Bästa babyvakt 2023 – Bäst i test babymonitorer

Hitta den bästa babyvakten för dig i vårt bäst i test. Massor av modeller och kategorier att leta bland.

En babyvakt är en av de mest användbara produkterna för nya föräldrar. Den ger möjlighet att övervaka ditt barns säkerhet och välbefinnande på avstånd utan att du behöver störa deras sömn. Det gör att du kan fortsätta med dina sysslor eller till och med ta en välbehövlig paus med vetskapen att ditt barn är säkert.

Det finns många olika typer av babyvakter och babylarm på marknaden och att välja rätt kan vara en utmaning. Den här artikeln är till för att hjälpa dig att hitta bästa babyvakten för just dig och ditt barn.

Översikt bästa babyvakter 2023

1. Motorola VM65X Connect

Bästa babyvakt med kamera

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. CAPiDi Babyvakt

CAPiDi är en babyvakt bäst i test utan kamera. Denna babymonitor är enkel att använda, har låg strålning och dessutom en lång räckvidd.

Bästa babyvakt utan kamera

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Owlet Monitor Duo Plus Babyvakt

Owlet Monitor Duo är bästa premium babymonitor enligt oss. Detta babylarm lugnar även de mest oroade föräldrarna.

Bästa premium babyvakt

4.8/5

Hitta bäst pris hos:

4. Motorola VM34 Video

Motorola VM34 är en prisvärd babyvakt som är bäst i test i mellanklassen enligt oss. Den kommer med en bra skärm och klart ljud.

Mest prisvärda babyvakt

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

5. Motorola AM24 Babyvakt

Motorola AM24 är en billig och bra babyvakt som har en tydlig mikrofon, bra batteritid och temperaturövervakning.

Bästa billiga babyvakt

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

6. Padwico Babyvakt 850

Padwico Babyvakt 850 är en bra babyvakt för resa då den inte tar mycket plats och har en modern och slimmad design.

Bra babyvakt till resan

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

7. Parvel GO+ Babyvakt

Parvel GO+ är bästa babyvakt med rörelsesensor. Den kan förutse när barnet är på väg att vakna och bygger på modern teknik.

Bästa babyvakt med rörelsesensor

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Innehållsförteckning

Hur fungerar en babyvakt?

En babyvakt är en typ av radiosystem eller rörelsesensor, som används för att bevaka ditt barn när det sover. Det finns även babyvakter med kamera som ibland kallas babymonitor. De grundläggande komponenterna i en babyvakt är en sändare och en mottagare.

Sändaren placeras nära barnet, vanligtvis i barnets sovrum. Denna enhet plockar upp ljud och vibrationer (och video om man har en kamera) från barnet, antingen genom en inbyggd mikrofon för ljudvakter, rörelsesensor eller genom en kombination av en mikrofon och en kamera för babymonitorer.

Mottagaren, eller föräldraenheten, är den enhet som föräldrar bär med sig. Den tar emot signalerna från sändaren och omvandlar dem till ljud och/eller video som föräldern kan uppfatta. Mottagaren är bärbar och batteridriven, så att du kan ta med den runt i huset. Till vissa babyvakter är mobilen eller en surfplatta den mottagande enheten.

Babyvakter fungerar på olika frekvensband, beroende på modellen. Många moderna babyvakter är digitala och använder DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) eller WiFi-teknik för att överföra signaler, vilket kan förbättra både räckvidd och ljudkvalitet jämfört med det äldre, analoga systemet som var vanligt innan.

Babyvakt är inte en barnvakt

Det är viktigt att notera att även om babyvakter kan erbjuda dig sinnesro och hjälp när du ska övervaka ditt barns sömn, så bör de inte användas som någon ersättare till barnvakt. Befinn dig alltid i närheten av ditt barn även om du använder dig av en babyvakt.

Köpguide babyvakt och babymonitor

När du väljer en babyvakt, finns det flera faktorer att tänka på för att hitta rätt modell för just er. I nedan köpguide går vi igenom dessa.

Typ av babyvakt

Det första du behöver bestämma är vilken typ av babyvakt som passar dina behov bäst. Det finns i huvudsak tre olika typer. Babyvakter med ljud, babyvakt med kamera och babyvakter med rörelsesensor.

