Bästa gåstolen 2023 – Lära gå stol för barn [Bäst i test]

 • Inläggskategori:Baby
I vårt gåstol bäst i test kan man hitta de modeller av lära gå stolar som vi tycker håller högst nivå just nu.

Är du på jakt efter den bästa gåstolen? Då har du kommit rätt! Det är en spännande tid när ditt barn börjar visa intresse för att röra sig runt på egen hand och för att uppmuntra barnet ännu mer så är gåstolar ett fantastiskt verktyg.

Med en lära gå stol får barnet en säker plats att öva och utveckla sina rörelser, samtidigt som de får en mängd underhållningsmöjligheter tack vare leksaker, ljud och ljus som gåstolarna oftast har. Men med många alternativ på marknaden kan det var svårt att hitta rätt modell, därför har vi tagit fram detta gåstol bäst i test.

Översikt bästa gåstol 2023

1. Beemoo PLAY

Gåstol bäst i test

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. BabyDan Lära-gå-stol

BabyDan Lära-Gå-Stol är en välgjord och fin modell som tillhör toppskiktet i vårt lära gå stol bäst i test. Den passar in i varje modernt hem.

Bästa gåstol - Alternativ

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Hauck Lära-Gå-Stol 1-2-3

Hauck Lära-Gå-Stol 1-2-3 Hearts är bästa gåstolen för barn och bebisar och följer deras utveckling. Den kan omvandlas till en lära gå vagn när det är dags.
4.8/5

Hitta bäst pris hos:

4. 2Me lära-gå-stol Hjalmar

2Me lära-gå-stol Hjalmar är en rosa lära gå stol och är stabilt byggd med massor av roliga leksaker. Dessutom en bekväm och skön sits.
4.7/5

Hitta bäst pris hos:

5. Beemoo PLAY Simple

Beemoo PLAY Simple är en billig gåstol som vi tycker är bäst i test i budget klassen.

Bästa billiga gåstol

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

6. BOZZ Gåstol Lyx

BOZZ Gåstol Lyx kommer med flera färgglada leksaker, som garanterat kommer göra barnet glatt.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

7. Ingenuity Step & Sprout - First Forest

Ingenuity Step & Sprout- First Forest 3-In-1 Lära-Gå-Stol har en modern design och fina färgval. Den kommer med löstagbara leksaker, som kan användas även på separat.
4.6/5

Hitta bäst pris hos:

8. Baby Einstein Sky Explorer

Baby Einstein Sky Explorer är en smidig och lätt gåstol med låg vikt. Den har ett färgglatt utseende som barn tycker om. Dessutom finns inbyggda melodier i denna bäst i test lära gå stol.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

9. Fillikid Bil Gåstol

Fillikid Gåstol är formad som en bil och liknar en Ferrari. Perfekt för bilintresserade små barn som vill kunna köra omkring.
4.5/5

Hitta bäst pris hos:

Innehållsförteckning

Köpguide gåstol - Hitta rätt lära gå stol

En gåstol ger ditt barn en chans att uppleva rörelsefrihet innan de faktiskt kan gå. De får chansen att stärka sina ben och träna motorik, samtidigt som de har skoj.

Men vad ska man tänka på när man letar efter den bästa gåstolen? Vi tar och gå igenom de viktigaste faktorerna här nedan!

Lära gå stolens säkerhet

En säker gåstol är en bra gåstol! Till att börja med bör basen vara stabil, för att minska risken för att gåstolen välter om barnet skulle luta sig för mycket. Basen ska även vara bred, så att bebisen inte kan nå farliga saker, som varma ugnar.

En del lära gå stolar kommer även med bromsar, som gör att du kan stoppa gåstolen en stund om det skule behövas. Vidare tycker vi även det bra om lära gå stolen är justerbar på höjden, så att man kan anpassa den efter barnets höjd.

Med den bästa lära gå stolen kan barnet börja ta sig runt och upptäcka saker på egen hand. Det ökar självförtroendet och väcker nyfikenhet.

Leksaker och aktivitetsbord

Gåstolar kan vara utrustade med inbyggda leksaker och aktivitetsbord. Det kan finnas inbyggda ljud, ljus och färggklada knappar och figurer, som både underhåller barnet och uppmuntrar till att utforska. Det stimulerar även barnets olika sinnen och kan få barnet att lära sig säga ord snabbare.

