Bästa gravidkudde 2024 – Sovkuddar för gravida bäst i test

I vårt gravidkudde bäst i test utser vi de bästa kuddarna för gravida. Med dessa kan man sova bättre under graviditeten.

Graviditet är en underbar tid fylld av förväntan och glädje, men den kan också innebära utmaningar, särskilt när det gäller sömn och komfort. 

Under graviditetens gång förändras mammans kropp, vilket kan leda till smärta i t.ex. rygg och höft samt allmänt obehag, som stör sömnen. Med en bra gravidkudde så kan man lindra dessa smärtor och få en mer behaglig sömn. En gravkidkudde är speciellt utformade för att ge stöd och komfort till den gravida kroppen.

Men vilken modell ska man välja? I vårt gravidkudde bäst i test här nedan går vi igenom våra toppval just nu.

Översikt bästa gravidkudde 2024

1. bbhugme Gravid- och Amningskudde

bbhugme är en bäst i test gravidkudde som erbjuder ett fantastiskt stöd under graviditeten när man ska sova. Den kan dessutom användas som amningskudde sedan.

Gravidkudde bäst i test 2024

5/5

Hitta bäst pris hos:

2. Najell gravid- & amningskudde

Najell tillhör kategorin bästa gravidkudden och erbjuder ett utmärkt stöd när man ska sova under graviditeten. Den är ekologisk och har fin design.

Bästa gravidkudde 2024 - Alternativ

5/5

Hitta bäst pris hos:

3. Doomoo Amnings- & Gravidkudde

Doomoo Amnings- & Gravidkudde är en perfekt kroppskudde för gravida.

Mest prisvärda gravidkudde 2024

4.8/5

Hitta bäst pris hos:

4. NG Baby gravidkudde

NG Baby är en billig gravidkudde som passar dig som vill ha en avsmalnande och prisvärd graviditets kudde.

Bästa billiga gravidkudde 2024

4.7/5

Hitta bäst pris hos:

5. Medela Gravid- och Amningskudde

Medelas billiga gravidkudde erbjuder ett bra stöd för kroppen samtidigt som den är mjuk och härlig att använda.

Bästa billiga gravidkudde 2024 - Alternativ

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

6. Petite Chérie Gravidkudde Large

Petite Chérie är en stor gravidkudde som är u formad. Det är perfekt kudde för gravida kvinnor som vill ha en större modell som de kan känna sig ordentligt omfamnande av.

Bästa stora gravidkudde 2024

4.5/5

Hitta bäst pris hos:

7. FormFix gravid- och amningskudde

Formfix gravid- & amningskudde är en mjuk och flexibel kudde för gravida.

Bra och flexibel gravidkudde

4.6/5

Hitta bäst pris hos:

Innehållsförteckning

Köpguide gravidkudde

Att hitta den optimala gravidkudden kommer öka din komfort under graviditeten och det är en bra sak att köpa inför bebis. När man letar efter den perfekta modellen så finns det ett par saker att tänka på. 

I nedan köpguide ska vi gå igenom vad som kan skilja mellan olika modeller och vad man ska kolla efter.

Gravidkuddens form

Till att börja med kommer gravidkuddarna i lite olika storlekar och formar. Standardstorleken är runt 150-180 cm, men det finns även stora gravidkuddar upp till 300 cm.

Vill du ha stöd för hela kroppen? Då är en stor fullkroppskudde det du behöver. Men om utrymmet i sängen är begränsat, eller om du reser mycket, kanske en mindre och mer kompakt modell passar bättre. 

Och kom ihåg, din kropps behov kan förändras under graviditetens gång, så en kudde som är flexibel i sin form kan vara ett smart köp.

Med den bästa gravidkudden får man et bra stöd för kroppen när ska sova. Vi listar alltifrån den bästa billiga gravidkudden till stora.

Material

När vi pratar om materialval så är det vanligast att gravidkuddens fodral är av mjukt bomull eller linne. Vissa modeller har även lite flexibelt elastan inbakat. Bomull är skonsamt mot huden och andas bra, vilket är en fördel om du tenderar att bli varm när du sover. Fyllningen är oftast av små polystyren pärlor.

Gravidkuddens flexibilitet

En annan faktor att väga in är hur flexibel gravidkudde man vill ha. På en del modeller kan man justera fastheten på kudden, vilket vi tycker är en bra funktion, eftersom behoven kan förändras under graviditeten. 

Dessutom är det fördelaktigt om kudden kan användas på olika sätt, inte bara för att sova utan även för att sitta bekvämt eller till och med som stöd vid amning efter att barnet är fött.

