Bästa bärselen 2024 – Bäst i test med 10 modeller

  • Inläggskategori:Baby
I vårt bärsele bäst i test utser vi toppmodellerna i olika kategorier. Hitta det bästa valet för dig utifrån dina förutsättningar och behov.

Ibland behöver man som förälder ha händerna fria för att utföra sysslor hemma eller bara kunna slappna av lite. Då finns den fiffiga prylen bärsele, som låter dig ha barnet nära dig utan att du behöver använda armar och händer alltför mycket.

Med en bäst i test bärsele får både du och barnet en optimal komfort och bra ergonomi. Men hur hittar man rätt modell? I den här artikeln guidar vi dig rätt och hjälper dig hitta den bästa bärselen. Vi har även satt ihop en informativ köpguide med vad man kan tänka på.

Översikt bästa bärsele 2024

1. Ergobaby Omni Breeze

ERGOBABY OMNI BREEZE är en bäst i test bärsele enligt oss som uppfyller alla krav man kan tänkas ha på en bärsele. Den är ergonomisk och passar både nyfödda och större barn upp till 4 år.

Bärsele bäst i test

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. BabyBjörn Bärsele One Air

BABYBJÖRN BÄRSELE ONE AIR är en bra bärsele vid varmare temperatur tack vare mesh-nätet som ger en luftig och bekväm känsla. Den passar lika bra för stora barn som för små spädbarn.

Bästa svala bärsele

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. BabyBjörn Mini Bärsele 3D Jersey

BabyBjörn Mini 3D Jersey är bästa bärsele till nyfödd enligt oss. Denna mjuka modell erbjuder ett optimalt stöd för bebisen i både nacke och rygg. Perfekt för spädbarnet när du behöver avlastning.

Bästa bärsele för nyfödda

4.7/5

Hitta bäst pris hos:

4. BeSafe Newborn Haven

BeSafe Newborn Haven bärsele för nyfödda är en bäst i test modell som passar mindre barn.

Bästa bärsele för nyfödda - Alternativ

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

5. Ergobaby Omni Dream

Ergobaby Omni Dream är bästa mångsidiga bärsele som passar att användas under flera år. Från nyfödd bebis till ett äldre barn.

Bästa mångsidiga bärsele

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

6. Najell Original Vol 2

Najell Bärsele Original Vol 2 är bästa bärsele för höft då man enkelt kan koppla loss och bara använda midjebältet. Den passar således bra om man kommer lyfta upp och ner barnet mycket på höften.

Bästa bärsele för höftplacering

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

7. BabyBjörn Bärsele Harmony 3D Mesh

BabyBjörn Bärsele Harmony 3D Mesh är vårt val av bästa bärsele inom premiumkategorin. Denna modellen är påkostad och kommer med en ryggplatta och suveränt stöd för nacke och huvud. Den är mjuk och bekväm rakt igenom.

Bästa premium bärsele

4.7/5

Hitta bäst pris hos:

8. Tula Explore

Tula Explore är en prisvärd och billig bärsele som går att använda från det att bebisen är nyfödd och upp till 4 års ålder. Kan bäras både fram och bak på ryggen.

Mest prisvärda bärsele

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

9. Ergobaby Away

Ergobaby Away Bärsele är vårt val av bästa bärsele för resor. Den här kan man smidigt ta med på vandring, solsemester och utflykter. Den lätta vikten och kompakta designen gör den enkel att få med och det går snabbt att få i barnet.

Bästa bärsele för resa

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

10. Weego Twin

Weego TWIN är bästa bärsele för tvillingar enligt oss. Med denna kan föräldrar med två små barn i samma ålder få avlastning. Kan användas upp till barnen är 6 månader.

Bästa bärsele för tvillingar

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

Köpguide bärsele

Två av de mest användbara prylarna i början för en förälder är en bra babysitter och en bärsele. Båda hjälper till att avlasta mycket.

Att välja rätt bärsele för ditt barn kan vara klurigt då det finns många modeller att välja på, därför kommer vi i den här köpguiden att utforska de olika typerna av bärselar som finns tillgängliga på marknaden, samt viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt val. 

Varför ska man använda bärsele?

Först och främst främjar bärselar kontakten mellan barnet och föräldern. Denna närhet är viktigt för barnet, särskilt under de första månaderna, eftersom den ger en trygghet och koppling till dig. För barnet erbjuder det en känsla av säkerhet och komfort att vara nära sin förälders hjärtslag och värme.

