Integritetspolicy

Här nedan beskriver vi vår integritetspolicy och du kan bland annat läsa om om vilken data vi sparar ner om våra besökare. Vi beskriver även hur den här datan används för att förbättra Barntipsen.se och lite längre ner så finner du kontaktinformation till oss om du har ytterligare frågor.

Din integritet är mycket viktig för oss och vi gör allt för att skydda den data vi lagrar.

Personlig data

För att Barntipsen.se ska fungera och även kunna förbättras kontinuerligt så behöver vi samla in och spara ner viss data över hur våra besökare använder och navigerar på vår hemsida. De saker som registreras är:

  • IP-adress
  • Operativsystem
  • Webbläsare
  • Referenskälla
  • Geografisk plats
  • Sidor som besöks på hemsidan
  • Hur länge sidan besöks

Kontaktformulär

När besökare skickar in förfrågningar via kontaktformuläret så registreras ytterligare information d.v.s. den information du fyller i fälten. Det är bland annat namn, e-postadress och det meddelande du skriver.

Cookies

Kakor är en textfil som sparas på enheten besökaren använder och skapas av webbplatsen. Det finns två typer av kakor, den ena är en kortvarig kaka som endast återfinns under själva sessionen och används exempelvis vid inloggningar eller för att komma ihåg annan information tills användaren stänger webbläsaren eller kakans livslängd har passerat.

Den andra kakan är avsedd att spara information mellan session under en längre tid och kan även förekomma  utan utgångsdatum. Dessa kan användas för att komma ihåg inställningar på webbplatsen, inloggningar mellan sessioner och liknande information.

Barntipsen.se använder sig av cookies vid behov för att bättre förstå besökarens vanor och behov på vår hemsidan, på så vis kan vi presentera ett mer anpassat och bättre innehåll.

Eftersom kakorna sparas på din enhet (dator, mobiltelefon, surfplatta) så kan du också ta bort dem genom inställningarna i webbläsaren.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

I vissa av våra artiklar kan det förekomma bäddat innehåll från andra webbplatser, som t.ex. Youtube-videos.  Inbäddat innehåll fungerar som om du själv besöker hemsidan från det inbäddade materialet.

Dessa hemsidor kan också samla in sin egna data om dig och ditt besök via det inbäddade materialet.

Tredjepartstjänster och information

Vi använder oss av tredjepartstjänster som hjälper oss att förbättra webbplatsen. Tredjepartsttjänster vi använder är Google och när du navigerar på vår hemsida delar vi besöksdata med Google Analytics för att kunna lära oss hur vår hemsida används. Utöver Google så finns det också företag som vi länkar till för att kunna få provision, en form av reklamintäkt.

När du besöker och navigerar på vår sida kan även denna navigeringsstatistik och besöksstatistik delas med tredjepart. Detta är för att spåra besöksdata på webbplatsen och/eller referera till annonsklick och liknande spårningar.

Kontaktuppgifter vid frågor

Vid frågor om vår integritetspolicy, vänligen maila till oss på hej@barntipsen.se.