Bästa cykelvagn 2024 – Bäst i test & köpguide

Hitta bästa cykelvagn i vårt stora test. Vi går igenom olika cykelvagnar i olika prisklasser. Alltifrån påkostade premiummodeller till billiga budgetvagnar.

Med den bästa cykelvagnen öppnas en värld av möjligheter för familjer som vill vara aktiva. En cykelvagn ger en säker och bekväm resa för de yngre barnen, medan de vuxna kan njuta av cykelturen.

Det finns alltifrån enkla modeller för ett barn till multifunktionella cykelvagnar för två barn. Vi har tittat på faktorer som komfort, säkerhet, pris och användarvänlighet för att hjälpa dig hitta det bästa valet för er familj. 

Oavsett om du en cykelfantast eller någon som är ute och cyklar lite då och då så hittar du passande modeller här. Låt oss ta och dyka ner bland cykelvagnarna som är bäst i test 2024! 

Översikt bästa cykelvagn 2024

1. Hamax Cocoon One

Hamax Cocoon One är vårt val av bästa cykelvagn just nu. Den är välbyggd, stabil och bekväm att åka i.

Cykelvagn bäst i test

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. Thule Chariot Sport 2

Thule Chariot Sport 2 är en bra cykelvagn för två barn och är bäst i test i premiumklassen. Den har hög maxvikt och kan användas till både skidor, jogging och cykling.

Bästa premium cykelvagn

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Hamax Traveller

Hamax Traveller är en bäst i test budget cykelvagn, som har plats för två barn och är trots sin billiga prislapp en trevlig modell.

Bästa billiga cykelvagn 2024

4.8/5

Hitta bäst pris hos:

4. Thule Chariot Cab 2

Thule Chariot Cab 2 är en multisportvagn som är bäst i test enligt oss. Den passar barn och familjer som gillar äventyr och olika sporter.

Bästa multisport cykelvagn 2024

4.7/5

Hitta bäst pris hos:

5. Axkid Grand Tour

Axkid Grand Tour är en multivagn för cykel som passar större barn tack vare de rymliga sittplatserna.

Bästa multivagn 2024 - Alternativ

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

6. Thule Courier 2

Thule Courier 2 är bästa mellanklass cykelvagn och är både rymlig och välgjord med tåliga material.

Bästa mellanklass cykelvagn 2024

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

7. Hamax Outback

Hamax Outback är bästa lätta cykelvagn, med en låg och smidig vikt så kan man få med denna även i tuff terräng.

Bästa lätta cykelvagn 2024

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

8. Hamax Avenida

Hamax Avenida är en prisvärd cykelvagn för två barn. Den har inbyggt solskydd och myggnät.

Mest prisvärda cykelvagn 2024

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

Innehållsförteckning

Köpguide cykelvagn

Här nedan finner du en köpguide med bra saker att tänka på inför ett köp av en cykelvagn. 

Enkel eller dubbel cykelvagn

Först och främst så kan en cykelvagn vara både enkelsitsig och dubbelsitsig. En enkelvagn har plats för ett barn och är i regel mindre och kommer vara smidigare att hantera och förvara.

Med en dubbelvagn har man plats för två barn, men man kan också köpa en dubbelvagn om man bara har ett barn och nyttja den andra platsen till packning. 

Fler användningsområden

Många cykelvagnar erbjuder möjligheten att omvandlas till en barnvagn eller joggingvagn, vilket ökar deras användbarhet och ger mer värde för pengarna. Det kan medfölja promenadhjul eller löpkit till cykelvagnen. Till vissa modeller kan det gå att köpa till skidor. 

Komfort hos cykelvagnen

Det är viktigt med bekväma och vadderade säten, framförallt vid längre turer med cykeln. Det ger mindre vibrationer och stötar från vägen och gör att barnen trivs bättre.

Vidare bör en bra cykelvagn ha ventilationsfönster och nät för att säkerställa god luftcirkulation för barnet, vilket gör det bekvämt och svalt. Det är även bra om att dessa ventilationsöppningar kan justeras eller stängas vid behov, som i kalla eller regniga väder.

Viloläge hos cykelvagnar

Cykelvagnar som erbjuder viloläge innebär att ryggstödet kan fällas ner till ett mer liggande läge. Om ni planerar att ta längre utflykter där barnen behöver vila eller sova under resan så är det en perfekt funktion. 