Babyvakt med ljud

Dessa babyvakter låter dig höra ditt barn när det gråter eller gör något ljud. De är generellt billigare och mer strömsnåla än babyvakter med kamera. Om du endast behöver en grundläggande lösning för att lyssna på ditt barn när du är i ett annat rum, kan detta vara det bästa alternativet för dig.

Babyvakt med kamera

En babymonitor som låter dig både höra och se ditt barn. Du kan övervaka barnets rörelser och säkerställa att allt är bra. Vissa modeller erbjuder även nattläge, så att du kan se ditt barn även i ett mörkt rum. Om du vill ha en mer omfattande övervakning är detta ett bra alternativ.

Babyvakt med rörelsesensor

En babyvakt som reagerar på rörelser och vibrationer som barnet ger ifrån sig. De kan analysera hur barnet rör sig och oftast förutse när barnet är på väg att vakna upp.

Räckvidd

Räckvidden på din babyvakt är viktig beroende på storleken på ditt hem och hur långt bort du planerar att vara från barnets rum. Tänk på att väggar och andra hinder kan begränsa räckvidden. Om du bor i ett större hem eller vill kunna övervaka ditt barn från trädgården, bör du leta efter en babyvakt med lång räckvidd.

En babyvakt med längre räckvidd kan även komma till nytta om barnet ligger utomhus och sover i sin barnvagn eller ligger kvar i sitt babyskydd i bilen.

Bästa babyvakten med kamera som låter dig övervaka ditt barn utan att känna oro.

Batteritiden

Batteriets livslängd är en annan viktig faktor att tänka på. Vissa babyvakter drivs av laddningsbara batterier, medan andra använder standardbatterier. Om du inte vill byta eller ladda batterier ofta, bör du leta efter en babyvakt med lång batteritid.

Extra funktioner

Många moderna babyvakter erbjuder ett brett utbud av extra funktioner som kan vara mycket användbara.

Temperaturövervakning

Vissa babyvakter har en inbyggd termometer som kan övervaka temperaturen i barnets rum. Detta kan vara särskilt användbart på vintern eller sommaren när temperaturen kan variera kraftigt.

Rörelsesensorer

En del babyvakter har rörelsesensorer som varnar dig om ditt barn inte har rört sig på ett tag. Detta kan ge extra sinnesro, särskilt för föräldrar till nyfödda.

Vaggvisor och nattlampa

Vissa babyvakter har inbyggda vaggvisor eller nattlampor, som kan hjälpa till att lugna ditt barn och få dem att somna om.

Tvåvägskommunikation

En del babyvakter erbjuder en talkback-funktion, vilket innebär att du kan prata eller sjunga till ditt barn genom babylarmet. Detta är ett bra sätt att lugna ett oroligt barn utan att behöva gå in i rummet.

WiFi-anslutning

Vissa babyvakter kan anslutas till ditt WiFi-nätverk, vilket gör att du kan övervaka ditt barn från din smartphone eller dator. Detta kan vara särskilt användbart om du arbetar hemifrån eller vill kunna övervaka ditt barn från något ställe där du inte har täckning med mottagarenheten.

WiFi på bäst i test babyvakter är viktigt.

Vad kostar en babyvakt?

Babyvakter varierar stort i pris och det går att hitta billiga babyvakter runt 500 kr, då är de ganska avskalade på funktioner och kan i regel bara spela upp ljud. Sedan finns det påkostade modeller med kamera och massor av funktioner som kan kosta nära 4000 kr.

Topplista bästa babyvakt 2023

1. Motorola VM65X Connect Babyvakt

Bästa babyvakt med kamera 2023

Motorola VM65X Connect Babyvakt intar förstaplatsen på vår topplistan över bästa babymonitor med kamera. För det första har den en suverän ljud- och bildkvalitet, där den högupplösta 5-tums LCD färgskärmen ger en skarp och tydlig videokvalité, i både ljus och mörka rum.

Vidare så är ljudkvaliteten på topp och det är lätt att alltid höra varje ljud från barnet, dessutom kan man svara tillbaka genom babyvaktens tvåvägskommunikation.