För dig som förälder så ger bärselar bekvämligheten att ha händerna fria samtidigt som du kan ge barnet uppmärksamhet och omsorg. Detta är framförallt användbart i alla typer av vardagliga situationer, så som att göra hushållssysslor, gå ut på promenader eller handla. 

Dessutom är bärselar i regel en mer ergonomisk lösning jämfört med att bära barnet i armarna, vilket kan minska risken för smärt och förslitningar i rygg och axlar.

En annan viktig faktor är rörligheten som bärselar erbjuder. I trånga situationer med mycket folk, som kollektivtrafik eller affärer, är det ofta smidigare att navigera med en bärsele jämfört med en barnvagn.

Välja rätt bärsele

Att välja en ergonomisk bärsele är viktigt för att få en bra komfort för både dig och barnet. En ergonomisk bärsele stödjer barnets naturliga kroppsställning och fördelar vikten jämnt för bäraren. 

Här är några punkter som avgör hur ergonomisk bärselen är:

Ergonomisk design för barnet

  • Höftposition: Bärselen ska hålla barnets höfter i en “M”-position, där knäna är placerade högre än rumpan. Detta ger en hälsosam höftutveckling.
  • Ryggstöd: Bärselen ska erbjuda tillräckligt med stöd för barnets rygg. För nyfödda och spädbarn, bör ryggstödet vara mjukt och anpassa sig efter barnets naturliga C-formade kurva.

Bekvämlighet för bäraren

  • Viktfördelning: En ergonomisk bärsele bör fördela barnets vikt jämnt över bärarens höfter och axlar för att minska belastningen på rygg och axlar.
  • Justerbara remmar: Se till att selen har justerbara remmar för att anpassa sig efter olika kroppstyper.

Justerbar och flexibel

En bra ergonomisk bärsele bör kunna anpassas för att växa med barnet, från nyfödd till småbarn.

Kvalitetsmaterial

Välj en bärsele tillverkad av högkvalitativa, andningsbara material. Detta är särskilt viktigt i varmare klimat eller om du planerar att bära barnet under längre perioder.

Den bästa bärselen ska vara både ergonomisk för bäraren och barnet. Den ska främja barnets utveckling och avlasta dig som förälder.

Olika bärpositioner

Bärselar erbjuder en mängd olika bärpositioner för att passa olika åldrar och behov. De vanligaste bärpositionerna är

Inåtvänd fram (mot den som bär)

Denna position rekommenderas från födseln och ett par månader framåt. Barnet sitter med ansiktet mot bäraren, vilket ger en nära kontakt och gör det enklare för den som bär att övervaka barnets andning och välbefinnande.

Rekommenderas framförallt för nyfödda och små spädbarn eftersom det stödjer barnets rygg och höfter på ett ergonomiskt sätt.

Utåtvänd fram (ser framåt)

Lämplig när barnet har tillräcklig nack- och huvudkontroll, vanligtvis runt 5-6 månaders ålder.

Barnet sitter med ansiktet vänt utåt, vilket låter det utforska världen.

Denna position bör användas med försiktighet för att säkerställa att barnets höfter och rygg fortfarande stöds på ett ergonomiskt korrekt sätt.

På höften

Kan användas när barnet kan sitta självständigt, vanligtvis runt 6 månaders ålder.

Barnet sitter på bärarens höft, vilket kan vara mer bekvämt för längre perioder av bärande och ger barnet en bra utsikt över omgivningen.

På ryggen

Lämplig för äldre barn som kan sitta själva (vanligtvis från 6 månader och uppåt).

Barnet sitter på bärarens rygg, vilket är en bra position för vandring eller längre promenader och ger barnet möjlighet att se omkring sig.

Se även: Bästa hoppgunga

Bära nyfödda i bärsele

Det är viktigt att vara extra försiktig när man bär en nyfödd i bärsele och vara uppmärksam på följande punkter för att säkerställa både säkerhet och komfort för den nyfödda.

Välj en bärsele som är anpassad för nyfödda

Den bör ha tillräckligt stöd för barnets huvud, nacke och rygg. Vissa bärselar har antingen ett specialinlägg för nyfödda eller en speciell bärposition där barnet kommer högre upp.

