverige med barn enligt oss.

Du hittar mer information på Skansens hemsida.

8. Tomteland, Mora

Tomteland i Mora är ett annorlunda och spännande resmål för barn i Sverige. Här får man uppleva älvor, drakar och väsens förtrollade värld.

Tomtelands sagolika värld består bland annat av Trollrike, Drakland, Skogstomtebyn, Älvornas rike, Sagotorget och Förtrollade skogen. Sagolandet är öppet både under sommaren och vintern och är ett mysigt och garanterat roligt resmål för barn.

Hitta mer information om öppettider och aktiviteter på Tomtelands hemsida.

9. Universeum, Göteborg

Universeum är ett häftigt och bra resmål för barn. Här får man lära sig en massa om alla möjliga saker.

Ett vetenskapscenter där barnen kan utforska allt från djungler till havsliv och rymden. Ett riktigt roligt resmål i Sverige för barn som de sent kommer att glömma.

Läs mer på Universeums hemsida.

10. High Chaparral, Hillerstorp

High Chaparral är ett äventyrligt och kul resmål för barn i Sverige.

I de småländska skogarna nära Gnosjö finns den häftiga parken High Chaparall. Det är ett spännande resmål för barn i Sverige och erbjuder en unik upplevelse av Vilda Västern med sina interaktiva shower, västerninspirerade aktiviteter och tidsenliga byggnader. 

Läs mer om äventyret på High Chaparrals hemsida.

11. Ölands Djur- och Nöjespark, Färjestaden

Ölands djur och nöjespark är ett hett semestertips för hela familjen.

På Ölands Djur- och Nöjespark kan barn både uppleva djur från alla världens hörn, samtidigt som det finns ett roligt vattenland och nöjesfält. Ett mångsidigt och barnvänligt resmål i Sverige som passar alla åldrar!

Läs mer på Ölands Djur- och Nöjesparks hemsida.

12. Kreativum Science Center, Karlshamn

Kreativum är ett lärorikt och interaktivt resmål i Sverige för Barn. Massor att lära sig för de små!

Ett vetenskapligt centrum där barnen kan lära sig genom att utforska och experimentera. Kreativum har bland annat över 100 interaktiva stationer och en stor utomhuspark.

Läs mer på Kreativums hemsida.

13. Junibacken, Stockholm

Junibacken är är full av sagor, vilket gör det till ett barnvänligt resmål i Sverige.

En fantasifull plats baserad på älskade barnböcker från t.ex. Astrid Lindgren. Här kan barnen uppleva både teater och roliga utställningar.

Läs mer på Junibackens hemsida.

14. Abisko Nationalpark, Abisko

Abisko är ett starkt semestertips för de äventyrliga familjerna.

För den äventyrliga och naturälskande familjen så är Abiskos Nationalpark en perfekt destination. Här kan ni vandra, fiska, cykla och kanske även få se norrskenet.

Hitta mer information på Sveriges Nationalparkers hemsida

15. Tekniska museet, Stockholm

Tekniska museet är ett bra resmål i Sverige om man har med sig barn.

Tekniska museet erbjuder massor av interaktiva utställningar och aktiviteter, vilket gör det till ett spännande resmål för barn i Sverige som är intresserade av teknik och vetenskap.

Du kan läsa mer på Tekniska museets hemsida.

16. Borås djurpark, Borås

Borås Djurpark låter barnen möta en stor variation av djur på nära håll.

Hos Borås djurpark ligger fokuset helt på djur. På detta resmålet kan barn möta en stor variation av djurarter från alla världens hörn. Dessutom finns flera lekplatser där barnen kan leka av sig och ha kul.

Hitta mer information på Borås djurparks hemsida.

17. Marinmuseum, Karlskrona

På Marinmuseum Karlskrona får man lära sig marinhistoria och om sjöfart. Kul för både barn och hela familjen.

Marinmuseum i Karlskrona är ett lärorikt och kul resmål för barn som erbjuder en stor inblick i svenska sjöförsvarets historia. Det går bland annat att utforska livet ombord på skepp och dyka ner i historien om ubåtar.

Läs på deras hemsida Marinmuseum i Karlskrona.

18. Nordens Ark, Hunnebostrand

Nordens Ark är en av många roliga barnvänliga resmål i vårt avlånga svenska land.

Nordens Ark är en djurpark som är fokuserad på hotade arter och erbjuder en lärorik och givande upplevelse. Här kan ni gå på vandring, få guidade turer och besöka spännande djur på nära håll. Med andra ord finns det möjlighet till massor av spännande möten för barn på detta svenska resmål. 

Hitta mer information på Nordens Arks hemsida.

19. Furuviksparken, Gävle

Furuviksparken erbjuder en härlig blandning mellan djurpark och nöjespark. Perfekt resmål för familjen med små barn. Ett starkt semestertips!

En kombinerad nöjespark och djurpark med allt från exotiska djur till spännande åkattraktioner gör Furuviksparken till ett barnvänligt och roligt resmål i Sverige.

Läs mer på Furuviks hemsida.

20. Lådbilslandet, Nykvarn

Lådbilslandet är ett lite annorlunda och roligt resmål för barn i Sverige.

Lådbilslandet är en miniatyrstad med rondeller, broar och asfalterade vägar. Där får barnen köra bil med riktiga motorer och kan välja mellan vanlig bil, buss, polisbil och långtradare. Dessutom erbjuds ett litet nöjesfält med både lekpark och hinderbana. Ett kul och lite annorlunda resmål för barn i Sverige!

Hitta mer information på Lådbilslandets hemsida.

21. Vattenpalatset, Vänersborg

Vattenpalatset är ett utmärkt resmål för barn i Sverige både på sommaren och vintern.

En äventyrsbadplats som är roligt året runt, med rutschkanor, vågmaskin, vattenpist, grotta och mycket mer.

Hitta mer information på Vattenpalatsets hemsida.

Sammanfattning av bra resmål för barn i Sverige

Sverige har mycket att erbjuda när det gäller barnvänliga resmål. Vare sig du letar efter spänning, äventyr, lärande eller bara en plats där hela familjen kan slappna av och ha roligt, finns det ett resmål för dig. 

Oavsett vilket av dessa platser du väljer i vår lista över bra resmål för barn så kommer du garanterat att skapa minnen som kommer att vara länge. Packa väskorna och gör dig redo för en oförglömlig familjesemester i Sverige!

Vanliga frågor om resmål för barn i Sverige

Några populära resmål i Sverige för barn är Liseberg, Skansen, Universeum och Astrid Lindgrens värld.

Det finns många ställen att besöka med barn under sommaren i Sverige. Skara Sommarland är ett populärt resmål t.ex. med massor av vattenattraktioner.