Bästa syskonvagnen 2024 – Bäst i test barnvagn för syskon

En kvinna med syskonvagn i solen. Kanske har hon hittat bästa syskonvagnen i vårt test.

När familjen får tillskott i form av ett lillasyskon så är det såklart en underbar händelse, men det förändrar samtidigt vardagen en del. En av de största utmaningarna kommer att vara att få småttingarna smidigt från en plats till en annan. 

Om ni har en litet barn som fortfarande behöver sin barnvagn, och samtidigt en ny liten knodd att sköta om, då är en syskonvagn en utmärkt lösning. Den är utformad för att ge komfort och säkerhet till båda barnen, samtidigt som det är smidigt för dig som föräldrar. 

Det finns många bra modeller på marknaden och i den här artikeln hittar du bästa syskonvagnen enligt oss i olika kategorier, oavsett om du söker en billig och prisvärd modell eller det allra bästa.

Översikt bästa syskonvagnar 2024

1. Bugaboo Donkey 5

Bugaboo Donkey 5 är bästa syskonvagn och är en riktigt bra dubbelvagn för alla tillfällen. Anpassa vagnen och få den att passa just er.

Bästa syskonvagn överlag

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. UPPAbaby Vista V2

Uppababy Vista V2 är en syskonvagn som är bäst i test enligt oss. Den är välgjord, snygg och väldigt smidig att manövrera. Med den smala designen tar man sig fram även vid trängre utrymmen.

Bästa syskonvagn - Alternativ

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Baby Jogger City Mini GT 2

Baby Jogger City Mini GT 2 är bästa syskonvagnen i mellanklassen. Den erbjuder en suverän komfort och en välgjord sufflett.

Bästa syskonvagn mellanklass

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

4. Britax B-Agile Double

Britax B-Agile Double är bästa billiga syskonvagn enligt oss. Trots ett lägre pris får man en riktigt bra barnvagn för två, med bekväma säten som har fullt viloläge.

Bästa billiga syskonvagn

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

5. Cybex Gazelle S

Cybex Gazelle S är en snygg syskonvagn med vändbara sitsar. Den är även en smal modell då det är en syskonvagn på längden. Dessutom kan den enkelt göras om till enkelvagn.

Bra val av syskonvagn

4.7/5

Hitta bäst pris hos:

6. Thule Urban Glide 3 Double

Thule Urban Glide 3 är en bäst i test syskonvagn för aktiva föräldrar. Med denna kan man ut och springa eller gå i skogen utan problem.

Bästa syskonvagn för aktiva föräldrar

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

Innehållsförteckning

Köpguide syskonvagn

Att välja rätt syskonvagn kan vara en stor utmaning, särskilt för föräldrar som väntar sitt andra barn eller tvillingar. Det finns en mängd olika alternativ på marknaden, alla med sina unika egenskaper och fördelar. Därför presenterar vi här en genomgående guide som hjälper dig att hitta den perfekta syskonvagnen.

Användning

En av de första aspekterna att tänka när ni ska köpa en syskonvagn är er livsstil. Tänk på var, när och hur ofta vagnen kommer att användas. Om ni till exempel bor i en stad och ofta promenerar på trånga trottoarer, åker kollektivtrafik eller hissar vagnen upp och ner för trappor, vill ni kanske ha en lätt och smal syskonvagn som är enkel att manövrera. 

Om ni däremot planerar att använda vagnen för jogging, utflykter i skogen eller långa promenader på ojämna ytor, behöver du en robustare modell med god stötdämpning och stora, slitstarka hjul.

Anpassningar hos syskonvagnen

Hur sätet eller sätena i en syskonvagn kan konfigureras är en annan viktig aspekt att beakta. En del syskonvagnar är statiska med två sittdelar, medan andra modeller kan erbjuder vändbara sitsar och möjlighet att omvandla till singelvagn.

Det innebär att du kan anpassa syskonvagnens layout efter dina barns behov och ålder. Detta kan vara särskilt viktigt om dina barn har en stor åldersskillnad, eftersom de kan ha olika behov när det gäller sitt- och sovställningar. 

Hitta både billiga syskonvagnar och påkostade modeller i vårt bäst i test.

Förvaring i vagnen

Syskonvagnar används ofta som familjens mobila bas när man är ute på äventyr. Därför är gott om förvaringsutrymme ofta en nödvändighet. Se till att vagnen har en tillräckligt stor korg under sätena för att rymma väskor, extra kläder, snacks och andra nödvändigheter. Vissa vagnar har även extra förvaringsfack och fickor för att organisera mindre föremål.