Om du tänkt köpa en syskonvagn med viloläge så finns det även modeller där sätena kan lutas individuellt, ifall ett barn behöver vila men den andra vill vara vaken.

Förvaring & transport

Cykelvagnar har olika förvaringslösningar, en del modeller erbjuder mer utrymme än andra. Planerar ni att få med väskor, leksaker, snacks och andra nödvändigheter kan det vara bra att leta efter en cykelvagn med mycket förvaringsutrymme.

Kontrollera även cykelvagnens kompakthet, så att den får plats i bilen och i där den ska förvaras när den inte används.

Topplista bästa babysitter 2024

1. Hamax Cocoon One

Cykelvagn bäst i test 2024

Hamax Cocoon One är vårt val av bästa cykelvagn just nu. Den är välbyggd, stabil och bekväm att åka i.
Hamax Cocoon är en cykelvagn som är bäst i test. Den kommer med stabila hjul, bekväm sits och kan omvandlas till promenadvagn.

Hamax Cocoon One är den bästa cykelvagnen med plats för ett barn enligt oss. Den passar perfekt för den aktiva familjer som söker både stil och funktionalitet i ett och samma paket.

Denna vagnen kommer med ett bekvämt säte och ett justerbart ryggstöd med tre lutningspositioner. Detta gör det möjligt för ett barn att antingen sitta upprätt och njuta av utsikten, eller att ligga ner och slappna av eller sova under resan. 

Något vi gillar extra mycket med Cocoon One är den har ett integrerat regnskydd, som enkelt kan dras över vagnen vid oväntade regnskurar. En annan praktisk fördel är den avtagbara väskan på baksidan, där man kan  förvara allt från snacks till extra blöjor. Eftersom den är avtagbar kan man enkelt ta med den in till restauranger och caféer. 

Cykelvagnen Hamax Cocoon när en används och testas ut i stadsmiljö.

Cocoon One kan även enkelt omvandlas från en cykelvagn till en barnvagn med det medföljande promenadhjulet. Då kan man t.ex. cykla till stadskärnan och sedan göra vagnen promenadvänlig medan man handlar. 

När vagnen är i promenadläge finns även en smidig handbroms på styret, som gör att du kan kontrollera farten på vagnen i sluttande backar.

Vill du göra denna trevliga cykelvagn ännu mer mångsidig så går det även att köpa till jogginghjul och skidset.

Hitta bästa pris på Hamax Cocoon One hos:

2. Thule Chariot Sport 2

Bästa premium cykelvagn 2024

Thule Chariot Sport 2 är en bra cykelvagn för två barn och är bäst i test i premiumklassen. Den har hög maxvikt och kan användas till både skidor, jogging och cykling.
Thule Chariot Sport 2 är en påkostad premiummodell, som passar föräldrar som söker en riktigt bra cykelvagn. Den har bland annat skivbromsar, perfekt för branta backar.

Thule Chariot Sport 2 är en riktigt bra och välbyggd cykelvagn för 2 barn. Den är mångsidig och kan användas året om för olika familjeaktiviteter.

Vi uppskattar den höga komfortnivån som Thule Chariot Sport 2 erbjuder för både vuxna och barn. Den justerbara fjädringen säkerställer en mjuk åktur, medan de vadderade och lutningsbara sätena gör att barnen sitter bekvämt under hela resan. 

Sittutrymmet har även avtagbara fönster och solskydd som kan justeras på olika sätt, för att skapa en så bra miljö som möjligt i vagnen för barnen.

Här syns cykelvagnen Thule Chariot Sport 2 bakom en cykel.

För föräldrar så är det justerbara ergonomiska handtaget en trevlig detalj, som gör vagnen enklare att hantera när man ska promenera med den. Vi gillar även att det finns skivbromsar på vagnen, som man kontrollerar vid handtaget, det kommer till nytta i brantare partier.

Thule har även utvecklat något de kallar för VersaWing-systemet, vilket gör det möjligt att snabbt och enkelt byta mellan olika aktiviteter. Det går nämligen att köpa till både jogginghjul och skidset till vagnen.

Men det medföljer även en hel del tillbehör från start med bland annat promenadkit, myggnät, regnskydd, solskydd, flagga och lås.