Huvud- och nackstöd

Nyfödda har ännu inte full kontroll över sina huvuden och nackar. Se till att bärsele ger tillräckligt stöd för huvudet och nacken.

Kontrollera barnets andning

Barnets ansikte bör alltid vara synligt och fritt från tyg för att säkerställa fria luftvägar. Näs- och munområdet bör vara fritt, och barnets huvud bör vara i en position som inte lutat för långt framåt eller bakåt.

Tät men bekväm passform

Bärselen ska vara tätt anpassad men inte för stram. Du bör kunna glida ner en hand mellan barnet och din kropp.

Med en bärsele för nyfödda kan föräldrar få välbehövlig avlastning i vardagen eller på äventyren, samtidigt som man fortsatt är nära sitt barn.

Använda bärsele under sommaren

Att använda en bärsele under sommaren kräver särskild uppmärksamhet för att säkerställa både din och ditt barns komfort och säkerhet när tempen stiger. Låt oss gå igenom några viktiga faktorer att tänka på.

Välj en bärsele som är tillverkad av ett lätt material som andas, exempelvis bomull, mesh eller en blandning som tillåter luftcirkulation. Detta hjälper till att hålla både dig och ditt barn svalare.

Klä ditt barn i lätta och löst sittande kläder. Undvik att överkläda barnet, eftersom bärsele i sig ger extra värme.

Tänk på om tyget i bärsele erbjuder UV-skydd, särskilt om du planerar att vara ute i solen under längre perioder.

Mörka färger absorberar mer värme, så välj hellre ljusa färger som reflekterar solljuset och håller er svalare.

Hur länge kan ett barn använda bärsele?

De flesta bärselar har en rekommenderad viktgräns, som ofta varierar mellan omkring 3,5 kg (för nyfödda) upp till 15–20 kg (för större barn). Vissa modeller kan stödja ännu högre vikter.

I genomsnitt kan barn bäras i en bärsele från nyfödd upp till cirka 2–3 års ålder, men det varierar mycket. Det viktigaste är att följa tillverkarens riktlinjer och att vara uppmärksam på både ditt och ditt barns komfort och behov.

Så länge barnet och bäraren är bekväma och bärselen kan stödja barnet i en ergonomiskt korrekt position, kan den fortsätta att användas. Ergonomisk korrekt innebär att barnets ben är i en “M”-position och ryggen stöds ordentligt.

När kan man vända barnet framåt i bärselen?

Barnet bör ha fullständig kontroll över sitt huvud och sin nacke innan det bärs framåtvänt. Detta inträffar vanligtvis runt 4-6 månaders ålder, men det kan variera beroende på barnets individuella utveckling.

Topplista bästa babysitter 2024

1. Ergobaby Omni Breeze

Bärsele bäst i test

ERGOBABY OMNI BREEZE är en bäst i test bärsele enligt oss som uppfyller alla krav man kan tänkas ha på en bärsele. Den är ergonomisk och passar både nyfödda och större barn upp till 4 år.
ERGOBABY OMNI BREEZE är bästa bärselen överlag och erbjuder en ergonomisk komfort med svala tyger som andas. Mjuk och bekväm rakt igenom och kan bäras på både mage, höft och rygg.

Ergobaby Omni Breeze är vårt toppval bland bärselar. Denna flexibla och ergonomiska modell erbjuder inte mindre än fyra olika bärpositioner, vilket gör den till en mångsidig följeslagare för alla föräldrar. 

Den stora flexibiliteten är en av dess stora styrkor – du kan använda den från det att bebisen är nyfödd och upp till omkring 4 års ålder, vilket gör den till en perfekt investering för de första småbarnsåren. 

Det som verkligen utmärker Omni Breeze är dess material, som kallas SoftFlex mesh. Det ger en lätt och luftig känsla och man får en bra ventilation. Det betyder att både du och din bebis hålls svala och bekväma, även under längre perioder av bärande.

När det gäller komforten för dig som förälder så har Ergobaby helt klart tänkt till. Vi gillar att bärselen sprider barnets vikt jämnt över axlar och höfter, vilket ger en skön känsla även under längre promenader eller utflykter.

En annan viktig finess är den integrerade babyhuvan, som ger skydd mot solen (med UPF 50+) och ger avskildhet vid amning. Vidare finns även en löstagbar förvaringsficka, som är praktisk när man använder bärselen utanför hemmet.