Bra funktioner i en syskonvagn

Syskonvagnar kan erbjuda en mängd olika funktioner och tillbehör som förbättrar både dina och dina barns upplevelser. För det första är flera sittkonfigurationer en stor fördel, eftersom det ger dig som förälder flexibilitet. Du kan låta dina barn titta framåt och utforska omgivningen, eller kanske interagera med varandra, eller helt enkelt ta det lugnt och titta på dig.

Vidare är ett stort, justerbart solskydd bra för att skydda dina barn från solen och regnet, och de har ofta möjlighet att öppnas upp för extra ventilation. Justerbara fotstöd gör att dina barn kan sitta bekvämt, oavsett deras storlek eller ålder.

För föräldrar av olika längd är en dubbelvagn med justerbart handtag mycket uppskattat, så att du kan anpassa vagnens höjd efter era behov. En annan värdefull detalj för hög komfort är en god fjädring på hjulen. Detta ger en mjukare och bekvämare resa, speciellt på grusvägar, i terräng, på landsbygden, och på andra ojämna ytor. En syskonvagn med dessa funktioner gör det möjligt att ge varje barn en trevlig och trygg resa, samtidigt som det är bekvämt och praktiskt för dig som förälder.

Vikt och storlek

Syskonvagnar är generellt sett större och tyngre än enkelvagnar, men de varierar i storlek och vikt. Om du behöver lyfta vagnen in och ut ur en bil ofta, bor i en lägenhet med trappor eller reser mycket med kollektivtrafiken, vill du kanske leta efter en modell som är lättare i vikten och enkel att fälla ihop.

Den bästa syskonvagnen är en flexibel och lättanvänd modell med snygg design coh välbyggd konstruktion.

Komfort och säkerhet

När det gäller komfort, bör du se till att syskonvagnen du väljer har bekväma sitsar med tillräckligt med stöd och justerbar ryggstöd, särskilt om du planerar att ta långa promenader eller jogga. Kontrollera även att vagnen har effektiva säkerhetsfunktioner, som 5-punktsbälten och god bromsförmåga.

Budget och pris på syskonvagnar

Bekvämlighet och trygghet är såklart viktiga faktorer vid valet av en syskonvagn, men även priset spelar en betydande roll. Syskonvagnar kan skilja sig en del i pris och det kan vara klokt att fastställa en budget innan man börjar undersöka olika modeller.

Tänk på att en högre prislapp inte alltid innebär överlägsen kvalitet och den bästa syskonvagnen behöver inte vara den mest kostsamma. Många prisvärda och billiga dubbelvagnar uppfyller oftast de flesta kraven.

Du kan hitta syskonvagnar från ungefär 4 000 kr till 20 000 kr. Om man väljer att köpa en dyrare modell är det värt att komma ihåg att dessa oftast har ett högre andrahandsvärde, vilket ger möjlighet att sälja vagnen till ett bra pris och få tillbaka en del av inköpspriset när barnen har vuxit ur vagnen.

Med det sagt tar vi och dyker ner bland de bästa syskonvagnarna! 

Topplista bästa syskonvagnar 2024

1. Bugaboo Donkey 5

Bästa syskonvagn överlag 2024

Bugaboo Donkey 5 är bästa syskonvagn och är en riktigt bra dubbelvagn för alla tillfällen. Anpassa vagnen och få den att passa just er.
Bugaboo Donkey 5 är en smidig och bra syskonvagn som vinner bäst i test hos oss. Den är både snygg, funktionell och har hög säkerhet.

Bugaboo Donkey 5 är vårt val av bästa syskonvagn och har allt man behöver och lite till. Det är en komplett modell som levereras med en liggdel och två sittdelar, vilket gör den perfekt för familjer som välkomnat ett syskon till ett yngre barn. Denna syskonvagn kan användas från att barnens föds och ända upp till cirka 4 år (max 22 kg).

Donkey 5 är Bugaboos mest flexibla barnvagn och kan anpassas efter hur familjer växer. Det är syskonvagn som går att göra om till singelvagn på bara ett par fåtal steg. Det tycker vi är en riktigt bra funktion för tillfällen när bara ena barnet ska med.