Design och utseende

Lära gå stolar går att hitta i alla möjliga färger och stilar. Vill ni ha en med rymdtema eller en som ser ut som en bil? Kanske en rosa prinsessa-gåstol? Möjligheterna är oändliga!

Vissa gåstolar har även möjlighet att ta av leksaker och brickor och köpa till andra som passar barnet bättre. Bra för att kunna anpassa efter barnets behov.

Gåstolens hjul

Hjulen på gåstolen kan antingen vara fasta eller rörliga. Med fasta hjul blir lära gå stolen mer stabil, men barnet får mindre rörelsefrihet. Det finns även vissa modeller där det finns möjlighet att lås hjulen, om man vill att barnet ska vara stilla en stund.

Hjulens material är i regel av plast, men det finns även gåstolar som har gummihjul alternativt en gummibeläggning, vilket är skonsammare för golvet. 

En bra gåstol för barn finns i olika prisklasser, det går att hitta både billiga och mer påkostade modeller. I vår köpguide listar vi de bästa modellerna just nu.

Möjlighet att förvara och förflytta

Om ni har ont om utrymme hemma eller om gåstolen ska tas med på resor så är en kompakt modell att föredra, som antingen går att fälla ihop eller är lite i storleken. 

Vidare är en låg vikt en fördel om lär och gå stolen ska förflyttas mycket mellan olika rum och du behöver bära den ofta.

Ålder- och viktgränser på gåstolen

De flesta gåstolar passar för barn mellan 6-15 månader, men det kan variera. Se till att gåstolen du väljer passar för ditt barns ålder och vikt.

En del lära sig att gå stolar kan även justeras, vilket gör det möjligt för dem att växa med barnets längd och gör det möjligt att använda dem längre.

Topplista bästa gåstolen 2023

1. Beemoo PLAY

Gåstol bäst i test 2023

Beemoos lära gå stol Play kombinerar säkerhet och underhållning på ett utmärkt sätt. Med dess inbyggda aktivitetsbord blir barnet ständigt engagerat genom stimulerande ljud, ljus och rörelser. En annan fördel är att gåstolens höjd kan justeras i tre olika lägen, vilket säkerställer att barnets fötter når golvet korrekt och erbjuder en bekväm upplevelse.

Denna modellen är både utrustad med bromsar och stötdämpningar, som hjälper till att förhindra olyckor. Dessutom är hjulen hastighetsanpassade, vilket ger föräldrar möjlighet att övervaka och kontrollera barnets gåhastighet.

Bakhjulen på Beemoo Play är fasta, medan de främre hjulen är svängbara, vilket gör stolen smidig att manövrera för barnet. Det finns även en inbyggd gungfunktion, för barn som gäller studsa och hoppa.

Vidare gillar vi också att det är lätt att rengöra och förvara Beemoo Play. Sätet och brickan är avtagbara, vilket gör städningen smidig. Gåstolen är även hopfällbar, vilket gör att den tar lite plats vid förvaringen.

Hitta bästa pris på Beemoo PLAY hos:

2. BabyDan Lära-Gå-Stol

Bästa gåstol 2023 - Alternativ

BabyDan Lära-Gå-Stol är en välgjord och fin modell som tillhör toppskiktet i vårt lära gå stol bäst i test. Den passar in i varje modernt hem.
BabyDan Lära-Gå-Stol är en fin och bra gåstol för barn, som kommer kunna underhålla och stimulera bebisen.

BabyDans Lära-gå-stol är en multifunktionell och bra gåstol, som både känns och ser välgjord ut. Den är försedd med en rad olika funktioner som kommer underlätta för dig och engagera ditt bebis.

Först och främst så är gåstolen utrustad med ett lekbord framtill, som är fyllt med en mängd färgglada och roliga leksaker. Ditt barn kommer utan tvekan att charmas av ljusen och ljuden, vilka är utmärkta för att simulera deras sinnen och uppmuntra utforskning.

Vidare så har BabyDan även tänkt på att gåstolen ska kunna användas en längre tid och gjort den justerbar i tre olika lägen, vilket innebär att den kan anpassas perfekt efter ditt barns längd. En annan funktion som vi tycker om är dess förmåga att rotera 360 grader, vilket ger ditt barn full rörlighet och frihet att utforska sin omgivning.

