20 roliga sätt att berätta att man är gravid

Vi tipsar om roliga sätt att berätta om sin graviditet. Att ni har blivit gravida är en stor grej och man vill gärna göra en liten annonsering för alla, oavsett om man berättar för partner, föräldrar, vänner eller syskon.

Graviditetsbeskedet är ett av de mest spännande och speciella ögonblicken i en kvinnas liv, och att dela det med dina nära och kära kan vara lika roligt. 

Här är 20 kreativa och roliga sätt att avslöja din graviditet för partner, föräldrar och vänner som garanterat kommer att skapa minnen för livet.

1. Ballonger

Med ballonger kan man på ett tjusigt och fint sätt berätta att man är gravid för föräldrar, kompisar och släkt.

Med bokstavsballonger kan man på ett fint sätt berätta om sin graviditet för vänner och familj. Då kan man antingen bjuda hem folk och överraska med ballongerna eller posera framför dem på en fin bild.

Du kan hitta färdiga baby-ballonger och bokstavsballonger här hos My perfect day.

2. Designa eget pussel

Med ett eget pussel kan man på ett personligt och roligt sätt berätta att man är gravid. Låt partnern, föräldrar eller vänner pussla ihop en bebisbild.

Designa ett eget pussel som du ger bort och låter mottagaren pussla fram beskedet. Välj en valfri bild, det kan t.ex. vara på ultraljudet, men även på bebiskläder, barnvagn eller en bebis. 

Du hittar möjligheten att designa egna pussel här.

3. Nappflaska som vattenflaska

När du tränar eller är ute och går med vänner så kan du byta ut din vattenflaska mot en nappflaska. Förmodligen kommer de inte fatta någonting först innan polletten trillar ner.

4. Fotografera dina husdjur eller storasyskon

Använd eventuella husdjur eller storasyskon för att berätta om graviditeten! Sätt t.ex. en skylt runt halsen eller en tröja som säger “Jag ska bli storasyster/storebror”.

5. Band med budskapet

Detta fina ordensband kan man använda när man ska berätta om sin graviditet för vänner, familj och släkt. Men även för partner och pappa.

Kom till festen eller middagen med ett fint ordensband och överraska familj, föräldrar eller vänner med den roliga nyheten. Bandet på bilden ovan med skimrade guldfärgande bokstäver kan du hitta hos här hos My perfect day.

6. Kaffeöverraskning

Ta med personerna du vill berätta för till ett café och beställ kaffe till alla. Be att personalen skriver “gravid” eller “bebis ombord” på din mugg och invänta sedan reaktionerna när du tar en klunk.

7. Bokstavstavla

En bokstavstavla är ett fint sätt att berätta att man är gravid. Man kan gömma tavlan lite snyggt hemma och låta någon få syn på den, eller ta en bild när man står framför tavlan och lägga upp på sociala medier.

Berätta om graviditeten på en fin bokstavstavla och lägg antingen ut på sociala medier eller ha den stående hemma och bjud hem folk. Du kan t.ex. skriva “Vi blir tre” och det beräknade datumet.

Du kan hitta en bra bokstavstavla hos Coolstuff.

8. Förkläden för alla

Bjud in till middag, grillning eller matlagningskväll och ge alla förkläden som säger något i stil med “grattis, du ska bli faster/morbror/farmor”.

Alternativt sätt på dig ett förkläde där det står “blivande mamma”.

9. Designa flasketikett

Gör din egen flasketikett med ett bebismotiv. Sätt sedan dessa på några flaskor och bjud på dessa eller skicka som present till någon.

Du kan designa egna flasketiketter här.

10. Ordlekar med bebistema

Bjud över nära och kära på en middag eller fika och se hur många gånger du kan nämna något bebisrelaterat innan någon fattar vinken. Det kan t.ex. vara “Jag har tagit bebiskliv på jobbet”.

11. Skattjakt

En skattkarta är ett kul och klurigt sätt att berätta om sin graviditet. Låt föräldrar, familj och vänner gå på jakt efter ledtrådar och där skatten till slut är att de får reda på att du är gravid.

Anordna en skattjakt med ledtrådar som vänner och familj ska försöka lista ut. “Skatten” kan vara bebiskläder, nappflaska eller bara en lapp som säger “vi väntar barn”.

12. Klädesplagg

Köp en tröja eller t-shirt där det t.ex. står “bebis på väg” eller “blivande mamma”. För att göra det lite roligare kan du ha en kofta eller liknande över, så blir det lite svårare att märka det. 

13. Frågesport

Organisera en kväll med frågesport för vänner och familj. Då kan du antingen göra så att alla frågor på något sätt är relaterade till bebisar. Ett annat alternativ är att baka in en fråga som är ungefär “Vem av oss kommer att bli förälder snart?”

14. Foto på skor

En bild på bebisskor tillsammans med mamma och pappas skor är ett roligt sätt att meddela sin graviditet för omvärlden.

Ett fint och trevligt sätt att berätta om sin graviditet är att ställa dina och din partners skor bredvid varandra tillsammans med ett par babyskor. Det kan man sedan dela på sina sociala medier.

15. Babyfilmsmaraton

Samla familj och vänner för en filmkväll där alla filmer har babytema. Se om någon förstår hinten när du föreslår vilka filmen ni kan titta på! Några förslag på filmer är Babybossen, Tre män och en baby & Titta han snackar.

16. Kaffekopp

Ett bestående sätt att berätta om sin graviditet är genom att ge bort kaffekoppar med texter i stil med “morfar” eller “mormor” till de blivande morföräldrarna.

17. Babyplagg på en lina

Att hänga bebiskläder på en klädlina och ta en fin bild är ett trevligt sätt att berätta om sin graviditet.

Skaffa ett par bebiskläder och häng upp dem på en klädlina, då kan du antingen ta en fin bild och lägga ut på sociala medier eller bjuda hem folk och låta dem upptäcka kläderna. 

18. Blindtest mat

Anordna ett blindtest med mat där personerna sitter med varsin ögonbindel på sig och ska gissa vad de äter. Haken då? Jo du ska servera barnmat så klart. Se vem som fattar vinken först!

19. Överraska mitt i bild

Ställ upp för att ta en bild med någon eller några som inte vet om graviditeten och berätta det samtidigt som bilden ska tas för att på så sätt fånga deras reaktion.

20. Bulle i ugnen

Bulle i ugnen är som bekant ett sätt att beskriva graviditet. Bjud hem till fika med bullar samtidigt som du ställer en bulle i ugnen helt själv och väntar på att någon reagerar. Alternativ så kan du ta en bild på dig själv framför en ugn med endast en bulle inne. 

Sammanfattning av roliga sätt att berätta om graviditet

Att bli gravid är någonting stort och fint. Det är också något som kan överraska omgivningen med och få till härliga och minnesvärda reaktioner. 

Det finns många roliga sätt att berätta om sin graviditet och i den här artikeln har vi samlat några av våra favoritsätt med förslag för både sociala medier och när man träffas.