Hitta bästa pris på Thule Chariot Sport 2 hos:

3. Hamax Traveller

Bästa billiga cykelvagn 2024

Hamax Traveller är en bäst i test budget cykelvagn, som har plats för två barn och är trots sin billiga prislapp en trevlig modell.
Hamax Traveller är bästa billiga cykelvagn och kommer med plats för två barn och flera bra funktioner. Den kan bland annat bli en promenadvagn med det medföljande hjulet.

Hamax Traveller är en prisvärd budget cykelvagn som passar både den aktiva familjen och de som letar efter en vagn för lite utflykter då och då. 

Vi gillar särskilt att Traveller är en lättviktig vagn på endast 13 kilo, vilket gör den enkel att hantera och transportera. Detta är en stor fördel för er som ofta är på språng och behöver en vagn som enkelt kan tas med överallt.

Vad gäller komforten så är de justerbara trepunktsbältena enkla att justera och lossa och bältena är även utrustat med skavskydd på utvalda ställen. Vadderingen i sätena är bra sett till prislappen, men inte helt i klass med de lite dyrare modellerna.

Cykelvagnen Hamax Traveller tillhör budget segmentet och är mycket prisvärd.

Vagnens skal består av plastrutor som ger god sikt utåt samt mesh-material med integrerat solskydd. Det ger barnen en bra sikt under turen också.

Vi tycker även om hur enkelt det är att fälla upp och ihop vagnen. Den praktiska designen gör att den kan förvaras i små utrymmen, vilket är perfekt för familjer med begränsat förvaringsutrymme.

Till Hamax Traveller medföljer förutom en cykelarm även ett promenadhjul. Dessutom finns en avtagbar flagga, som bidrar till extra synlighet och säkerhet när man cyklar under de mörkare timmarna.

Hitta bästa pris på Hamax Traveller hos:

4. Thule Chariot Cab 2

Bästa multisport cykelvagn 2024

Thule Chariot Cab 2 är en multisportvagn som är bäst i test enligt oss. Den passar barn och familjer som gillar äventyr och olika sporter.
Thule Chariot Cab 2 är bästa multisport cykelvagn och kan användas till både cykel, skidor, löpning m.m.

Thule Chariot Cab 2 är en rymlig och utmärkt allroundvagn för äventyrliga familjer och kommer med bekväma platser för två barn.

Komforten som Thule Chariot Cab 2 erbjuder barnen är något vi verkligen uppskattar. De vadderade sätena, som är delvis löstagbara och lätta att rengöra, tillsammans med den justerbara fjädringen, gör att barnen får en behaglig och mjuk åktur. Sätena har även extra sitthöjd för att passa längre barn.

Vidare har sittutrymmet avtagbara fönster och flera solskyddslägen, vilket bidrar till en anpassningsbar och bekväm miljö för barnen i många olika väderförhållanden. Vi gillar även att sätena individuellt kan lutas till ett bekvämt viloläge.

Thule Chariot Cab cykelvagn bakom en cykel. Barnen åker bekvämt och säkert i denna modellen.

Vagnen har extra stort förvaringsutrymme, vilket gör det möjligt att få med både mat, leksaker och andra nödvändigheter.

Chariot Cab 2 kan användas för både cykling och promenader med det medföljande promenadhjulet. Man kan även köpa till jogginghjul och skidpaket, vilket gör vagnen mycket mångsidig.

Thule har även utvecklat något de kallar VersaWing-systemet, som gör det går snabbt att byta mellan cykling, längdskidåkning, jogging och promenader. Det underlättar mycket när man har otåliga barn som väntar.

Hitta bästa pris på Thule Chariot Cab 2 hos:

5. Axkid Grand Tour

Bästa multivagn 2024 - Alternativ

Axkid Grand Tour är en multivagn för cykel som passar större barn tack vare de rymliga sittplatserna.
Axkid Grand Tour Cykelvagn är en rymlig multisportvagn med hög maxvikt. Perfekt för familjer som gillar att vara aktiva.

Axkid Grand Tour Multi är en dubbelvagn som imponerar med sin mångsidighet och pålitlighet, vilket gör den till en perfekt lösning för familjer på språng.

Vi tycker om att vagnen har gott om utrymme för båda barnen, med en kapacitet på 22 kg per säte. Sätena kan även fällas ner i viloläge, perfekt om ni är ute på längre turer och något barn behöver vila lite. 

Vidare gillar vi vagnens robusta konstruktion, med vattenavvisande material och förstärkta dragkedjor. Detta gör Axkid Grand Tour till ett säkert val i alla typer av väder. Det finns även ett bra Airflow system, som ger ventilation och komfort vid varma dagar.