Underhåll

Underhållet och rengöringen av gravidkudden är inte att glömma. Vi rekommenderar att kolla efter en kudde med avtagbart och gärna maskintvättbart överdrag, vilket kommer förenkla rengöringen och gör att man kan hålla en bra hygien.

Topplista bästa gravidkudde 2024

1. bbhugme Gravid- och Amningskudde

Gravidkudde bäst i test 2024

bbhugme är en bäst i test gravidkudde som erbjuder ett fantastiskt stöd under graviditeten när man ska sova. Den kan dessutom användas som amningskudde sedan.
bbhugme Gravid- och amningskudde är den bästa kudden just nu enligt oss. Den placeras smidigt mellan benen och kramas om av armarna.

Vårt val av bästa graviddkudde bbhugme’s modell, den har allt man kan tänkas behöva och är en superbekväm kroppskudde att använda.

Det första vi fastnade för är den ergonomiska designen. Under graviditeten är det en utmaning att hitta en bekväm sovposition, men bbhugme-kudden erbjuder ett mjukt stöd som verkligen avlastar de viktiga områdena som mage, bäcken och korsrygg.

Vi gillar även att det går att justera hur fast gravidkudden är, vilket gör det enkelt att anpassa den efter hur långt gången man är. 

En annan aspekt som sticker ut är kuddens mångsidighet. Den är inte bara en hjälpsam vän under graviditeten, utan den fungerar även utmärkt som amningskudde. När du ammar, ger den ett skönt stöd för både dig och din bebis, vilket är så viktigt för att undvika spänningar i nacke och axlar.

När det kommer till materialvalen så är överdraget i Oeko-Tex-certifierat bambu, vilket känns mjukt och lyxigt, medan de BPA-fria ändarna i silikon är en smart touch, särskilt om du har en baby som gillar att tugga på allt.

Designen är också en stor fördel. Kudden är snygg och stilren, vilket gör att den smälter in fint i hemmet. Det är en liten detalj, men när du samlar på dig en mängd babyprodukter, är det trevligt att ha något som faktiskt ser bra ut i vardagsrummet eller sovrummet.

Hitta bästa pris på bbhugme Gravid- och Amningskudde hos:

2. Najell gravid- & amningskudde

Bästa gravidkudde 2024 - Alternativ

Najell tillhör kategorin bästa gravidkudden och erbjuder ett utmärkt stöd när man ska sova under graviditeten. Den är ekologisk och har fin design.
Najells gravidkudde är bäst i test enligt oss och kan dessutom delas upp för att användas som amningskudde också.

Vi gillar verkligen Najell gravid- & amningskudde för dess finurliga design och flexibilitet. Det unika med denna kudde är nämligen att den kan delas upp, vilket gör det enkelt att omvandla den stora gravidkudden till en mindre amningskudde. En mycket praktisk funktion som ger komfort länge.

Justeringen av kuddens hårdhet är en annan detalj vi gillar. Att kunna knyta knuten lösare eller hårdare är en smart funktion som anpassar kudden efter individuella behov. Dessutom är det en stor fördel att Najells gravidkudde inte har några hårda spännen, vilket gör den bekvämare än många andra gravidkuddar på marknaden.

Gravidkuddens material och kvalitet är något vi verkligen tycker om. Med ett överdrag av 95% ekologisk bomull och 5% spandex, känns kudden både mjuk och hållbar. Med små mikrokulor inuti kudden formar den sig skönt efter både dig och ditt barn, och är helt prasselfri för en lugn stund tillsammans.

När kudden inte längre behövs för graviditet eller amning, så kan den med fördel användas för att hjälpa barnet med nackträning eller att lära sig sitta upp. Det gör den till en långsiktig investering.

Hitta bästa pris på Najell gravid- & amningskudde hos:

3. Doomoo Amnings- & Gravidkudde

Mest prisvärda gravidkudde 2024

Doomoo Amnings- & Gravidkudde är en perfekt kroppskudde för gravida.
Doomoo Amnings- & Gravidkudde är en av de bästa kuddarna att använda för gravida kvinnor som vill ha avlastning när man sover. Den är stor och bekväm.

Doomoo gravidkudde sticker ut med sin otroligt mjuka och ergonomiska design, anpassad för både gravida och ammande mammor. Vi är imponerade av hur kudden stödjer både magen, huvudet och benen på ett bra sätt under graviditeten.