Med en bekväm madrass i liggdelen och en rymlig sittdel får både barnen en härlig komfort. Vi hittar även smarta lösningar så som en förvaringsficka inne i liggdelen samt en meshlucka som ger extra ventilation under varma sommardagar. Sittdelen är utrustad med en säker och mjuk fempunktssele och kan justeras i tre olika lutningslägen.

Bugaboo Donkey 5 är bästa dubbelvagn, perfekt för familjer med ett litet barn och ett större.

Trots att Donkey 5 är designad för att bära en tung last så är den lätt att manövrera, även om man har ena handen upptagen och bara styr med en. Oavsett om du ska ta vagnen ut på en stadspromenad eller tuffare terräng så kommer vagnen klara detta galant tack vare de stora skumfyllda hjulen.

För förvaring är Donkey 5 oslagbar. Den rymmer upp till 20 kg fördelat mellan den medföljande sidokorgen och den rymliga varukorgen under vagnen. Vi gillar även att sidokorgen har inre fack för småsaker och ett integrerat lock med dragkedja för extra förvaringsmöjligheter.

Tittar vi på designen så håller den, likt Bugaboos övriga modeller, en hög klass. Handtag och bygel är klädda med konstläder, vilket ger vagnen en modern och stilren look. De mjuka och slitstarka tygerna är ytbehandlade för att stå emot fukt och har också uppgraderats för bättre färgbeständighet mot solblekning. Vidare går vagnen att få i flera färger och de kan matchas valfritt för att bryta mot varandra. Färgerna är svart, grått, mörkblått och skogsgrönt.

Sammanfattningsvis så erbjuder Bugaboo Donkey 5 en robust och lättmanövrerad design, maximal förvaring, och en bekväm resa för dina barn, från nyfödd upp till 4 år. Det är bästa dubbelvagnen enligt oss och kommer kunna vara en stor tillgång för vilken familj som helst.

Hitta bästa pris på Bugaboo Donkey 5 hos:

2. UPPAbaby Vista v2

Bästa syskonvagn 2024 - Alternativ

Uppababy Vista V2 är en syskonvagn som är bäst i test enligt oss. Den är välgjord, snygg och väldigt smidig att manövrera. Med den smala designen tar man sig fram även vid trängre utrymmen.
Uppababy Vista V2 tillhör kategorin bästa syskonvagn och passar perfekt för familjer som vill ha en smidig och lätthanterad modell.

Med UPPAbaby Vista v2 får man en smidig och stabil syskonvagn med liggdel, som kommer göra varje promenad enklare tack vare dess många utmärkta funktioner. Då barnvagnen är utrustad med punkteringsfria hjul och en stabil fjädring så passar den för alla typer av underlag, vilket gör den perfekt oavsett om du bor på landet eller i staden.

Vagnen är uppbyggd med en ram av aluminium, vilket gör att vagnen endast väger ca 12 kg. Det gör att den känns supersmidig att manövrera sig fram med. Vidare är handtaget även justerbart i höjden och är gjord i ett snyggt konstlädermaterial.

Sittdelen på denna syskonvagn är ergonomiskt formad för att ge optimalt stöd och komfort till ditt barn. Den är även vändbar och lutas i sex olika positioner, vilket gör att ditt barn kan sitta, vila eller sova bekvämt. Dessutom är sittdelen enkel att ta av när du behöver fälla ihop vagnen, och kan vikas kompakt för förvaring.

Syskondelen på UPPABaby Vista V2, som man köper till för att göra den till en syskonvagn.

Den justerbara suffletten har ett maximalt sol- och vindskydd och kan även öppnas upp för ventilation under varma dagar. Ryggstödet är extra långt för att maximera användningstiden, och sittdelen har en maxvikt på 22 kg, vilket gör att den kan användas från omkring sex månaders ålder upp till fyra år.

Kikar vi på liggdelen till UPPAbaby Vista V2 så är den också rymlig och praktisk, med en mjuk madrass, fodrat lock och en sufflett med ett bärhandtag i leatherette (konstläder). Liggdelen kan användas från det att barnet är nyfött upp till omkring sex till tio månaders ålder.

När det gäller designen tycker vi UPPAbaby helt klart har lyckats och vagnen andas verkligen premium. De många detaljerna i konstläder ger ett snyggt och stilfullt intryck. Denna dubbelvagn finns även i flertalet olika färger och det går att kombinera och mixa om man önskar.

