Bästa namnlappar till barn 2024 [Bäst i test]

Namnlappar bäst i test, vi har utsett våra favoriter av namnetiketter. Hitta bra lappar för både kläder, skor, ytterkläder, skolsaker, leksaker m.m.

Att använda namnlappar för barnens tillhörigheter underlättar mycket när man ska hålla ordning på deras kläder, leksaker, böcker och andra personliga föremål. Det hjälper till att minska risken för förväxlingar och att saker glöms kvar, speciellt på förskolan, idrottshallen och andra sammanhang där många barn samlas.

Namnlapparna är inte bara praktiska, utan också ett sätt att göra saker mer personliga. Hos många återförsäljare kan man anpassa och designa egna namnlappar, med färger, mönster och motiv som passar varje barns unika smak.

I den här artikeln går vi igenom våra val av bästa namnlappar samt vad man kan tänka på inför ett köp. Häng på!

Översikt bästa namnlappar 2024

1. Filur Namnlappar

Filur Namnlappar intar förstaplatsen på vår topplista. De är välgjorda och passar perfekt för både kläder och andra mindre prylar till skolan och förskolan. En unik detalj med Filur är att man kan skapa namnlappar med kända figurer som Greta Gris, Mumin, Bamse m.fl.

Namnlappar bäst i test 2024

5/5

2. Lappeliten

Lappelitens logo, det är en återförsäljare av namnlappar och namnetiketter för kläder och andra prylar. De har både självhäftande och strykfria namnlappar samt stryklappar.

Bästa namnlappar 2024 - Alternativ

5/5

3. Ikast Etikett

Ikast Etikett namnlappar är välgjorda och fina namnetiketter som passar barns kläder. Perfekt för att märka upp till förskolan.
4.7/5

4. Namnlappskungen

Namnlappskungen logo, hos dem kan man köpa massor av olika typer av namnlappar för kläder och barn.
4.7/5

5. Namly Design

Namly Designs namnlappar är billiga och prisvärda och går att använda till pärmar, linjaler, skor, ytterkläder m.m.
4.6/5

6. byhappyme

byhappymes logo - De säljer bland annat namnlappar för barn och kläder. Vilket gör det lätt att märka upp saker till förskola och skola. Men även äldreboende och vuxna kan använda dem.
4.5/5

Innehållsförteckning

Köpguide namnlappar

Det finns olika typer av namnlappar som passar för olika prylar och användningsområden. För att du ska veta vad som skiljer mellan olika modeller och vad man bör tänka på så har vi satt ihop nedan köpguide. 

På så vis kan du hitta de bästa namnlapparna för just dig och ditt barn. En skön sak att bocka av när man förbereder inför förskolan.

Användningsområde

Först och främst bör man fundera på vad namnlapparna användas till? Om de ska användas till kläder finns det både strykfria som är självhäftande och stryklappar som man användas strykjärn till. 

Stryklappar är i regel mer slittåliga och rekommenderas framförallt till kläder som kommer tvättas och torkas ofta.

Om namnlapparna ska fästas på en hård yta så ska man välja självhäftande namnlappar, som är gjorda för att fästa väl på plast, trä och metall.

Om det är mindre saker som ska märkas som pennor, nappar, pennfack och linjaler så erbjuder vissa återförsäljare så kallade minilappar, som är mindre än vanliga namnlappar.

Bästa namnlappar ska hjälpa till att särskilja olika saker, vilket framförallt är användbart för barn när de vistas på förskolan, träningshallen eller hos kompisar.

Hållbarheten på namnlapparna

Om namnlapparna ska användas på kläder, vattenflaska eller matlådor så kontrollera att de tål disk- och tvättmaskin och kan torktumlas utan att förlora färg eller fäste.

Lapparna bör även vara av ett slitstarkt material, som tål att användas dagligen. Oavsett om det är en leksak, klädesplagg eller något till skolan. 

Design på namnlapparna

Det går att välja mellan massor av olika texter, färger och motiv på namnlapparna. Till att börja med rekommenderar vi att välja en text som är tydlig och lättläst. Välj ett typsnitt som är enkel att läsa för små barn, även om det kan vara lockande med ett häftigt typsnitt för att sticka ut.

Lägg i stället krutet på motiven och färgerna. Hos alla namnlappsåterförsäljare kan man ändra utseendet på namnlappen och gör dee mer tilltalande för sitt barn. Spegla gärna ditt barns personlighet och intressen med motiven.

Det finns även vissa butiker som erbjuder möjligheten att skapa helt anpassade lappar med egna bilder, som man laddar upp själv.