Kuddens fyllning består av minimala, prasselfria EPS-kulor som anpassar sig efter både mammans och barnets kropp. Detta hjälper gravidkuddens förmåga att behålla sin form och stuns under hela amningen.

Vi gillar särskilt Doomoo’s mångsidighet, den fungerar inte bara som en stödjande gravidkudde, utan övergår också smidigt till att vara en effektiv amningskudde. När den används för amning, ger kudden stöd till axlar, rygg och armar, samtidigt som den säkerställer att barnet hamnar i en optimal amningsposition.

En annan fördel med Doomoo gravidkudde är dess långsiktiga användbarhet. Utöver att vara ett gravid- och amningsstöd, kan kudden också användas som ett säkert sittstöd när barnet börjar lära sig att sitta, eller som ett liggstöd för barnet.

Kvaliteten på kuddens material är också värd att nämna. Överdraget är tillverkat av ekologisk bomullstrikå, vilket är både hållbart och bekvämt. Att det är avtagbart och maskintvättbart gör underhållet enkelt och praktiskt.

Hitta bästa pris på Doomoo Amnings- & Gravidkudde hos:

4. NG Baby gravidkudde

Bästa billiga gravidkudde 2024

NG Baby är en billig gravidkudde som passar dig som vill ha en avsmalnande och prisvärd graviditets kudde.
Kvinna som använder NG babys gravidkudde. Denna modellen är enligt oss bäst i test i budgetklassen.

NG Baby är en bra och billig gravidkudde som är tillverkad i Sverige. Trots sitt lägre pris så erbjuder den här modellen ett mjukt och skönt stöd som avlastar både mage och rygg, vilket är viktigt för gravida.

Det är möjligt att ändra och justera NG Baby gravidkudde med dess rörliga och formbara fyllning. Det gör att kudden enkelt kan formas efter individuella behov, vilket vi verkligen gillar. Kudden blir anpassningsbar och effektiv för att ge rätt stöd där det behövs som mest.

Vi gillar även att kudden kan fortsätta vara användbar efter graviditeten. Den fungerar utmärkt som sittstöd till babyn. Vi tycker om att yttertyget på kudden finns i flera färger, vilket gör det enkelt att matcha med heminredningen. Detta är en trevlig detalj som inte bara gör kudden funktionell utan också estetiskt tilltalande.

Överdraget är även avtagbart och kan smidigt tvättas, vilket underlättar underhållet och bidrar till en längre livslängd för kudden.

Hitta bästa pris på NG Baby gravidkudde hos:

5. Medela Gravid- och Amningskudde

Bästa billiga gravidkudde 2024 - Alternativ

Medelas billiga gravidkudde erbjuder ett bra stöd för kroppen samtidigt som den är mjuk och härlig att använda.
Medela gravid- och amningskudde är en billig och bra gravidkudde att ha mellan benen. Denna kroppskudde ger utmärkt stöd till den gravida kroppen.

Medela gravid- och amningskudde är en prisvärd modell som erbjuder stöd och komfort både under och efter graviditeten. Vi uppskattar särskilt hur väl kudden anpassar sig för en rad olika användningsområden, såsom vid amning, sömn, användning av bröstpump eller bara för avkoppling. 

Vidare gillar vi kuddens flexibla utformning som effektivt omfamnar kroppen, vilket bidrar till en skön vila med stabilt stöd. En annan uppskattad egenskap hos Medela gravid- och amningskudde är dess kompatibilitet med bröstpumpar. Att den ger stöd under pumpning är en unik funktion som underlättar för ammande mödrar.

Kikar vi på kuddens överdrag så är det gjort av 100 % Oeko-Tex-certifierad bomull, vilket gör den mycket mjuk och skonsam, med en behaglig känsla. Dessutom är överdraget avtagbart, vilket gör det lättare att tvätta gravidkudden.

Hitta bästa pris på Medela Gravid- och Amningskudde hos:

6. Petite Chérie Gravidkudde Large

Bästa stora gravidkudde 2024

Petite Chérie är en stor gravidkudde som är u formad. Det är perfekt kudde för gravida kvinnor som vill ha en större modell som de kan känna sig ordentligt omfamnande av.
Petite Chéries stora gravidkudde ger en härligt omfamnande känsla och kommer underlätta sömnen under graviditeten.

Petite Chérie gravidkudde är en ergonomiskt U formad gravidkudde, som är imponerande stor med sina 300 cm, vilket gör den perfekt för dig som söker en känsla av att vara helt omfamnad.