Något vi gillar extra mycket är möjligheten att smidigt kunna ansluta telefonen till babyvakten via Motorola Nursery App. På så vis kan du hålla koll på barnet även om du skulle vara utom räckhåll för mottagarenheten. Dessutom är anslutningen krypterad och säker.

När det kommer till extrafunktioner så har Motorola VM65X Connect Babyvakt allt du kan tänka dig och mer därtill. Den flexibla monteringen, de lugnande ljudspåren och möjligheten att spela in egna ljud via appen är fantastiska tillägg som gör att denna babyvakt är mycket flexibel. Dessutom varnar den när temperaturen i rummet är för hög eller låg.

Sist men inte minst så kan denna babyvakt användas trådlöst i upp till 5 timmar, vilket är en godkänd batteritid på en babyvakt med kamera. Den kommer även att varna när batteriet börjar bli lågt så du vet när det är dags att ladda upp den.

Hitta bästa pris på Motorola VM65X Connect Babyvakt hos:

2. CAPiDi Babyvakt

Bästa babyvakt utan kamera 2023

CAPiDi är en babyvakt bäst i test utan kamera. Denna babymonitor är enkel att använda, har låg strålning och dessutom en lång räckvidd.
CAPiDi Babyvakt är en lättanvänd och bra babyvakt utan kamera.

Det svenska märket CAPiDi gör en rad olika typer av säkerhetsprodukter av hög kvalité och deras babyvakt är inget undantag. Det här är en modell med ett fokus på enkelhet och hållbarhet och är utformad för att vara lätt för dig som förälder att använda.

Vi gillar att den har lättförstådda inställningar som gör den snabb och enkel att sätta igång, vilket kan vara skönt när man som småbarnsförälder är trött och bara vill sätta sig ner och slappna av en stund. Vidare fångar mikrofonen upp ljud från barnet på ett föredömligt sätt.

Vad gäller batteritid och räckvidd så imponerar verkligen CAPiDIs babyvakt. Med 109 timmar i standbytid och en lång räckvidd på 800 meter kan med lätthet röra sig fritt runt i huset och trädgården utan att behöva oroa sig för att förlora signalen. Det inbyggda batteriet laddas smidigt med micro-USB, så slipper man hålla på att byta batterier.

Funktioner som batterivarning, justerbar mikrofon och volym samt ljud- och ljuslarm gör att CAPiDi är flexibel och du kan anpassa den utefter eget tycke. Dessutom har den ett räckviddslarm som varnar om man går för långt ifrån barnenheten.

Så söker du efter en riktigt bra babyvakt och känner att du inte är i behov av en modell med kamera så är detta den optimala babyvakten enligt oss.

Hitta bästa pris på CAPiDi Babyvakt hos:

3. Owlet Monitor Duo Plus Babyvakt

Bästa premium babyvakt 2023

Owlet Monitor Duo är bästa premium babymonitor enligt oss. Detta babylarm lugnar även de mest oroade föräldrarna.
Owlet Smart Sock är en avancerad och påkostad babyvakt som mäter hjärtfrekvens och syrehalt via de smarta strumporna.

Owlet Smart Sock är en påkostad och avancerad babyvakt, som kan lugna även den mest oroade föräldern. En av de mest värdefulla funktionerna hos Owlet är de smarta strumporna, som mäter bebisens hjärtfrekvens och syrehalt och som larmar om barnets mätvärden skulle sjunka. Det medföljer två par strumpor i olika storlekar, så att det går att ha babyvakten långt upp i åldrarna.

Förutom dessa smarta strumpor så medföljer även en riktigt bra kamera, som filmar i full HD-upplösning och 130 graders vinkel, vilket ger dig en tydlig och klar bild över barnet. Kameran har även nattläge och möjlighet att zooma in hela 4 gånger (4x zoom). Vi gillar även att det är tvåvägsljud och att man kan kommunicera med sin bebis om man önskar.

Inne i Owlets app får du full överblick och det går att livestreama från vart man än är. Dessutom är appen full av värdefull historik över bebisens sömn, som kan hjälpa till att hitta bästa möjliga sömnrutin.

Vad gäller batteritiden så räcker strumporna upp till 16 timmar och de laddas trådlöst via basstationen. De första 20 minuterna är även snabbladdning och ger hela 8 timmars batteritid.