Söker du efter en bärsele som kan användas av både nyfödda och större barn samt kombinerar funktionalitet och komfort på ett utmärkt sätt så är Ergobaby Omni Breeze det perfekta valet enligt oss!

Hitta bästa pris på Ergobaby Omni Breeze hos:

2. BabyBjörn Bärsele One Air

Bästa svala bärsele

BABYBJÖRN BÄRSELE ONE AIR är en bra bärsele vid varmare temperatur tack vare mesh-nätet som ger en luftig och bekväm känsla. Den passar lika bra för stora barn som för små spädbarn.
BABYBJÖRN BÄRSELE ONE AIR är bästa bärsele när det är varmare perioder. Med denna kan man bära barnet både fram och på ryggen. Ergonomisk modell med bra stöd för både förälder och bebis.

One Air är välgjord, bekväm och funktionell bärsele från omtyckta BabyBjörn, som även är kända för sina babysitters. One Air går att använda direkt från att barnet är nyfött tills det är ca 3 år gammal. 

Något vi gillar extra mycket med One Air är dess 3D-mesh tyg, som är ett svalt och luftigt material, vilket gör det mycket bekvämt för barnet. En annan fördel är att tyget torkar fort efter en tvätt, vilket är bra vid tillfällen när bärselen snabbt behöver rengöras och användas igen.

En annan sak vi gillar mycket med One Air är flexibiliteten, som kan användas vid fyra olika bärpositioner – inåtvänt, utåtvänt, ryggbärande och ett speciellt läge för nyfödda. Detta gör det möjligt för dig som förälder att byta mellan olika positioner baserat på barnets tillväxt och utveckling.

När det gäller din komfort som bärare så erbjuder One Air både rejält vadderade axelband och midjebälte, vilket ger god avlastning och minskar belastningen under längre perioder av användning. Denna design bidrar till en mer bekväm upplevelse för dig som förälder.

Vi gillar att huvudstödet i One Air både är stadigt och justerbart, vilket ger nödvändigt stöd för barnets huvud och nacke, speciellt när barnet bärs utåtvänt.

Sammanfattningsvis tar BabyBjörn One Air sig in på topplistan av bästa bärselar tack vare en högkvalitativ, mångsidig och ergonomisk design. Dess luftiga material och flexibla bärpositioner gör den till en idealisk följeslagare från nyfödd till småbarnsålder.

Hitta bästa pris på BabyBjörn Bärsele One Air hos:

3. BabyBjörn Mini Bärsele 3D Jersey

Bästa bärsele för nyfödd

BabyBjörn Mini 3D Jersey är bästa bärsele till nyfödd enligt oss. Denna mjuka modell erbjuder ett optimalt stöd för bebisen i både nacke och rygg. Perfekt för spädbarnet när du behöver avlastning.
BabyBjörn Mini Bärsele 3D Jersey är en bäst i test bärsele för nyfödda och passar upp till 1 år. Den är mjuk och sval och ger ett bra stöd till barnet.

BabyBjörn Bärsele Mini 3D är en fantastisk val för nyblivna föräldrar som letar efter en enkel och bekväm bärsele för de första månaderna av sitt barns liv. Denna bärsele är särskilt utformad för att ge närhet och komfort, vilket är extra viktigt under de tidiga stadierna av ett barns utveckling.

Vi gillar den kompakta och användarvänliga designen, som gör bärselen enkel att ta på och av, vilket kommer till stor nytta under den lite stressiga första tiden med bebisen. På BabyBjörn Mini är det även enkelt att öppna hela framstycket, vilket är en stor fördel när man behöver lägga ner ett sovande barn.

Vad gäller materialet så tycker vi det är mjukt och skonsamt och anpassar sig väl efter barnets rygg, ben och höfter. Detta säkerställer också att barnet sitter i en ergonomisk och bekväm position.

Den här modellen har ett speciellt 3D-jersey tyg, som är gjort för att vara luftigt och komfortabelt, vilket är viktigt för att undvika att det blir för varmt för barnet. Tyget består av tre lager, inklusive ett mellanlager av tunn enfibrig tråd, som ger stabilitet utan överflödig värme.

Bärselens justerbarhet är en annan stor fördel tycker vi. Den kan enkelt anpassas i takt med att barnet växer.

Sammanfattningsvis är BabyBjörn Bärsele Mini 3D Jersey en utmärkt investering för den första tiden med en nyfödd bebis. Den kombinerar användarvänlighet, komfort och ergonomi på ett sätt som svarar väl mot både barnets och förälderns behov under denna känsliga och viktiga period.