Med Namnlappar för kläder är det lättare att hålla reda på saker och ting och risken för förväxling på förskolan minskar.

Namnlappar som är enkla att använda

Strykfria namnlappar för kläder och andra prylar är populära då de är självhäftande och bara klistras på enkelt och lätt. 

Vill man har lite mer slittåliga namnlappar som ska sitta på kläder som används och tvättas mycket så finns även stryklappar. Dessa kräver lite mer tid och ansträngning när man applicerar då de ska strykas på, men de är i regel lite mer hållbara.

Säkerhet hos namnlapparna

Kontrollera att namnetiketterna är fria från skadliga kemikalier så som Ftalater eller BPA, särskilt om de kommer att användas på föremål som ditt barn ofta hanterar eller stoppar i munnen. 

Köper man namnlappar från seriösa och etablerade återförsäljare i Sverige så ska dem vara helt fria från sådana ämnen.

Topplista bästa namnlappar 2024

1. Filur Namnlappar

Namnlappar bäst i test 2024

Filur Namnlappar intar förstaplatsen på vår topplista. De är välgjorda och passar perfekt för både kläder och andra mindre prylar till skolan och förskolan. En unik detalj med Filur är att man kan skapa namnlappar med kända figurer som Greta Gris, Mumin, Bamse m.fl.
Exempel på bra namnlappar från Filur. Med dessa kan man märka både barns och vuxnas tillhörigheter. Det finns både självhäftande namnlappar och stryka på lappar.

Filur Namnlappar har ett imponerande utbud av personliga och färgglada namnlappar som passar för en mängd olika ändamål. Deras sortiment sträcker sig från klassiska namnlappar i alla regnbågens färger, till minilappar, stora namnlappar och stryklappar.

Något vi gillar extra mycket är att de också har namnlappar med populära figurer så som Bamse, Mumintrollet och Greta Gris, vilket ger en personlig och barnvänlig touch.

Namnlapparna håller en hög kvalité och har en lång hållbarhet, vilket innebär att de kan motstå hård användning i olika miljöer och tvättas i maskin utan att förlora färg eller form. 

Hemsidan är enkel att navigera i och man kan skräddarsy sina namnlappar genom att välja mellan över 35 miljoner kombinationer för färger, teckensnitt och motiv.

Vi testar Filur Namnlappar och att beställa dem. Hemsidan är lätt att använda och namnlapparna kommer fort hem med gratis frakt.

Om man vill märka mindre saker som pennor, leksaker eller till och med nappar och glasögon så erbjuder Filur minilappar, som är anpassade för att passa på små ytor. 

För större föremål som pulkor, cyklar eller matlådor, finns även stora namnlappar som är synliga och hållbara, och som passar perfekt på ytor som plast, metall och glas.

Är man ute efter något riktigt slitstark så finns de hållbara stryklapparna. Dessa lappar fästs med strykjärn och är utformade för att tåla tuff behandling och höga tvättemperaturer.

För att summera så kombinerar Filur Namnlappar hög kvalitet, personlig anpassning och hållbarhet i sina produkter, vilket gör dem till ett utmärkt val för föräldrar som vill märka upp sina barns saker. Med sitt breda sortiment finns det något för alla smaker och preferenser.

Hitta Filur Namnlappar här:

2. Lappeliten

Bästa namnlappar 2024 - Alternativ

Lappelitens logo, det är en återförsäljare av namnlappar och namnetiketter för kläder och andra prylar. De har både självhäftande och strykfria namnlappar samt stryklappar.
Ett exempel på namnlappar från Lappeliten. Det är en återförsäljare med lättnavigerad hemsida, där man kan välja mellan många motiv, garanterat något för alla barn.

Lappelitens namnlappar är utformade för att vara mångsidiga och användas på en mängd olika föremål. De passar inte bara på tvättrådslappar i kläder utan också på matlådor, gosedjur och andra saker som barn tar med sig till skolan och förskolan. Detta gör dem till ett praktiskt val och säkert val.

Vi gillar det breda sortimentet som dels innehåller strykfria namnlappar, vilket är optimala för märkning av kläder. Dessa tål tvätt utan problem upp till 60 grader i både tvätt- och diskman. Det finns även stryklappar för kläder som blir en mer slittålig och permanent lösning. 

Vidare har Lappeliten även minilappar, vilket är perfekt för mindre skolsaker som linjaler, pennor och pennfack. Vill man märka upp större saker som skolväska, pärmar eller vattenflaska så finns det stora namnlappar.