Hitta bästa pris på Owlet Monitor Duo Plus Babyvakt hos:

4. Motorola VM34 Video

Mest prisvärda babyvakt 2023

Motorola VM34 är en prisvärd babyvakt som är bäst i test i mellanklassen enligt oss. Den kommer med en bra skärm och klart ljud.
Den prisvärda babymonitorn Motorola VM34 erbjuder en sinnesro.

Motorola VM34 är bästa babyvakten med kamera för dig som söker ett prisvärt babylarm i mellanklassen. Med den här modellen får man en detaljerad och heltäckande övervakning av babyrummet, vilket gör att du kan känna ett lugn.

En av de mest utmärkande egenskaperna hos Motorola VM34 är dess stora 4,3-tumsskärm. Den ger en tydlig och skarp video av barnet, oavsett ljusförutsättningarna. Dessutom är det möjligt att via den digitala zoomfunktionen få en bra närbild av barnet.

En trevlig detalj som vi gillar är att babyvakten har förinspelade vaggvisor, som du kan spela upp för att lugna barnet. Det finns även möjlighet att prata med barnet via föräldraenheten och sjunga en egen vaggvisa om så önskas.

Räckvidden på Motorola VM34 är god och den klarar upp till 50 meter i en vanlig inomhusmiljö. En annan användbar funktion som vi tycker är värda att nämna är möjligheten att övervaka rumstemperaturen.

Så är du ute efter en prisvärd och riktigt bra babyvakt med kamera som har alla nödvändiga funktioner så kan vi starkt rekommendera Motorola VM34 för dig.

Hitta bästa pris på Motorola VM34 hos:

5. Motorola AM24 Babyvakt

Bästa billiga babyvakt 2023

Motorola AM24 är en billig och bra babyvakt som har en tydlig mikrofon, bra batteritid och temperaturövervakning.
Motorola AM24 är en prisvärd och billig babyvakt som är bäst i test i budgetklassen.

Motorola AM24 är en billig och bra babyvakt som är bäst i test i budgetklassen enligt oss. Med denna prisvärda modell kan du hålla ett vakande öra på ditt barn med en suverän klarhet i ljudet. Eftersom Motorola AM24 använder DECT-tekniken så störs inte heller babymonitorn av WiFi-frekvenser.

Vi gillar att denna babyvakten har en lång räckvidd och att man kan röra sig upp till 300 meter från sändaren utan att förlora anslutningen. Skulle man vara på väg att tappa anslutningen så varnar även babymonitorn för det, detsamma gäller om batterinivån börjar bli låg.

AM24 är ett babylarm utan en massa extra fluff och Motorola har lagt krut på en högkänslig och välfungerande mikrofon, som plockar upp minsta ljud från bebisen. Vill du kunna justera volymen eller prata med ditt barn är det också möjligt på denna modellen.

En användarvänlig och bra babyvakt för dig som söker bästa billiga babyvakt!

Hitta bästa pris på Motorola AM24 hos:

6. Padwico Babyvakt 850

Bra babyvakt till resa 2023

Padwico Babyvakt 850 är en bra babyvakt för resa då den inte tar mycket plats och har en modern och slimmad design.
Padwico bäst i test babyvakt har en lång räckvidd och passar föräldrar som gärna är ute i trädgården när barnet lagt sig.

Padwico 850 är en modern och digital babyvakt med en snygg design. Den är fullmatad med användbara funktioner samtidigt som den inte tar upp mycket plats, vilket gör den till en bra babyvakt på både resan och där hemma.

Något som imponerar hos den här modellen är täckningen och pålitligheten. Det är en babyvakt med lång räckvidd på upp till 500 meter och Padwico 850 har även en automatisk sökfunktion och hopp till tillgänglig kanal för att undvika att man tappar anslutning mellan enheterna.

Vidare har den här babymonitorn en klart och tydligt ljud och det finns även ett vibrationslarm på föräldraenheten för att hjälpa till att fånga din uppmärksamhet. Andra funktioner som vi gillar är möjligheten att prata med sitt barn, visning av temperatur och den inbyggda nattlampan på bebisens enhet.

Till Padwico 850 medföljer två laddningshållare och när babyvakten används håller det uppladdningsbara batteriet länge och varnar även när det är dags att ladda igen.