Hitta bästa pris på BabyBjörn Mini Bärsele 3D Jersey hos:

4. BeSafe Newborn Haven

Bästa bärsele för nyfödda - Alternativ

BeSafe Newborn Haven bärsele för nyfödda är en bäst i test modell som passar mindre barn.
BeSafe Newborn Haven är en av de bästa bärselarna för nyfödda bebisar. Den har ett utmärkt stöd för spädbarn och passar upp till 1 års ålder.

BeSafe Newborn Haven är en välgjord bärsele av mjukt och bekvämt material, som tagits fram speciellt för nyfödda. Med en viktkapacitet på mellan 3,2 och 11 kg, passar denna modellen direkt från födseln och upp till cirka 12 månaders ålder.

Newborn Haven har ett utmärkt stöd för barnets ryggrad, vilket är avgörande under de första månaderna. Vi gillar även att bärselen kommer med ett justerbart huvudstöd, som har fyra olika positioner, vilket är perfekt för att ge extra stöd åt barnets nacke tills de är tillräckligt starka för att hålla upp sitt huvud själva.

Bärselens ergonomiska designen gör även att bebisen får en djup M-position, vilket är positivt för höftutvecklingen. Detta tillsammans med stödet för barnets knän och armar säkerställer att det alltid har en naturlig och bekväm position när de bärs.

Bärselens breda midjebälte gör det bekvämt även för bäraren och man får en jämnt fördelad vikt. Vi uppskattar de justerbara axelremmarna, som ger ytterligare anpassningsmöjligheter för att passa olika bärare.

BeSafe Newborn Haven är också utrustad med praktiska detaljer som små fickor på sidorna, vilket är användbart om du skulle vara på språng och behöver förvara småsaker.

Sammanfattningsvis är BeSafe Newborn Haven är en säker och bekväm modell som vi tycker är en av de bästa bärselarna för nyfödda.

Hitta bästa pris på BeSafe Newborn Haven hos:

5. Ergobaby Omni Dream

Bästa mångsidiga bärsele

Ergobaby Omni Dream är bästa mångsidiga bärsele som passar att användas under flera år. Från nyfödd bebis till ett äldre barn.
En mamma med sitt barn i bärselen Ergobaby Omni Dream, som vi tycker är bästa mångsidiga bärsele.

Ergobaby Omni Dream Onyx är en påkostad allt-i-ett-bärsele som kombinerar mjukhet, ergonomi och mångsidighet i en högkvalitativ produkt. Den är tillverkad i något som Ergobaby kallar för SoftTouch bomull, vilket ger en riktigt bra och mjuk komfort för både dig och barnet.

Är du ute efter en bärsele som går att ha länge så är detta ett utmärkt val. Omni Dream är nämligen justerbar för att passa från dess att barnet är nyfött och upp till ungefär 4 års ålder. Det gör den här modellen till en kostnadseffektiv lösning, som kommer till nytta länge.

Vidare gillar vi flexibiliteten hos Ergobaby Omni Dream, då man kan bära barnet på flera olika sätt, både inåtvänd, framåtvänd, på höften och på ryggen. Barnet får också alltid en bekväm M-position på benen, vilket är viktigt för framförallt höftutvecklingen.

För dig som förälder erbjuder Omni Dream ett gedigen stöd åt ryggen och de vadderade axelremmarna är korsbara för att minska påfrestningen när man bär under en längre period. Dessutom finns en integrerad huv som gör amningen mer privat och vi gillar även att den har UPF 50+ skydd mot solen.

Värt att nämna är också de många praktiska detaljerna hos den här bärselen, det finns dels sidofickor för förvaring av mindre saker och en löstagbar förvaringsväska medföljer. Midjebältet går dessutom att justera mellan 45,4-145 cm, vilket gör att den passar många olika typer av kroppsstorlekar.

Hitta bästa pris på Ergobaby Omni Dream hos:

6. Najell bärsele Original Vol 2

Bästa bärsele för höftplacering

Najell Bärsele Original Vol 2 är bästa bärsele för höft då man enkelt kan koppla loss och bara använda midjebältet. Den passar således bra om man kommer lyfta upp och ner barnet mycket på höften.
Najell Original Vol 2 är en bärsele som är bäst i test för att bära på höften.