Vi testar Lappeliten och här en bild från deras beställning där vi köper namnlappar. Sidan är enkel att navigera och det finns många fina och roliga namnlappar för barn att välja på.

Lappelitens namnlappar kan anpassas med en mängd olika designalternativ, teckensnitt och färger. Där det garanterat finns något för alla smaker. Det går att inkludera tre rader med upp till 17 tecken per rad, så både för- och efternamn samt telefonnummer får plats.

Värt att nämna också är att Lappeliten, likt flera av de andra återförsäljarna, erbjuder fri frakt på sina namnlappar.

För att summera så erbjuder Lappeliten ett brett sortiment av namnlappar som är anpassade för olika användningsområden och åldersgrupper. Deras namnlappar är både mångsidiga och anpassningsbara, vilket gör dem till ett praktiskt val för att märka både kläder, leksaker och skolprylar för barn.

Hitta Lappeliten namnlappar här:

3. Ikast Etikett

Ikast Etikett namnlappar är välgjorda och fina namnetiketter som passar barns kläder. Perfekt för att märka upp till förskolan.
Ikast Etikett exempel på namnlappar. Man har både vävda namnlappar, självhäftande namnetiketter och minilappar för små saker.

Ikast Etiketts namnlappar erbjuder en stor valfrihet när det kommer till designen, då man har möjlighet att ladda upp egna bilder och använda på namnlappen.

Det går dels att byta ut hela bakgrunden mot en egen bild, men man kan även välja att ha en liten bild på barnet. Denna personliga touch gör det inte bara enklare för barnet att identifiera sina saker, utan också för lärare och andra barn att känna igen dem.

Ikast Etikett har ett stort sortiment av olika typer av märkningar och inom namnlappar har man både strykfria och stryklappar som passar utmärkt för kläder, samt minilappar för små saker som pennor, linjaler och nappar. Dessutom finns fina vävda namnlappar, som kan sys på kläder.

Vi testar Ikast Etikett för kläder och andra saker. Det unika med Ikast Etikett är att man kan ladda upp helt egna bilder, som gör namnlapparna väldigt personliga och lätta att känna igen.

Ikast Etiketts namnlappar är slitstarka och klarar av både tvätt- och diskmaskin upp till 60 grader, vilket gör dem till en hållbar lösning. De är även kemikaliefria och hudvänliga i enlighet med leksaksäkerhetsstandard EN 71-3.

Vad gäller frakten så är den 45 kr vid köp under 249 kr och gratis över. Det är en liten nackdel tycker vi då flera konkurrenter erbjuder fri frakt oavsett ordervärde. 

Hitta Ikast Etiketts namnlappar här:

4. Namnlappskungen

Namnlappskungen logo, hos dem kan man köpa massor av olika typer av namnlappar för kläder och barn.
Exempel på namnlappar från Namnlappskungen. De kan fästas på leksaker, kläder, nappar och saker till förskolan. Förhållandevis billigt pris och ett bra köp.

Är du ute efter självhäftande namnlappar oavsett storlek så är Namnlappskungen ett utmärkt val. Deras utbud inkluderar vanliga namnlappar, små namnlappar och XL-lappar. 

De vanliga namnlapparna passar bra för kläder och allmänna prylar, medan de små namnlapparna är idealiska för mindre föremål som pennor och leksaker. XL-lapparna är utformade för större objekt som cykelhjälmar, vattenflaskor och matlådor.

Namnetiketterna är mycket hållbara och tål både att strykas, tvättas och diskas i upp till 60 grader. Vidare har man en smidig och användarvänlig hemsida som det är enkelt att beställa ifrån.

Namnlappskungen test, vi testar deras hemsida och beställning. Vi tycker de erbjuder ett stort sortiment och prisvärda namnlappar. Passar både för kläder, skor, skolsaker, vattenflaskor och annat. Många roliga motiv och färger.

Man får möjligheten att skräddarsy namnlapparna mellan en rad olika designalternativ, färger och figrer, vilket gör dem härligt personliga. Det går att skriva tre rader med upp till 17 tecken per rad på de vanliga och stora namnlapparna, medan det är en rad på minilapparna.

Sammanfattningsvis är Namnlappskungen en användarvänlig, smidig och snabb butik med namnlappar. Man erbjuds ett brett utbud av självhäftande modeller som dessutom skickas med fri frakt.

Hitta Namnlappskungen namnlappar här:

5. Namly Design

Namly Designs namnlappar är billiga och prisvärda och går att använda till pärmar, linjaler, skor, ytterkläder m.m.
Exempel på namnlapp från Namly Design. Man kan välja både färg, stil på text och motiv vid sidan.

