Köpa inför bebis – Lista med 13 bra saker att handla

Hitta bästa sakerna att köpa inför att bebisen kommer. Vår lista sammanställer de viktigaste ni behöver innan första barnet anländer.

Att vänta på ett nytt barn är ett av de mest spännande ögonblicken i livet. Samtidigt kan det också vara ganska överväldigande att förbereda sig inför barnets ankomst, särskilt när det kommer till att bestämma vad man behöver köpa. Här är en omfattande guide för att hjälpa dig att navigera i vad du behöver köpa till ditt nyfödda barn.

1. Spjälsäng och sängkläder

En säng är en viktig sak att köpa inför bebis. Det lilla barnet måste ha någonstans att sova sina många timmar i.

En säker och bekväm spjälsäng är avgörande för ditt barns sömn. Vi rekommenderar även att du köper flera uppsättningar sängkläder, eftersom dessa behöver bytas regelbundet. Glöm inte att investera i en bra madrass som stödjer barnets ryggrad.

Hitta spjälsängar och sängkläder hos:

2. Barnvagn

En barnvagn är bra att köpa innan barnet kommer och är perfekt på en lista med saker att köpa inför bebis.

En robust och pålitlig barnvagn är ett måste sak att köpa innan bebisen kommer. Tänk på terrängen där du oftast kommer att använda vagnen, och överväg storleken på din bil om du behöver färdas med den.

Hitta våra rekommendationer på bästa barnvagn för inspiration.

Hitta barnvagnar hos:

3. Babysitter

En babysitter är skönt att köpa till en nyfödd, det hjälper till att avlasta i början och kan användas av bebisen direkt.

En bra babysitter är mycket hjälpsam för att hålla barnet säkert och underhållet när du behöver ha händerna fria. Dessa kan användas redan till nyfödda barn.

Hitta babysitters hos:

4. Babyskydd (bilbarnstol för nyfödda)

Babyskydd är en av de viktigaste sakerna på att köpa innan bebis kommer listan. Ska ni ta bilen hem från BB är detta ett måste.

Babyskydd är en av de viktigaste sakerna att köpa inför bebis, annars kan det bli knivigt att ta sig hem från BB. Se till att köpa en som är lämplig för nyfödda, och att du vet hur den korrekt installeras i din bil.

Vill du hitta bra modeller kan du kolla in vår artikel med bästa babyskydd.

Hitta babyskydd hos:

5. Kläder

Kläder är ett måste på en köpa innan bebis kommer lista, den lilla nyfödde ska vara varm och go och då behövs gosiga klädesplagg.

Nyfödda behöver en hel del kläder, inklusive bodys, byxor, sparkdräkter, sockor och hattar. Tänk på att barn växer snabbt, så det är bra att ha kläder i olika storlekar.

Hitta stora utbud av babykläder hos:

6. Blöjor

Av allt allt du behöver köpa till nyfödd bebis så är blöjor kanske det som kommer gå åt mest i början. Det är smart att inhandla innan bebisen kommer och passa på att köpa på extrapriser.

Blöjor är ett måste på en “att köpa innan bebisen kommer”-lista. Oavsett om du väljer engångsblöjor eller tygblöjor, kommer du att behöva en hel del av dem.

Hitta blöjor hos:

7. Våtservetter

Våtservetter är en viktig sak att inhandla till nyfödd. Med dessa håller du barnet rent och fräscht.

Våtservetter är ovärderligt för en förälder och helt klart en nödvändighet för att hålla ditt barn rent och fräscht. En bra sak att köpa hem och ha lager på innan bebisen kommer.

Hitta våtservetter hos:

8. Nappflaskor

Nappflaska och nappar är bra att köpa till bebisen första tiden. Det är inte alltid att amningen går perfekt, så då är detta bra reserver.

Om du planerar att flaskmata ditt barn, kommer du att behöva flaskor, nappar och kanske en flasksterilisator. Om du ammar kan det vara användbart med amningsinlägg och en bröstpump.

Hitta nappflaskor hos:

9. Badprodukter

En badbalja kan man med fördel köpa innan bebisen kommer, det är lätt att rengöra den lilla nyfödda med dessa.

En badbalja, milda babytvålar och schampon, mjuka handdukar och en termometer för badvattnet är alla bra investeringar och självklara saker på listan att köpa till första barnet.

Hitta badbaljor och badprodukter hos:

10. Skötbord och tillbehör

Ett praktiskt skötbord är skönt att ha hemma innan barnet kommer, annars kan det bli klurigt att byta blöjor första tiden.

Ett skötbord är skönt att ha klart och köpa innan förlossningen. Med denna kan man göra blöjbyten mycket enklare på sin nyfödda guldklimp. Har du redan en form av bord eller bänk hemma i badrummet så kan det räcka med att köpa en skötbädd och lägga ovanpå.

Hitta skötbord och tillbehör hos:

11. Bärsele eller bärsjal

En bärsele är perfekt att handla inför att bebisen kommer. Med denna kan du avlastas hemma och få saker gjorda samtidigt som barnet är nära.

Detta är ett användbart verktyg för att hålla ditt barn nära samtidigt som du har händerna fria. Det hjälper till att stärka föräldra-barn-bindningen, och kan lugna ett oroligt barn.

Hitta bärsele och bärsjalar hos:

12. Babyvakt

En babymonitor är ett bra köp innan bebisen kommer, med denna kan man hålla ett vakande öga.

En babyvakt kan ge dig ro i sinnet när du inte är i samma rum som ditt barn. Det finns olika typer, från enkla ljudmonitorer till mer avancerade enheter med video och rörelsesensorer. Du kan läsa mer i vår guide med bästa babyvakt.

Hitta babyvakter hos:

13. Amningskudde

Amningskudde är ett bra pryl att ha på listan över saker att köpa inför bebis.

Om du planerar att amma, kan en amningskudde vara mycket hjälpsam. Den hjälper till att stödja ditt barn på rätt sätt och kan göra amningsprocessen mer bekväm för både dig och ditt barn.

Hitta babyvakter hos:

När ska man börja förbereda för bebisen?

Det är lite vad man föredrar, vissa tycker om att ha så mycket som möjligt klart tidigt, medan andra gärna tar det allra nödvändigaste innan förlossningen och resten efteråt.

Vad kostar det att köpa allt till bebis?

Det första året finns det uträkningar som visar på att en bebis kostar ungefär 100 000 – 150 000 kr. Så det gäller att förbereda sig ekonomiskt och skapa en budget.