Är du på jakt efter en ergonomisk, praktisk och snygg bärsele? Då är Najell Original volume 2 ett utmärkt val enligt oss!

Bärselen är tillverkad av ett mjukt och följsamt tyg som ger en skonsam omslutning för barnet. Den inre sidan av tyget är av luftig 3D mesh som andas väl, vilket är en stor fördel för att undvika överhettning och svettning. Nackstödet är stabilt utan att vara stelt och kan justeras efter behov, vilket är ett stort plus för bebisens komfort.

En funktion vi gillar mycket är bärselens magnetspännen. I stället för vanliga spännen som kan vara lite trixiga med en trött bebis i famnen så finns magnetspännen som klickar ihop nästan av sig själva när de kommer i närheten av låset. Detta sparar dig både tid och frustration.

Om du har genomgått ett kejsarsnitt och vill bära ditt barn, är detta en av de bästa bärselarna att välja. Du kan enkelt justera midjebältet så att det inte ligger emot snittet eller livmodern.

Det är även möjligt att använda höftbältet separat från resten av bärselen. Detta ger dig möjligheten att enkelt lyfta upp och sätta ner ditt barn utan att behöva koppla på några extra remmar. Detta är perfekt för föräldrar som ofta behöver lyfta sitt barn och vill ha extra avlastning för armarna.

Hitta bästa pris på Najell bärsele Original Vol 2 hos:

7. BabyBjörn Bärsele Harmony 3D Mesh

Bästa premium bärsele

BabyBjörn Bärsele Harmony 3D Mesh är vårt val av bästa bärsele inom premiumkategorin. Denna modellen är påkostad och kommer med en ryggplatta och suveränt stöd för nacke och huvud. Den är mjuk och bekväm rakt igenom.
BabyBjörn Harmony Bärsele 3D Mesh är en sval bärsele som tillhör toppen i vårt bärsele bäst i test. Den är en påkostad och ergonomisk modell.

BabyBjörn Harmony är en riktigt bra bärsele, som kombinerar mjukhet och lyx i ett ergonomiskt paket, som är perfekt för både förälder och barn. Det avlastande midjebältet, de vadderade axelbanden och det vadderade ryggstödet gör Harmony otroligt bekväm att bära.

Med en bred benställning och djup sittyta är Harmony även bekväm och ergonomisk för barnet och det är enkelt att justera selen för att passa barnets växande kropp.

Vi gillar BabyBjörns påkostade 3D-mesh material, som är både mjukt och som stadigt formar sig efter bebisens kropp. Både nacke, rygg och höfter får ett bra stöd. Det luftiga materialet gör även att bärselen är sval, vilket passar perfekt när det är varmare temperaturer.

BabyBjörn Harmony erbjuder fyra olika bärpositioner – nyfödd, inåtvänt, framåtvänt och på ryggen – vilket gör denna modellen mycket mångsidig. Det är skönt att ha möjligheten att bära barnet på ryggen när de har blivit lite större.

Summerar vi så är det här en utmärkt bärsele för både nyfödda och äldre barn, som vi varmt rekommenderar. Den kombinerar komfort, ergonomi, och mångsidighet på ett suveränt sätt, samtidigt som den är sval att använda för både barn och förälder. 

Hitta bästa pris på BabyBjörn Bärsele Harmony 3D Mesh hos:

8. Tula Explore

Mest prisvärda bärsele

Tula Explore är en prisvärd och billig bärsele som går att använda från det att bebisen är nyfödd och upp till 4 års ålder. Kan bäras både fram och bak på ryggen.
Tula Explore är en ergonomisk och prisvärd bärsele som går att använda i flera år. Perfekt för både små bebisar och större barn tack vare sina möjligheter till justeringar.

Tula Explore är en praktisk och ergonomisk bärsele av hög kvalité. Den finns i många olika fina designer, som har inspirerats av naturen. Vidare är den tillverkad av bomull, vilket gör den både härligt mjuk och hållbar.

Vi gillar flexibiliteten med möjligheten att bära barnet i tre olika positioner, dessa är: framåtvänt på magen, inåtvänt på magen och på ryggen. Dessutom går Tula Explore att justera i tre breddinställningar, vilket gör det möjligt att ha bärselen från det att barnet är nyfött och upp till 20 kg i vikt.

