Bästa barnvagnstillbehör 2024 – 16 bra tillbehör till barnvagen

Vi har listat bästa barnvagnstillbehör, hitta smidig och användbara tillbehör för alla väder och tillfällen.

Moderna barnvagnar erbjuder en härlig komfort och många trevliga lösningar för både barn och föräldrar. Dessutom går det att med hjälp av praktiska och bra barnvagnstillbehör göra vagnen mer bekväm och anpassad för just dig och ditt barns behov.

Det finns ett uppsjö av olika typer av tillbehör till barnvagnar och för att göra det lättare för dig att hitta rätt har vi tagit fram en lista med de 16 bästa barnvagnstillbehören enligt oss just nu.

Innehållsförteckning

Bästa barnvagnstillbehör 2024

1. Organizer (barnvagnsväska)

Organizer är en väska till barnvagn och ett riktigt bra tillbehör som gör att du kan hålla koll på alla barnprylar. Just denna modellen är från Emmaljunga.

En organizer, eller barnvagnsväska, som det ibland kallas, är praktiska små förvaringsväskor som man fäster på handtaget eller ramen på barnvagnen. 

Dessa väskor för barnvagnar erbjuder extra utrymme för att förvara saker som blöjor, våtservetter, mat, vattenflaskor och annat. Ett mycket smidigt och bra tillbehör till barnvagnen.

Hitta organizers hos:

2. Regnskydd

Regnskydd är ett utmärkt barnvagnstillbehör som skyddar barn och bebis mot regnet.

En av de viktigaste tillbehören till barnvagnar är väderskydd och där är regnskydd en bra start. Detta skyddar ditt barn från att bli blött och obehagligt i regnet, och de flesta modeller är lätta att fästa och ta bort. Många regnskydd fungerar även som vindskydd när det blåser på.

Regnskydd finns både som universella och märkesspecifika.

Hitta regnskydd hos:

3. Ståbräda

Med en ståbräda kan ett syskon åka med och stå bakom. Ett perfekt barnvagnstillbehör om man har två barn.

Om du har ett äldre barn som ibland vill vila benen, eller om du har två barn med en liten åldersskillnad, kommer en ståbräda vara en fantastisk lösning. Denna bräda kopplas fast på baksidan av barnvagnen och ger en säker plats för ett barn att stå eller sitta på medan du skjuter vagnen. Det är ett bra sätt att få äldre barn att känna sig delaktiga och förhindrar trötta ben på långa promenader.

Hitta ståbrädor hos:

4. Barnvagnsvaggare

En barnvagnsvaggare ger barnet ro i barnvagnen när denne ska sova. Ett smidigt och användbart barnvagnstillbehör.

En barnvagnsvaggare är ett smidigt och bra barnvagnstillbehör, som lugnar och tröstar barnet genom att efterlikna den vaggningsrörelse som barnet upplevde i mammans mage. Denna konstanta rörelse kan hjälpa till att minska orolighet och hjälpa barnet att sova. Dessutom kan du som förälder få lite tid över då barnvagnsvaggaren sköter rörelsen automatiskt.

Hitta barnvagnsvaggare hos:

5. Insektsnät

Ett insektsnät är ett måste som tillbehör till barnvagnar tycker vi, framförallt om du bor i ett område med mycket mygg.

Insektsnät är ett måste om du bor i ett område där det finns mycket insekter. Det skyddar ditt barn från irriterande mygg och andra insekter, särskilt under de varmare månaderna.

Hitta insektsnät hos:

6. Mugghållare

En mugghållare är ett bra tillbehör till barnvagnar tycker vi.

Med en mugghållare kan du smidigt förvara drycker till dig eller en flaska till barnet. En mugghållare fästs i ramen på barnvagnen och det finns både modeller som passar de flesta barnvagnar samt modellspecifika hållare.

Hitta mugghållare till barnvagn hos:

7. Solskydd till barnvagn

Med ett solskydd till barnvagnen kan bebisen få skydd från solens starka strålar. Det finns både parasoll, UV-filtar och suffletter att införskaffa.

Ett solskydd i form av en sufflett, UV-gardin eller parasoll är ett utmärkt tillbehör till en barnvagn. Med ett solskydd ser du till att skydda ditt barns känsliga hud och ögon under soliga dagar.  