Två barn som sitter i cykelvagnen Axkid Grand Tour. De ser glada ut och verkar nöjda med denna modellen.

För föräldrar är den ergonomiska och justerbara designen av handtaget och fjädringssystemet ett stort plus. Det gör att man kan anpassa vagnen för en personlig och bekväm körupplevelse. Den är även lätt att fälla ihop och tar inte speciellt mycket plats vid förvaringen.

Axkid Grand Tour kan också användas som en promenadvagn med medföljande promenadhjul. Vill man använda vagnen till att springa med går det köpa till jogginghjul.

Värt att nämna är också de trevliga säkerhetsfunktionerna, som den synliga flaggan, reflexmaterialet och den magnetiska selen. Dessa detaljer ger en extra känsla av trygghet och säkerhet för barnen.

Hitta bästa pris på Axkid Grand Tour hos:

6. Thule Courier 2

Bästa mellanklass cykelvagn 2024

Thule Courier 2 är bästa mellanklass cykelvagn och är både rymlig och välgjord med tåliga material.
Thule Courier 2 är en bäst i test cykelvagn i mellanklassen. Den kan även omvandlas till en promenadvagn.

Thule Courier 2 är en mångsidig cyklelvagn som passar perfekt för aktiva familjer. Vi tycker om hur den enkelt kan omvandlas från en cykelvagn till en promenadvagn, det är även möjligt att göra den till en lastvagn. Har du hundar finns även ett tillbehörskit att köpa till för att kunna transportera dem.

Vi är imponerade av vagnens fokus på barnens komfort och säkerhet. Vi gillar de rymliga sittplatserna och den justerbara vadderade 5-punktssele, som passar för barn från 0 till 5 år. För de minsta barnen behöver man dock köpa till inlägget Thule Infant Sling, för en säker färd.

Thule Courier 2 bäst i test cykelvagn för föräldrar som söker mycket vagn för pengarna.

Thule Courier 2 kommer även med ett justerbart regn- och myggnät, som erbjuder skydd under alla väderförhållanden. Som förälder är det justerbara handtaget en praktisk detalj som gör att vagnen passar för olika längder.

I den bakre delen av cykelvagnen finns en stor varukorg, där man får plats med överraskande mycket. Den lastdelen kommer till stor nytta om man framförallt har två barn inne i vagnen.

När det är dags att fälla ihop den här modellen går det snabbt och enkelt. Den tar inte speciellt mycket plats, vilket gör den smidig att ta med i bilen på längre resor. 

Hitta bästa pris på Thule Courier 2 hos:

7. Hamax Outback

Bästa lätta cykelvagn 2024

Hamax Outback är bästa lätta cykelvagn, med en låg och smidig vikt så kan man få med denna även i tuff terräng.
Hamax Outback är en cykelvagn som är bäst i test i den lätta klassen.

Hamax Outback är en användarvänlig cykelvagn, som med sin lätta vikt på endast 15,5 kg är smidig och följsam att dra med cykeln.

Denna modellen kommer med två bekväma säten. Vi gillar att Outback har justerbara ryggstöd i tre olika lägen, vilket gör det lättare att hitta en skön position för barnen. Fjädringen är dessutom justerbar så att ni kan anpassa cykelvagnen efter rådande underlag.

Vi tycker om de stora fönstren framtill, vid sidorna och i taket som ger barnen en trevlig upplevelse och möjlighet att njuta av omgivningen. Det är detaljer som dessa som gör en stor skillnad i barnens upplevelse under cykelturer.

För dig som förälder så är det greppvänliga skumhandtaget ett trevlig detalj när vagnen används för promenader. Det kan justeras i höjd för att ge en optimal ergonomisk ställning.

Det är snabbt och enkelt att förvandla vagnen från barnvagn till cykelvagn och tvärtom tack vare double-locking systemet. Det finns tydliga färgindikatorer som visar grönt när vagnen är rätt monterad, vilket vi tycker är en smart och användarvänlig funktion.

På Hamax Outback finns även ett sol-, vind- och insektskyddande nät framtill, som samtidigt ger god ventilation. Vill man omvandla vagnen till en joggingvagn eller skidvagn så finns det även löparkit och skidset att köpa till separat. 