För dig som förälder så har Tula Explore många praktiska och bekväma lösningar. Axelremmarna är mjukt vadderade och tack vare ett brett och vadderat midjebälte fördelas barnets vikt jämnt, vilket minskar belastningen på rygg och axlar för den som bär barnet. En praktisk detalj är också fickan på midjebältet, vilket är perfekt för att förvara små leksaker, nappar eller liknande.

Vad gäller barnets komfort så är benöppningarna vadderade, vilket gör barnet bekvämt. Dessutom stöder den justerbara huvan barnets huvud vid sömn, samtidigt som det erbjuder skydd mot solen och kan även användas som skydd vid amning.

För att summera så är Tula Explore Linen Mango en utmärkt investering för föräldrar som söker en mångsidig, bekväm och ergonomisk bärsele. Med sin genomtänkta design och högkvalitativa material erbjuder den en optimal balans mellan funktionalitet, komfort och stil.

Hitta bästa pris på Tula Explore hos:

9. Ergobaby Away

Bästa bärsele för resa

Ergobaby Away Bärsele är vårt val av bästa bärsele för resor. Den här kan man smidigt ta med på vandring, solsemester och utflykter. Den lätta vikten och kompakta designen gör den enkel att få med och det går snabbt att få i barnet.
Ergobaby Away är en toppmodell för resor. En perfekt bärsele för vandringen, sommarstugan eller andra äventyr.

Om du letar efter den bästa bärselen för resor och utflykter så är Ergobaby Away är toppkandidat enligt oss. Den lätta vikten på endast 609 gram i kombination med den kompakta designen gör att den är lätt att ta med sig och ha redo när man känner att det är läge för lite avlastning.

Ergobaby Away kommer med justerbara bärremmar, som gör det enkelt att anpassa bärselen efter olika typer av kroppsstorlekar. På så vis får både barnet och den som bär en bra ergonomi.

En annan funktion som vi gillar är det finns en inbyggd huva, som ger avskildhet vid amning och även skyddar mot solen. Vilket är perfekt vid resor till soligare klimat.

Ergobaby Away passar inte för nyfödda, utan är lämplig att börja användas från cirka 4 månaders ålder och upp till 3 år, alternativt en maxvikt på 15 kg.

När det gäller förvaring och transport så har Ergobaby Away en stor fördel, den kan nämligen packas ner i den medföljande förvaringpåsen och hängas upp med en praktisk ögla, vilket är väldigt smidigt när den inte används.

Sammanfattningsvis är Ergobaby Away en av den bästa bärselarna för föräldrar som gillar att resa och röra på sig. Passar lika bra till en vandring i fjällen som till solsemestern utomlands.

Hitta bästa pris på Ergobaby Away hos:

10. Weego Twin

Bästa bärsele för tvillingar

Weego TWIN är bästa bärsele för tvillingar enligt oss. Med denna kan föräldrar med två små barn i samma ålder få avlastning. Kan användas upp till barnen är 6 månader.
Weego TWIN är en bärsele för tvillingar som är både ergonomisk, mjuk och bekväm att använda för både bebisarna och bäraren.

Bärsele för tvillingar är inte så vanliga, av förklarliga skäl. Men är man förälder till tvillingar är det ännu viktigare att ibland få avlastning i bärandet, samtidigt som man fortfarande har sina ögonstenar nära. 

Vi tycker Weego Twin är en utmärkt tvillingmodell, även om den främst är till för att användas under de första 5–6 månaderna (eller tills en sammanlagd vikt på 15 kg nås), erbjuder den under denna period en stor lättnad och stöd för tvillingföräldrar. 

Weego Twin är gjord av mjukt bomullsmaterial och kommer med ett påssystem, som ger en säker och bra position för både barnen. Detta system är särskilt värdefullt för tidigt födda tvillingar, eftersom bärselen kan användas direkt efter födseln för barn som väger så lite som 1 800 gram.

Det är även smidigt att placera bebisarna i selen, även om man gör hela processen själv. Vilket är guld värt om man är ensam hemma och behöver ha händerna fria.

Hitta bästa pris på Weego Twin hos:

Innan du går

Bärselar är ett praktiskt och bekvämt verktyg för föräldrar, som möjliggör en nära kontakt med barnet samtidigt som händerna är fria.

Ett alternativ till bärselar är bärsjalar, som framförallt passar bra för nyfödda och upp till 1 år. Du hittar vår artikel med bästa bärsjalar här.