Vi gillar hur kudden skonsamt stöder mage, rygg och höfter för den blivande mamman, speciellt när hon sover på sidan. Denna stödjande funktion, kombinerat med kuddens generösa storlek, bidrar till en förbättrad sömnkvalitet och avkoppling.

Att kuddens klädsel är avtagbar och maskintvättbar är en annan fördel vi uppskattar. Detta gör det enkelt att hålla kudden fräsch och ren, vilket är viktigt för gravida kvinnor som vill upprätthålla en hygienisk sovmiljö.

Kuddens material, en blandning av 95 % bomull och 5 % elastan, ger en mjuk och komfortabel yta som är flexibel nog att anpassa sig efter kroppens form. Detta ger en extra dimension av komfort, särskilt med tanke på kuddens stora storlek.

Hitta bästa pris på Petite Chérie Gravidkudde Large hos:

7. FormFix gravid- och amningskudde

Bra och flexibel gravidkudde

Formfix gravid- & amningskudde är en mjuk och flexibel kudde för gravida.
En kvinna som använder sig av Formfix flexibla gravidkudde.

FormFix gravid- och amningskudde är en mångsidig produkt som erbjuder stöd och komfort i flera olika situationer, vilket vi gillar. Som gravidkudde ger den utmärkt stöd i sängen för gravida.

FormFix gravid- och amningskudde är tjock i storleken, med en längd på 150 cm och en omkrets på 65 cm. Perfekt för dig som vill kunna krama om gravidkudden ordentligt när du sover. Den flexibla fyllningen med små luftfyllda EPS-kulor bidrar till att kudden enkelt kan formas efter behov, vilket ger både mamma och barn stöd i rätt position.

Vidare gillar vi hur väl kudden anpassar sig för användning under amning och flaskmatning. Dess storlek och form gör den också idealisk för när man ska amma tvillingar, vilket är en unik och uppskattad egenskap.

Kudden kan även användas som stöd runt ett barn som lär sig sitta, eller som en mysig kudde för barnet att leka med, gosa eller vila i. En annan fördel med FormFix är dess möjlighet att omvandlas till en sittpuff med extrafodralet SitFix. Detta är en smart funktion som förlänger kuddens livslängd och användbarhet även efter amningsperioden.

Hitta bästa pris på FormFix gravid- och amningskudde hos:

Köpa gravidkudde

Gravidkuddar har blivit ett allt mer uppskattat hjälpmedel för blivande mammor, och numera finns det en mängd återförsäljare som erbjuder dessa produkter.

På nätet kan man ofta hitta attraktiva erbjudanden och ett brett utbud av olika typer av gravidkuddar. Att handla online ger även möjligheten att i lugn och ro utforska olika alternativ, läsa omdömen och granska kundrecensioner.

De butiker som vi anser erbjuder ett imponerande sortiment och värde för pengarna när det gäller gravidkuddar är:

Sammanfattning bästa gravidkudde 2024

Att börja använda en gravidkudde kan ge en betydligt bättre sömnkvalitet och komfort under graviditeten. Med en mängd olika stilar och typer att välja mellan kan det vara svårt att hitta rätt modell för just dig.

Vi har gått igenom marknaden av gravidkuddar och utsett de bästa modellerna i olika kategorier, vilket gör det lättare för dig att hitta en optimal modell.

Nedan finner du en summering av vårt gravidkudde bäst i test 2024:

  1. bbhugme – Gravidkudde bäst i test
  2. Najell – Bästa gravidkudde – Alternativ
  3. Doomoo – Mest prisvärda gravidkudde
  4. NG Baby – Bästa billiga gravidkudde
  5. Medela – Bästa billiga gravidkudde – Alternativ
  6. Petite Chérie Large – Bästa stora gravidkudde
  7. FormFix – Bra och flexibel gravidkudde

Vanliga frågor om gravidkuddar

Du kan börja använda en gravidkudde när du börjar känna obehag under sömnen, vilket ofta sker i andra trimestern.

Följ tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll. Många gravidkuddar har avtagbara och tvättbara överdrag för enkel rengöring.

Vi håller bbhugme’s gravidkudde som den bästa modellen överlag just nu. Den är härligt bekväm, justerbar och har en fin design.

Gravidkuddar kostar ungefär 500-1700 kr beroende på modell.

Det vanligaste är att lägga ett ben och arm runt den och krama om, men det kan vara olika och det bästa är att testa sig fram till den bekvämaste positionen.

För att kunna sova bekvämare under graviditeten. Kroppen förändras mycket när man blir gravid och det kan bli svårare att sova på ett bra sätt. Med en gravidkudde får kroppen avlastning och du kan lättare somna.