Hitta bästa pris på Hamax Outback hos:

8. Hamax Avenida

Mest prisvärda cykelvagn 2024

Hamax Avenida är en prisvärd cykelvagn för två barn. Den har inbyggt solskydd och myggnät.
Hamax Avenida är en av de bästa cykelvagnarna sett till prislappen. Bältena har skavskydd för att göra åkturen mer bekväm.

Hamax Avenida är en välutformad och prisvärd cykelvagn för två barn, som ger en kombination av fin komfort och säkerhet för de små passagerarna.

För barnens komfort så levererar Avenida starkt med löstagbar sittdyna, god ventilation och bra utsikt från sittplatserna, tack vare nätmaterialet. Det extra långa solskyddet och den enkla främre öppningen är också imponerande.

Avenidas rymliga bakre förvaringsutrymme är en annan fördel. Detta gör det enkelt att ha med sig allt ni behöver, utan att behöva hänga väskor på handtaget eller vagnens sidor, då blir både promenader och cykelturer mycket bekvämare.

Här ses cykelvagnen Hamax Avenida monterad bakom en cykel. En mamma och hennes barn ska ut och njuta av en cykeltur.

Vi gillar hur Avenida enkelt kan omvandlas från en cykelvagn till en sittvagn, vilket ger stor flexibilitet för föräldrar. Det gör cykelvagnen mer praktisk och bra för en mängd olika aktiviteter och situationer.

När man gjort om den till en promenadvagn så gör det justerbara och ergonomiska handtaget vagnen lätt att manövrera, vilket kommer till stor nytta i trånga utrymmen. Att den har en praktisk handbroms inom räckhåll är också en säkerhetsfunktion som vi uppskattar.

Vi tycker även om att vagnen blir kompakt vid hopfällning med löstagbara hjul och hjulskydd, som gör den tar ännu mindre plats.

Hitta bästa pris på Hamax Avenida hos:

Köpa cykelvagn

Cykelvagnar har blivit en allt populärare produkt för aktiva familjer, och det finns många butiker där du kan hitta dem idag. På nätet kan man ofta hitta konkurrenskraftiga priser och en bredare variation av modeller. Det ger dig också möjligheten att i lugn och ro jämföra olika cykelvagnsmodeller, läsa recensioner och se kundbetyg.

De återförsäljare som vi tycker har ett bra sortiment och priser just nu på cykelvagnar är:

Sammanfattning bästa cykelvagn 2024

I den här artikel har vi utsett våra val av bästa cykelvagnar på marknaden just nu. Alltifrån premiummodeller till prisvärda budgetalternativ går att hitta i vår topplista.

Med en cykelvagn kan man ta med hela familjer på roliga äventyr med cykeln. Men det finns även flera användingsområden, de flesta modeller kan enkelt omvandlas till promenadvagnar. Det finns även möjlighet att köpa till skidset, löpningskit m.m. till vissa cykelvagnar.

Här nedan hittar du en summering av vårt cykelvagn bäst i test 2024:

  1. Hamax Cocoon One – Cykelvagn bäst i test
  2. Thule Chariot Sport 2 – Bästa premium cykelvagn
  3. Hamax Traveller – Bästa billiga cykelvagn
  4. Thule Chariot Cab 2 – Bästa multisport cykelvagn
  5. Axkid Grand Tour – Bästa multivagn – Alternativ
  6. Thule Courier 2 – Bästa lätta cykelvagn
  7. Hamax Outback – Bästa lätta cykelvagn
  8. Hamax Avenida – Mest prisvärda cykelvagn

Vanliga frågor om cykelvagnar

Till en del cykelvagnar finns det spädbarnsinlägg att köpa till, som gör att små bebisar även kan också säkert.

Kontrollera regelbundet hjulen och pumpa vid behov, rengör och torka av vagnen, kontrollera alla fästen och anslutningar samt smörj rörliga delar. Det är också viktigt att förvara vagnen på en torr plats för att förhindra rost och mögelskador.

Många cykelvagnar är designade för att vara väderbeständiga och kan användas i regnigt väder. De har ofta ett vattentätt tak och sidor för att hålla barnen torra. Vissa vagnar kommer också med extra regnskydd för att ge ytterligare skydd.

Instegsmodeller kostar runt 2000-3000 kr. Mellanmodeller runt 4000-6000 och premium modeller runt 8000-12 000 kr. Dubbelvagnar är i regel dyrare än enkelvagnar.

Hamax Cocoon One är bäst i test enligt oss. Men det finns flera bra modeller i vår topplista.