Hitta bästa pris på UPPAbaby Vista V2 hos:

3. Baby Jogger City Mini GT 2

Bästa syskonvagn mellanklass 2024

Baby Jogger City Mini GT 2 är bästa syskonvagnen i mellanklassen. Den erbjuder en suverän komfort och en välgjord sufflett.
Baby Jogger City Mini GT 2 är en syskonvagn med liggdel.

Denna syskonvagn är en uppgraderad modell av Baby Jogger City Mini GT och har behållit alla de bästa funktionerna från sin föregångare. Precis som tidigare erbjuder den fullt liggläge och en hopfällning som är enkel som en barnlek, tack vare dess patenterade “Quick Fold Technology”. Suffletten har förnyats med en stilren design, som inte bara täcker väl, men också kan justeras i höjd när ditt barn växer.

City Mini GT 2 är robust byggd och klarar av att hantera upp 51,5 kg, inklusive en rymlig varukorg som kan hantera upp till 9 kg belastning, vilket gör den perfekt för dagar när du behöver packa lite extra.

Nytt för City Mini GT 2 är även det inbyggda fotstödet för extra support och komfort för barnet. Vidare kommer vagnen med punkteringsfria hjul och en bekväm fjädring i bakaxeln. Dessutom gör de svängbara framhjulet att det är smidigt att ta sig fram i alla terränger.

Dubbelvagnen är utrustad med en vadderade och ventilerade sitsar, för optimal bekvämlighet oavsett om ditt barn vill sitta upp eller ta en tupplur. Den stora suffletten har tre olika positioner och det finns också ett fönster baktill, som låter dig hålla ett öga på barnen.

Det finns även möjlighet att köpa till en liggdel som enkelt fästs i chassit, denna kan man använda från födseln, medan ett äldre syskon sitter i sittdelen bredvid.

Sammanfattningsvis, om du söker en välbyggd syskonvagn som kombinerar komfort, flexibilitet och stil, är Baby Jogger City Mini GT 2 ett utmärkt val för dig och dina barn.

Hitta bästa pris på Baby Jogger City Mini GT 2 hos:

4. Britax B-Agile Double

Bästa billiga syskonvagn 2024

Britax B-Agile Double är bästa billiga syskonvagn enligt oss. Trots ett lägre pris får man en riktigt bra barnvagn för två, med bekväma säten som har fullt viloläge.
Britax Römer Syskonvagn B-Agile Double tillsammans med ett babyskydd. Det går att kombinera denna syskonvagnen på flera olika sätt. En flexibilitet som vi gillar starkt.

Britax B-Agile Double är en smidig och billig syskonvagn som vi tycker ger mycket valuta för pengarna. Denna modell bjuder på en mjuk och behaglig resa tack vare fjädring på varje enskilt hjul.

En av vagnens mest imponerande funktioner är de svängbara framhjulen med låsspärr. Dessa gör det enkelt att manövrera vagnen även på trånga ställen, vilket ger en smidig och bekväm upplevelse. Även handtaget går att justera, vilket innebär att syskonvagnen kan köras bekvämt oavsett hur lång du är.

Sitsarna på Britax B-Agile är både bekväma och anpassningsbara. Vi gillar att ryggstöden kan ställas in steglöst och även har ett viloläge, vilket gör att barnen kan sitta eller ligga bekvämt under hela turen. De stora suffletterna kan även justeras steglöst och man får ett bra skydd mot vind och sol.

Britax B-Agile Double är i grunden en dubbelvagn med sits, men det går även att köpa till en liggdel så att vagnen kan användas även av en nyfödd.

Britax Römer Syskonvagn B-Agile Double när den är hopfälld. För att vara en syskonvagn tar den väldigt lite plats när den fälls ihop, vilket är perfekt om man bor lite trångt.

Vidare så har Britax B-Agile 5-punktsele med mjuka muddar i sitsarna, samt säkerhetsbyglar och en fotbroms. Med en maxvikt på 22 kg per sits, kan denna billiga syskonvagn användas för barn upp till 3 år.

När det gäller transport så är Britax B-Agile lätt att fälla ihop och säkras enkelt med transportlåset. Under vagnen finns även en stor varukorg med gott om plats för barnvagnstillbehör och andra nödvändigheter.

Sammanfattningsvis så är Beemoo Swing en riktigt bra och prisvärd syskonvagn, som levererar både vad gäller komfort, smidighet och säkerhet. Den är en perfekt följeslagare för promenader, utflykter och alla livets äventyr med dina små.