Letar du efter prisvärda och billiga namnlappar så är Namly Design en stark kandidat. Här har man lite färre designalternativ och figurer att välja på än hos många andra på den här topplistan, men de täcker fortfarande många områden och intressen hos barn. 

Vi gillar att man kan välja mellan tre olika paket med olika antal namnlappar i, vilket inte många andra konkurrenter erbjuder. Vidare är Namlys hemsida bra uppbyggd och det är lätt att navigera och beställa ifrån den.

I sortimentet finns vanliga självhäftande namnlappar, som passar utmärkt till kläder. Vidare finns minilappar för mindre tillhörigheter som pennor, suddgummin m.m. Dessutom finns en extra bred och smalare namnlapp. 

Vi testa Namly Designs namnlappar. De är tåliga och starka och har ett bra och billigt pris jämfört med andra konkurrenter.

Trots det lite lägre priset så håller Namly Designs namnlappar god kvalité och tål att användas i tvätt- och diskmaskiner i upp till 60 grader. 

Namnlapparna är även strykfria, vilket innebär att de är enkla att applicera och kan fästas direkt på klädernas tvättråd eller märkeslappar.

Hitta Namly Designs namnlappar här:

6. Byhappyme

byhappymes logo - De säljer bland annat namnlappar för barn och kläder. Vilket gör det lätt att märka upp saker till förskola och skola. Men även äldreboende och vuxna kan använda dem.
Test Byhappyme namnlappar, de har lite färre storlekar och designmöjligheter, men det finns fortfarande mycket att välja på.

Byhappyme erbjuder strykfria namnlappar i en mängd olika och fina motiv. Det breda utbudet gör det enkelt att göra namnlapparna personliga och lätt för barnet att hitta sina tillhörigheter. Det går att lägga in 3 rader med upp till 13 tecken per rad, vilket räcker gott och väl till förnamn, efternamn och telefonnummer.

Vidare gillar vi att man kan välja mellan olika storlekspaket på namnlapparna, det finns bland annat vanliga namnlappar, små namnlappar, runda namnlappar och extra breda namnlappar.

Byhappyme test, här ser man när vi testar att beställer och köper namnlappar från byhappyme. Det var enkelt att navigera och välja motiv till namnetiketterna.

Byhappyme’s namnlappar är även enkla att applicera och har en bra hållbarhet. De behöver inte sys fast eller strykas på, utan fästs av sig själv. De tål även att användas i både diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare utan att slitas snabbt.

Man använder miljövänliga material och har namnlapparna fria från skadliga ämnen. De har även en Ecologo/Greenguard-certifiering, vilket gör dem till ett säkert val för barn.

Hitta byhappyme’s namnlappar här:

Sammanfattning bästa namnlappar 2024

Med hjälp av de bästa namnlapparna kan man på ett enkelt och bra sätt märka upp ett barns tillhörigheter. Det minskar risken för förväxlingar och förluster av kläder, väskor, pennor m.m.

Men namnetiketter till kläder och andra prylar är inte bara praktiska, de är ett sätt att sätta en personlig stil på barnets saker. Vilket kommer göra det roligare att använda prylarna och kläderna.

Det finns många återförsäljare av namnlappar som erbjuder olika typer av motiv och lappar. I den här artikel har vi utsett de namnlappar som vi tycker är bäst i test just nu. Topplistan ser ut som följer: 

  1. Filur Namnlappar
  2. Lappeliten
  3. Ikast Etikett
  4. Namnlappskungen
  5. Namly Design
  6. byhappyme

Vanliga frågor om namnlappar

Vi håller Filur Namnlappar som bäst i test, de har ett stort utbud med välgjorda namnlappar som har många härliga motiv och mönster. Samtidigt är hemsidan användarvänlig och det är fri frakt på alla beställningar.

Det beror på typen av lapp och användning. De flesta högkvalitativa namnlappar håller genom många tvättar och slitage.

Nej, olika namnlappar är designade för olika material. Stryk-på-lappar är till exempel bäst för tyg, medan självhäftande passar bättre på hårda ytor.

Ja, de flesta namnlappar är säkra för barn. Det är dock viktigt att kontrollera att de inte innehåller skadliga ämnen, särskilt om de ska användas på matlådor eller nappflaskor.

Stryklappar kan vanligtvis tas bort genom att värma dem igen och försiktigt dra bort dem. Strykfria namnlappar kan behöva blötas upp för enklare borttagning.