13 tips på träningskläder för gravida

Träningskläder för gravid bäst i test, vi listar våra favoriter av sportkläder för gravida kvinnor. Alltifrån träningstights till toppar.

Att hålla sig aktiv och i form under graviditeten är inte bara bra för den blivande mammans hälsa, utan det kan även bidra till en lättare förlossning och snabbare återhämtning efteråt. Med rätt träningskläder som stödjer kroppens förändringar så blir träningen under graviditeten både smidigare och bekvämare.

När man tänker på träningskläder för gravida så är komfort och stöd två av de viktigaste faktorerna. Kläderna ska vara tillverkade i stretchiga, andningsbara material som anpassar sig efter gravidkroppen, utan att din  rörelsefrihet begränsas. 

För att hjälpa dig hitta bra gravidkläder för träning har vi här samlat våra bästa tips på alltifrån träningstights för gravida till toppar och träningströjor.

Träningstights för gravida

Det kanske mest användbara träningsplagget för gravida är ett par bekväma och flexibla tights. Dessa är inte bara sköna att bära, utan är också utformade för att ge stöd åt den växande magen. 

På träningstights för gravida så är midjan i regel elastisk och följsam genom hela graviditeten, så att den inte klämmer åt och att man kan känna sig bekväm i alla rörelser. På de flesta gravidtights kan man också smidigt vika ner midjan för att variera och testa vad som är skönast för stunden.

Här nedan hittar du tips på våra favoriter av träningsbyxor för gravida just nu.

1. aim’n High Maternity Tights

Aim Höga Träningstights gravida är bäst i test enligt oss. De är stilrena, mycket bekväma och kan användas genom hela graviditeten och efteråt.

Följsamma och mycket bekväma träningstights som kan bäras under hela graviditeten. Passar lika bra till träningen som att chilla med i soffan.

2. Nike One Gravidleggings

Nike One Gravidleggings ger ett optimalt stöd till magen och låter dig träna bekvämt och behagligt under hela din graviditet. Snygga träningsbyxor för någon som är gravid.

Luftiga och härligt mjuka träningstights för gravida, som ger bra stöd åt magen under träningspassen. Midjan viks enkelt ner vid behov.

3. aim’n Warming Maternity Tights

Aim'n Warming Maternity tights är ett par varmare träningsbyxor för gravida, som passar utmärkt under höst och vår när man vill vara ute och promenera. Tillhör topplistan av tränignstights för gravida i vårt bäst i test.

Lite tjockare och varmare gravidtights som passar utmärkt för promenad och träning när det är lite kyligare. Materialet är fuktavvisande och mycket följsamt, med ett bra stöd för gravidmagen.

Tränings-BH för gravida

Under graviditeten förändras brösten, vilket gör att det är bra med extra stöd under träningen. En bra tränings-BH med stödjande kupor, som minimera hopp och rörelse, kommer göra träningen mer bekväm och skonsam.

Här nedan hittar du våra favoriter just nu.

1. aim’n Ribbed Seamless High Support Bra

Ribbed Seamless High Support är en riktigt bra Tränings-BH för gravida. Den ger ett bra stöd samtidigt som man får en god rörelsefrihet.

Tränings-BH som ger ett utmärkt stöd under graviditeten. Vi gillar att man får bra rörelsefrihet och det fuktavvisande materialet ger en behaglig känsla under träningspassen.

2. Nike Alate 

Nike Alate är en välgjord Tränings-BH för gravida och ammande kvinnor.

Bekväm sport-BH som både ger ett bra stöd under graviditeten och som även kan användas för amning när bebisen har kommit.

Toppar och linnen för gravida

Träningslinnen och toppar för gravida är tillverkade av mjuka och andningsbara material som hjälper till att reglera kroppstemperaturen under träningen. De är oftast längre för att täcka den växande magen och har stretchigt material, som ger extra utrymme för magen att växa.

1. aim’n Soft Basic Maternity Short Sleeve

Soft Basic Maternity Short Sleeve är en topp för gravida som vill kunna träna. Denna träningströja är elastisk och följsam vid magen, samtidigt som tyget är mycket mjukt och fuktavvisande.

Supermjuk och bekväm träningstopp, som tagits fram specifikt för gravida. Materialet är fukttransporterande och har mycket bra stretchegenskaper, som anpassas efter den växande magen.

2. Nike Dri-FIT gravidlinne

Nike Dri-FIT är ett träningslinne för gravida, som låter dig röra armarna helt fritt, perfekt för både yoga och enklare styrketräning.

Stilrent träningslinne för gravida som består av ett fuktavvisande och mjukt material. Det har mycket stretch och ger en härlig känsla av rörelsefrihet. Passar perfekt för exempelvis yoga och lättare styrketräning.