Hitta solskydd för barnvagnar hos:

8. Åkpåse

En åkpåse är bra att ha till barnvagnen på vintern.

En åkpåse är ett utmärkt barnvagnstillbehör till vintern och dess kalla månader. Den håller ditt barn varmt och mysigt i barnvagnen, även när den isande vinden blåser på.

Hitta åkpåsar hos:

9. Matbricka

En matbricka som barnvagnstillbehör passar de äldre barnen, med en sådan kan de äta, dricka och leka i farten.

Vissa tillverkare av barnvagnar erbjuder även denna finurliga sak, nämligen en matbricka. Det är ett perfekt barnvagnstillbehör för lite äldre barn och den fästs framför sittplatsen för att ge en yta för mellanmål eller leksaker.

Hitta matbrickor för barnvagnar hos:

10. Svalkande sittdyna

En kylande sittdyna för en barnvagn är en bekväm pryl som kommer få barnet att svettas mindre.

En svalkande sittdyna hjälper till att hålla barnet svalt under varma dagar. De hjälper till att absorberar överskottsvärme och avleder den från barnet.

Hitta svalkande sittdynor hos:

11. Första hjälpen för barnvagnar

Ett första hjälpen kit är ett bra barnvagnstillbehör, med detta är man alltid redo om olyckan är framme.

Med ett första hjälpen-kit i barnvagnen så är du redo om olyckan skulle vara framme. Ovan kit är framtaget tillsammans med Röda Korset och innehåller bland annat antiseptiska sårtvättare, fästingplockare, plastplåster, vävplåster för klippning, sterilt första förband, brännskadegelé m.m. Den fästs enkelt med kardborre runt en del av ramen.

Hitta första hjälpen för barnvagnar hos:

12. Barnvagnshängen

Med ett barnvagnshänge eller barnvagnsleksak kan barnet leka inne i vagnen.

Underhåll barnet med hjälp av hängen och leksaker som fästs inne i barnvagnen, skulle de ligga vakna i vagnen kan de hitta dessa små kompisar som garanterat kommer hålla barnet sysselsatt.

Hitta barnvagnshängen hos:

13. Krok till barnvagnen

En barnvagnskrok innebär att du enkelt kan hänga upp ryggsäckar, matkassar och annat på vagnen.

Med en smidig krok kan du hänga väskor, ryggsäckar eller matkassar. En bra investering som kommer göra barnvagnsanvändande betydlig smidigare.

Hitta barnvagnskrokar hos:

14. Handvärmare

Handvärmare är ett riktigt bra tillbehör till en barnvagn under vintern.

För de kallare månaderna eller platser med tuffare klimat är en handvärmare en utmärkt investering. Denna produkt fästs på barnvagnens handtag och erbjuder en värmande ficka för dina händer.

Hitta handvärmare hos:

15. Barnvagnsfläkt

Med en barnvagnsfläkt kan bebisen få svalka i vagnen.

När temperaturen stiger utomhus kan det lätt bli varmt för ett barn i barnvagen. Med en barnvagnsfläkt kan barnet få extra svalka. Dessa monteras direkt på barnvagnen och kan även användas till andra ställen som sängen, skötbordet och i bilstolen. Bladen är i mjukt material och stannar vid minsta beröring, ifall barnet stoppar fingrarna in i fläkten.

Hitta barnvagnsfläkt hos:

16. Mobilhållare

En smidig mobilhållare till barnvagnar gör det enkelt för dig som föräldrar.

Med en mobilhållare får du en bra och lättåtkomlig plats att nå din telefon ifrån. Ibland väntar man ett viktigt samtal eller så vill du bara smidigt kunna nå mobilen. 

Hitta mobilhållare hos:

Sammanfattning av bästa barnvagnstillbehör

Varje familj och varje barn är unika, och de bästa barnvagnstillbehören för dig beror på dina specifika behov och livsstil. 

En sak är säker, med bra barnvagnstillbehör kan du förbättra komforten och bekvämligheten avsevärt för både dig och ditt barn när ni är ute på äventyr.

Vanliga frågor om barnvagnstillbehör

Några bra barnvagnstillbehör som alla föräldrar bör införskaffa är en organizer (väska), regnskydd, första hjälpen-kit och solskydd.

En pläd och en åkpåse är vanliga tillbehör att ha till nyfödda. Om det är sommar finns det åkpåsar av tunnare material att använda.