Från ett föräldraperspektiv har BabyDan inkluderat praktiska funktioner, så som gummibelagda hjul. Dessa hjul är inte bara skonsamma mot ditt golv, men de minimerar också eventuellt oväsen. Ett annat plus är den avtagbara klädseln som är tvättbar, samt det avtagbara lekbordet – något som underlättar för föräldrar som barnet har kladdat ner.

Hitta bästa pris på BabyDan Lära-Gå-Stol hos:

3. Hauck Lära-Gå-Stol 1-2-3

Hauck Lära-Gå-Stol 1-2-3 Hearts är bästa gåstolen för barn och bebisar och följer deras utveckling. Den kan omvandlas till en lära gå vagn när det är dags.
Hauck Lära-Gå-Stol 1-2-3 Hearts är en av de bästa gåstolarna för barn. Den är rolig, lätt att använda och har tre funktioner i ett.

Letar du efter en mångsidig gåstol, som kommer att följa ditt barn genom olika utvecklingsstadier? Haucks Lära-Gå-Stol 1-2-3 är i sådana fall svaret. Denna fantastiska gåstol erbjuder tre funktioner i en och kan anpassas när barnet växer.

Det första stadiet är att den är en rolig och bra gåstol som barnet kan gå omkring med. När barnet sedan växer och är redo att börja ta sina första steg så kan man göra om den till en lära-gå-vagn, med två handtag som hjälper barnet att lära sig gå. Slutligen kan denna modellen bli en rolig åkleksak, med en sits och handtag.

Utöver dess multifunktionella design så erbjuder denna gåstol en härlig underhållning. “Cockpiten” är ett nöje för varje barn och är utrustad med en ratt, backspeglar, lampor och en tuta. Det går även att aktivera en “radio”, som spelar trevliga barnvisor. Det är även möjligt att ta bort musikspelaren om man vill ha det lite tyst en dag.

Vidare så har Hauck 1-2-3 gåstol bra säkerhet, med bland annat hjul som har halkskydd av gummi. Komforten är också högklassig, med ett mjukt vadderat säte och skönt ryggstöd. Gåstolen kan också justeras på höjden, för att passa ditt barn på bästa sätt.

Hitta bästa pris på Hauck Lära-Gå-Stol 1-2-3 hos:

4. 2Me lära-gå-stol Hjalmar

2Me lära-gå-stol Hjalmar är en stabil modell som kan användas tidigt tack vara en matta av tyg undertill. En riktigt bra lära gå stol.
2Me lära-gå-stol Hjalmar är en rosa lära gå stol och är stabilt byggd med massor av roliga leksaker. Dessutom en bekväm och skön sits.

Från 2Me kommer denna trevliga lära-gå-stol med namnet Hjalmar, som är perfekt designad för barnets utvecklingsresan. Den är lämplig från den tidpunkt ditt barn kan sitta själv och är godkänd för små äventyrare upp till en vikt av 12 kg.

En av Hjalmars bästa mekanismer är dess gungfunktion. Denna extra detalj ger inte bara en annan dimension av lek och underhållning, men gör också att du kan introducera stolen tidigare för ditt barn än många andra modeller. Med den justerbara sittdynan i tre olika lägen kan du anpassa stolen perfekt efter ditt barns behov och storlek.

När ditt barn växer och blir redo att utforska mer på egen hand kan du enkelt omvandla denna gåstolen genom att ta bort mattan och fälla ner sidorna. Då blir det en idealisk lära-gå-stol, redo att stödja ditt barns första steg.

Det medföljande aktivitetsbordet, utrustad med både ljus och ljud, är en extra bonus som garanterat kommer att hålla ditt barn underhållet. Det bordet kan även tas loss och användas utanför gåstolen, om barnet t.ex. vill sitta på golvet.

Hitta bästa pris på 2Me lära-gå-stol Hjalmar hos:

5. Beemoo PLAY Simple

Bästa billiga gåstol 2023

Beemoo PLAY Simple är bästa billiga gåstol enligt oss. Den är prisvärd och bra byggd. Perfekt för mindre barn och bebisar.
Beemoo PLAY Simple är en billig gåstol som vi tycker är bäst i test i budget klassen.

Om du letar efter en bra och billig gåstol för ditt barn, då är Beemoo Play Simple svaret. Denna gåstol är inte bara funktionell och användarvänlig, den är också designad för att underhålla och stimulera ditt barn.