Hitta bästa pris på Britax B-Agile Double hos:

5. Cybex Gazelle S

Bra val av syskonvagn 2024

Cybex Gazelle S är en snygg syskonvagn med vändbara sitsar. Den är även en smal modell då det är en syskonvagn på längden. Dessutom kan den enkelt göras om till enkelvagn.
Cybex Gazelle S är en bra syskonvagn på längden, med vändbara sittdelar.

Om du söker efter efter en bra och smal syskonvagn så tycker vi Cybex Gazelle S är det perfekta valet. Det här är en syskonvagn på längden, vilket innebär att den är smalare än många andra modeller.

I det här paketet får du en syskonvagn med två högkvalitativa, ergonomiska sittdelar som har fullt liggläge för bästa komfort. Det medföljer även en liggvagn som passar nyfödda. Tack vare det användarvänliga klicksystemet så kan man smidigt göra om vagnen till en enkelvagn eller tvillingvagn. Det går även att sätta ett babyskydd på chassit tillsammans med en sittdel.

Och när du behöver packa ihop för dagen, kan Gazelle S lätt fällas ihop till ett kompakt paket, enkelt att stuva i mindre bilar eller utrymmen.

En av de mest fantastiska funktionerna i Gazelle S är dess fina lastkapacitet. Den kommer med en extra avtagbar varukorg med en maxvikt på 10 kg, plus en vanlig varukorg med maxvikt på 13 kg. Det betyder att du kan lasta upp till 23 kg! Perfekt för matkassar eller andra nödvändigheter du kan behöva med dig på dina promenader.

Oavsett vart man än befinner sig så kan Gazelle S hantera de flesta underlag tack vare dess mjuka framhjulsupphängning och stötdämpning. Vidare skyddas barnen effektivt från sol och vind med den utdragbara solskyddet som har UPF50+ tyg och ett litet nätfönster för extra ventilation under varma dagar.

Denna smala syskonvagn är även utrustad med ett justerbart handtag med enhandsgrepp. Så att du oavsett din längd kan du köra vagnen bekvämt. Gazelle S är helt enkelt väldigt anpassningsbar, med mer än 20 olika konfigurationsmöjligheter att välja mellan.

Sammanfattningsvis, om du söker en syskonvagn på längden med flexibilitet och kvalitet, så är Cybex Gazelle S ett utmärkt val.

Hitta bästa pris på Cybex Gazelle S hos:

6. Thule Urban Glide 3 Double

Bästa syskonvagnen för aktiva föräldrar 2024

Thule Urban Glide 3 är en bäst i test syskonvagn för aktiva föräldrar. Med denna kan man ut och springa eller gå i skogen utan problem.
Thule Urban Glide 3 framifrån, här ser man de bekväma sätena och de stora hjulen. Som tillsammans med fjädringen ger en utmärkt komfort även vid tuff terräng.

Thule Urban Glide 3 Double är det är den ultimata följeslagaren för den aktiva familjen. Oavsett om du utforskar nya skogsstigar, strosar runt i staden, eller tar en löprunda, kommer denna syskonvagn att göra resan bekväm och njutbar för både dig och dina barn.

Tack vare dess låga vikt, de stora bakhjulen och det svängbara framhjulet, är den här syskonbarnvagnen otroligt lätt att manövrera. För en säkrare joggingrunda, lås bara fast framhjulet och njut av den effektiva vridbromsen för ökad säkerhet och bromskontroll i kuperad terräng. 

Vi gillar det justerbara handtaget, som gör att man enkelt hittar ett läge som passar ens längd, och den goda fjädringen säkerställer en mjuk och behaglig resa för dina barn.

Och när det gäller att fälla ihop Thule Urban Glide 3, är det en ren barnlek med ett enhandsgrepp för kompakt och smidig förvaring och transport.

Thule Urban Glide 3 när den är hopfälld.

För att säkerställa dina barns komfort, kommer du att uppskatta de utfällbara suffletterna med flera lägen och sidventilation. Tack vare tittluckorna med magnetstängning kan du enkelt hålla ett öga på dina små utan att störa dem. Dessutom är 5-punktsselarna vadderade och sittdelarna kan ställas in med en hand till ett nästan plant liggläge, för optimal bekvämlighet.