Hitta bästa pris på Padwico Babyvakt 850 hos:

7. Parvel GO+ Babyvakt

Bästa babyvakt med rörelsesensor 2023

Parvel GO+ är bästa babyvakt med rörelsesensor. Den kan förutse när barnet är på väg att vakna och bygger på modern teknik.
Parvel GO+ är en bäst i test babyvakt med rörelsesensor som man styr via mobilen.

Den moderna babyvakten Parvel GO+ är helt appbaserad och låter dig ha full koll på ditt barn via mobilen. Det är en liten och smidig kompanjon, utan några sladdar, som placeras tillsammans med ditt barn i sängen. Parvel styrs av en rörelsesensor och reagerar på vibrationer och ger alltså inte från sig några ljud eller bild.

En av de mest intressanta funktionerna i Parvel GO+ är dess förmåga att övervaka barnets sömnrörelsen. Denna babyvakt kan berätta när barnet är på väg att vakna, vilket gör det möjligt för dig att förbereda dig för vad som komma skall.

En annan användbar funktion är att Parvel GO+ kan övervaka temperaturen där barnet sover. Detta är mycket praktiskt, särskilt om man lämnar barnvagnen utomhus.

Räckvidden är på 50 meter och batteritiden på det medföljande batteriet håller i upp till hela 2 år.

Hitta bästa pris på Parvel GO+ Babyvakt hos:

Vart kan man köpa babyvakter?

Störst utbud och bäst priser på babyvakter hittar man i regel hos återförsäljare online. Där kan man också läsa detaljerade produktbeskrivningar och recensioner från tidigare kunder, vilket kan vara till stor hjälp vid val av rätt babyvakt. När man sedan hittat en lämplig babyvakt är det enkelt och smidigt att beställa den hem till dörren eller till närmaste ombud.

Några av de butiker som vi tycker har bäst utbud och priser på babyvakter just nu är:

Sammanfattning bästa babyvakt 2023

Att välja rätt babyvakt beror mycket på dina individuella behov och preferenser. Medan vissa föräldrar föredrar enkelhet och lång batteritid, kan andra vara mer intresserade av avancerade funktioner som sömnanalys och rörelseövervakning.

Nedan finner du en sammanfattning över vårt babyvakt bäst i test 2023:

  1. Motorola VM65X Connect– Bästa babyvakt med kamera
  2. CAPiDi Babyvakt – Bästa babyvakt utan kamera
  3. Owlet Monitor Duo Plus Babyvakt – Bästa premium babyvakt
  4. Motorola VM34 – Mest prisvärda babyvakt
  5. Motorola VM24 – Bästa billiga babyvakt
  6. Padwico 850 – Bra babyvakt till resa
  7. Parvel GO+ – Bästa babyvakt med rörelsesensor

Vanliga frågor om babyvakter

Ja, det är säkert att använda en babyvakt. Moderna babyvakter använder digital teknik för att säkerställa privat och säker anslutning. Dessutom är de utformade för att vara säkra och ofarliga för barn.

Räckvidden varierar beroende på modellen. Vissa babyvakter har en räckvidd på upp till 1000 meter utomhus och 50 meter inomhus. Kontrollera produktinformationen för den specifika räckvidden för varje modell.

Det beror på dina personliga preferenser. Babyvakter med video ger dig möjlighet att både höra och se ditt barn, vilket kan vara särskilt användbart för förstagångsföräldrar eller de med små barn som ofta vaknar. Men en ljudbabyvakt kan vara mer än tillräcklig om du bara vill ha möjlighet att höra när ditt barn vaknar eller gråter.

En digital babyvakt kodar ljud- och videosignaler innan de överförs, vilket ger en säkrare och mer privat anslutning jämfört med äldre, analoga modeller.

Ja, du kan ha flera babyvakter i ditt hem. Många föräldrar använder mer än en babyvakt för att övervaka flera rum eller flera barn. Dock bör du se till att varje babyvakt kan ställas in på en unik kanal för att undvika störningar.

I vårt babyvakter bäst i test 2023 blev Motorola VM65X bästa babyvakt med kamera och CAPiDi bästa babyvakt utan kamera.