Aktivitetsbordet fram på gåstolen lockar barnet med spännande ljud, ljus och rörelser. Denna kommer garanterar engagera ditt barn. När inte aktivitetsbordet ska användas så kan det enkelt tas bort och i stället blir det en bricka för barnet.

Vidare så gillar vi att det finns en justerbar höjd, som gör att Beemoo Play Simple kan växa med ditt barn. Swivelhjulen är en annan funktionell och bra detalj, som underlättar för ditt barn att navigera runt hinder och ta sig fram på egen hand. Den mjuka sittdynan i lära gå stolen säkerställer också att att ditt barn är bekvämt.

Den avtagbara klädsel är ett stort plus tycker vi och gör skötsel och rengöringen betydligt smidigare för dig.

Hitta bästa pris på Beemoo PLAY Simple hos:

6. BOZZ Gåstol Lyx

BOZZ Gåstol Lyx kommer med flera färgglada leksaker, som garanterat kommer göra barnet glatt.
BOZZ Gåstol Lyx är tillhör kategorin bästa gåstol enligt oss, mycket tack vare en mjuk sits, stabil bas och flexibla funktioner.

BOZZ Lyx är en prisvärd och fin gåstol, som med sina färgglada leksaker kommer vara en fest för ditt barns sinnen. Aktivitetsbordet är även utrustat med roliga ljud, som kommer kunna underhålla barnet på sina äventyr med stolen.

Något vi gillar extra mycket med den här modellen är att det finns ett inbyggt trappskydd. Denna finess gör att om något av hjulen hamnar utanför en kant, kommer gåstolen att bromsa. Detta ger dig som förälder ett extra lager av trygghet när barnet utforskar hemmet.

Vidare så är det möjligt att justera höjden på denna lära gå stol, vilket innebär att den kan anpassas allteftersom ditt barn växer. Den här flexibiliteten säkerställer att barnet alltid befinner sig i en bekväm position.

En annan fördelaktig funktion med BOZZ Lyx är den avtagbara sitsen. Det är inte bara praktiskt att kunna ta av den för rengöring, men det faktum att den kan tvättas i 40º betyder också att eventuell smuts och spill snabbt kan hanteras.

Hitta bästa pris på BOZZ Gåstol Lyx hos:

7. Ingenuity Step & Sprout - First Forest

Ingenuity Step & Sprout- First Forest 3-In-1 Lära-Gå-Stol har en modern design och fina färgval. Den kommer med löstagbara leksaker, som kan användas även på separat.
Leksakerna hos gåstolen Ingenuity Step & Sprout™- First Forest™ 3-In-1 Gåstol. De kan även tas bort och så får man en bricka på stolen i stället.

Här har vi en stilren och modern gåstol som kommer med tre avtagbara leksaker inspirerade av naturen. Dessa leksaker ger barnet en känsla av utomhusäventyr och hjälper till att stimulera deras naturliga nyfikenhet. Leksakerna är fästa med sugproppar och tas loss var för sig, vilket gör att gåstolen får en liten bricka framtill.

First Forest erbjuder tre olika lägen och justeringar på höjden. Denna flexibilitet innebär att du enkelt kan anpassa gåstolen efter ditt barns längd och behov.

Kikar vi på komforten så är sitsen i ett bekvämt plyschmaterial, vilket garanterar att ditt barn sitter skönt även under längre perioder av lek och upptäckande. Dessutom har den här modellen en fällbar design, vilket gör den smidig att förvara och den kan tas med på resan.

Underhåll av gåstolen har också gjorts enkelt då det avtagbara sätesöverdraget utan problem kan tvättas i maskin. Leksakerna på stolen är också smidiga att torka av, perfekt när små kladdiga händer har varit i farten.

Hitta bästa pris på Ingenuity Step & Sprout – First Forest hos:

8. Baby Einstein Sky Explorer

Baby Einstein Sky Explorer är en smidig och lätt gåstol med låg vikt. Den har ett färgglatt utseende som barn tycker om. Dessutom finns inbyggda melodier i denna bäst i test lära gå stol.
Gåstolen Baby Einstein Sky Explorer samtidigt som den används. En lätt och smidig modell.

Baby Einstein Sky Explorer är en färgglad och rolig gåstol. Vad som utmärker denna modellen är framförallt den låga vikten, vilket gör den lätt för barnet att förflytta sig med.