3. Adidas Ribbed Fitted T-shirt

Adidas RIBBED FITTED T-SHIRT är framtagen för gravida. Med ett följsamt och fuktavvisande tyg är denna träningströja mycket bekväm att bära.

En fin och stretchig t-shirt från Adidas, som består av ett mycket mjukt ribbat material. T-shirten kan användas såväl till träning som i vardagen och sitter bekvämt under hela graviditeten.

Cykelshorts

Cykelshorts under graviditeten är ett utmärkt alternativ under de varmare månaderna eller för inomhusträning som spinning eller cykel. Precis som med långa träningstights så är cykelshorts designade för att erbjuda komfort och stöd samtidigt som de anpassar sig efter kroppens förändringar. 

De är ofta tillverkade i högpresterande, stretchiga material som inte bara stödjer den växande magen utan också hjälper till att minska friktion och förhindra skav under aktiviteter.

1. Nike One Cykelshorts för gravida

Nike One Cykelshorts för gravida passar när det är lite varmare utomhus eller när du vill träna spinning och cykel på gymmet.

Nike One är gjort av ett mycket mjukt och fuktavvisande material och passar för alla typer av träningsformar. Vi gillar att midjan enkelt vikas ner för att variera passformen.

Tröja/jacka

Om du tränar utomhus eller behöver extra värme under dina träningspass är en gravidträningsjacka ett utmärkt val. Dessa jackor är tillverkade av material som andas och är försedda med justerbara funktioner för att anpassa sig till din växande kropp.

1. Nike Träningströja för gravida

Nike träningströja för gravida är en varm och supermjuk modell som går att använda hela graviditeten samt under amningen av bebisen.

En tröja som passar lika bra till uppvärmning inför träningpass som till promenader vid lite kyligare temperaturer eller bara att ha på sig hemma. Om du sedan tänkt att amma ditt barn så är detta ett riktigt bra plagg att ha, som tack vare den delade fållen gör amningen diskret och mysig.

Gravidbaddräkter

Både vattenträning och simning är skonsamt för kroppen och är en superbra träningsform under graviditeten. Med en fin gravidbaddräkt kan du känna dig snygg samtidigt som magen får välbehövligt stöd.

Här nedan är vår favorit just nu.

1. Adidas Iconisea Maternity Baddräkt

Adidas Iconisea är en gravid baddräkt som ger ett utmärkt stöd till magen vid simning, vattengympa m.m.

En mjuk och bekväm baddräkt för gravida som ger ett ordentligt stöd för magen. Den är justerbar i sidan och kan anpassas under graviditetens lopp. Perfekt för dig som gillar att simma som träning.

Stödbälte vid träning

Om du vill använda vanliga träningskläder under graviditeten eller bara ha extra support så är ett stödbälte något vi kan rekommendera starkt. Dessa hjälper till att ge en uppåtlyftande känsla och minskar risken obehag och överansträngning.

1. Carriwell Justerbart Stödbälte

Carriwell Justerbart Stödbälte ger en upplyftande känsla om magen och ger ett extra stöd.

Ett mjukt och behagligt stödbälte, som kan justeras för en optimal passform genom hela graviditeten. Det är enkelt att ta av sig och bäras både under och över träningskläderna när du tränar.

2. Medela graviditetsgördel

Medela graviditetsgördel ger en utmärkt stöd under träningen för gravida.

Medela graviditetsgördel erbjuder ett elastiskt och bekvämt stöd för magen. Materialet är andningsbart och lämpar sig väl för både träning och vardagen. 

Var kan man köpa träningskläder för gravida?

Träningskläder för gravida är ett ganska nischat segment, men det går att hitta ett bra utbud hos flertalet butiker. Störst utbud hittar man online och då kan man i lugn och ro få hem kläderna och testa dem.

Några av de butiker som vi tycker har bäst utbud av träningskläder för gravida just nu är:

Sammanfattning av sport- och träningskläder för gravida

Att hitta rätt träningskläder under graviditeten handlar inte bara om funktionalitet och komfort; det handlar också om att känna sig självsäker och inspirerad.

Idag finns det många alternativ av sportkläder för gravida, som ger bra stöd för dig när du vill aktivera dig. Alltifrån träningstights som är bäst i test till billiga träningslinnen går att hitta bland utbuden hos butikerna.

Att träna under graviditeten är viktigt för både din fysiska och mentala hälsa. Med rätt träningskläder kan du fortsätta att njuta av de aktiviteter du älskar, samtidigt som du tar hand om dig själv och din växande bebis.

För fler tips under graviditeten, se t.ex. bästa gravidkudde och roliga sätt att berätta att man är gravid.