Men det slutar inte där. Med Thule Urban Glide 3 har man gott om utrymme för allt som behövs. Det finns en stor varukorg med lock och dragkedja, en nätficka baktill och ytterligare två nätfack för förvaring av exempelvis mellanmål och leksaker. Vi uppskattar också att syskonvagnen är utrustad med reflexer på alla hjulen samt längs sufflettens kant, så du och dina barn syns bättre.

För de allra minsta, kan barnvagnen användas redan från födseln med en liggdel eller babyskydd (köps separat). Thule Urban Glide 3 är flexibel och anpassningsbar för att möta dina behov och ditt livsäventyr. Oavsett vad dagen har att erbjuda, är denna barnvagn redo att ta sig an det tillsammans med dig och dina barn!

Hitta bästa pris på Thule Urban Glide 3 Double hos:

Vart kan man köpa syskonvagnar?

När du har hittat en passande och tillförlitlig syskonvagn för er och det är dags för ett köp så finns det en mängd återförsäljare att välja mellan. 

Ett bekvämt och smidigt alternativ är att köpa syskonvagnen på nätet. På detta sätt kan du i din egen takt jämföra modeller och priser, och dessutom få möjlighet att få syskonvagnen levererad direkt till din bostad, eller till det närmaste utlämningsstället om det passar bättre.

De återförsäljare som vi anser har det bästa sortimentet och priserna för närvarande på syskonvagnar är:

Sammanfattning bästa syskonvagnen 2024

Att hitta rätt syskonvagn kan verka överväldigande, men när du vet vad du ska leta efter, kan det bli en spännande del i planeringen för ditt växande familjeliv. Från flexibiliteten i Bugaboo Fox 5 till bekvämligheten i UPPAbaby Vista V2, det finns många högkvalitativa syskonvagnar att välja mellan.

Genom att att använda en bäst i test syskonvagn kommer promenader med dina barn att bli mer bekväma och njutbara.

Nedan finner du en snabb smamanställning på vår topplista med bästa syskonvagnar 2024:

  1. Bugaboo Donkey 5 – Bästa syskonvagnen överlag
  2. UPPAbaby Vista V2 – Bästa syskonvagnen alternativ
  3. Baby Jogger City Mini GT 2 – Bästa syskonvagn i mellanklassen
  4. Britax B-Agile Double – Bästa billiga syskonvagn
  5. Cybex Gazelle S – Bra val av syskonvagn
  6. Thule Urban Glide 3 Double – Bästa syskonvagnen för aktiva föräldrar

Vanliga frågor om syskonvagnar

Det varierar från modell till modell. Vissa syskonvagnar kan enkelt fällas ihop med en hand, medan andra kräver mer tid och ansträngning. Se till att kolla på detta innan du gör ditt köp.

Många syskonvagnar är kompatibla med bilbarnstolar, men det kan kräva speciella adaptrar. Kontrollera specifikationerna för varje modell för att vara säker.

Ja, syskonvagnar är utformade för att rymma två barn i olika åldrar, vanligtvis ett spädbarn och ett äldre barn.

Eftersom syskonvagnar är större än enkelvagnar, kan de vara lite svårare att manövrera, särskilt på trånga ställen. Men många moderna syskonvagnar är designade med detta i åtanke och erbjuder smidig och lätt manövrering.

Det beror på dina personliga preferenser och ditt livsstil. Säten bredvid varandra kan erbjuda mer utrymme för varje barn, men vagnen blir bredare och kan vara svårare att manövrera i trånga utrymmen. Säten i tandem (det ena framför det andra) gör vagnen smalare, men det bakre sätet kan vara mindre rymligt och har mindre utsikt.

Vi håller Bugaboo Donkey 5 som bästa syskonvagnen 2024. Den har allt och lite till och kommer göra livet med flera barn betydligt lättare under promenader.

Så länge två barn är i behov av en barnvagn så kan en syskonvagn användas, bara de inte går över vagnens viktgräns. Man kan även använda en enkelvagn med ståbräda i stället, det är inte lika bekvämt för barnet men är i regel en billigare lösning.

En tvillingvagn är till för tvillingar eller barn i väldigt nära ålder, medan syskonvagnar främst riktar sig till familjer där det skiljer två-tre år mellan barnen.

En syskonvagn kommer till stor nytta om du har två små barn som är ganska nära i ålder. Då kan de använda samma vagn i stället för två olika, vilket är betydligt smidigare för dig som förälder.