Vi gillar att den kommer med tre justerbara höjder, vilket gör att den kan växa med ditt barn. Ett annat plus är lekstationen, där ljusen och ljuden har en bra nivå utan att vara överväldigande, vilket skapar en balanserad lekmiljö för den lilla.

Lekstationen är även avtagbar och kan bli till en rolig leksak för barnet att ha med sig på resan eller för att leka med på golvet.

När det gäller komforten så håller den hög nivå hos Sky Explorer. Den plyschiga sitsen med högt ryggstöd ger det stöd som små barn behöver och gör att de kan sitta bekvämt länge.

Hitta bästa pris på Baby Einstein Sky Explorer hos:

9. Fillikid Bil Gåstol

Fillikid Gåstol är formad som en bil och liknar en Ferrari. Perfekt för bilintresserade små barn som vill kunna köra omkring.
Fillikid Gåstol bäst i test är en rolig modell som liknar en bil, framförallt Ferrari.

För små äventyrare som drömmer om att ratta sin egna sportbil så kommer Fillikid Bil Gåstol att bli en hit! Denna gåstol är inte bara funktionell, men också en riktig blickfångare. Med sin design som påminner om en Ferrari, tillåter den barnet att känna sig som en liten racerförare på upptäcktsfärd i hemmet.

Men, det är inte bara designen som imponerar. Gåstolens inbyggda lekbricka erbjuder ett utbud av knappar och funktioner som garanterat kommer att underhålla. Ljusen och ljuden som utgår från denna interaktiva brickan bidrar till att stimulera barnets sinnen och hålla dem engagerade under deras “bilresor”.

Det är även möjligt att justera mellan tre olika höjdlägen på den här gåstolen, perfekt för att anpassa den efter hur ditt barn växer och säkerställer en bekväm position hela tiden.

Hitta bästa pris på Fillikid Bil Gåstol hos:

Tips när man använder en gåstol

För att använda gåstolen på ett så säkert sätt som möjligt så rekommenderar vi att följa dessa tips:

 • Använd gåstolen när barnet har lärt sig att sitta upp själv och är stabil i nacken.
 • Var alltid med barnet när gåstolen används.
 • Barnsäkra hemmet ordentligt och se till att det inte finns lösa föremål som kan falla ner.
 • Lyft barnet över trösklar, eftersom gåstolen kan tippa över om barnet försöker själv.

Köpa gåstol

Det går att köpa lära gå stolar hos en rad olika återförsäljare idag. Flest butiker återfinns på nätet och där kan man också i lugn och ro jämföra modeller inför ett köp och sedan beställa hem gåstolen till dörren eller närmaste ombud.

Några av de butiker som vi tycker har bäst priser och utbud just nu på gåstolar är:

Sammanfattning bästa gåstolen 2023

Att välja den bästa gåstolen för ditt barn kan vara en utmaning, men med hjälp av denna artikel hoppas vi att du har fått inspiration. Det är viktigt att komma ihåg att medan gåstolar kan vara ett bra redskap för utforskning, bör barnet alltid övervakas när det använder gåstolen.

Några viktiga saker att tänka på när man väljer rätt lära gå stol är att kolla efter en säker och stabil bas. Vidare tycker vi det borde finnas ett lekbord som håller barnet sysselsatt. Fundera även på om gåstolen ska vara hopfällbar om ni har ont om plats hemma.

Här nedan återfinns en sammanställning över vårt gåstol bäst i test 2023:

 1. Beemoo PLAY – Gåstol bäst i test
 2. BabyDan Lära-Gå-Stol – Bästa gåstol alternativ
 3. Hauck Lära-Gå-Stol 1-2-3
 4. 2Me lära-gå-stol Hjalmar
 5. Beemoo PLAY Simple – Bästa billiga gåstol
 6. BOZZ Gåstol Lyx
 7. Ingenuity Step & Sprout – First Forest
 8. Baby Einstein Sky Explorer
 9. Fillikid Bil Gåstol

Vanliga frågor och svar om lära gå stolar

Ja, moderna gåstolar är designade med säkerhet i åtanke, men det är viktigt att alltid övervaka ditt barn när det använder stolen.

Många gåstolar är lämpliga från 6 månader och uppåt, men det är viktigt att se till att ditt barn kan sitta upprätt utan stöd innan det börjar använda en.

Vi håller Beemoo PLAY som bästa gåstol 2023, men det finns många bra alternativ i vår topplista.